LUUKKU 7:
Itse tehty luumuhillo nostaa
joulutortut uudelle tasolle. Mausta hillo vaniljalla, kanelilla sekä
tujauksella konjakkia ja leivo viikonlopun iloksi pellillinen tähtitorttuja.
Kaupan valmishillon voi helposti korvata itse tehdyllä. Omatekoisessa
hillossa ei ole turhia lisä- tai säilöntäaineita, ja sokeriakin voi lisätä oman
maun mukaan. Konjakkitujaus viimeistelee hillon ja antaa sille kivan säväyksen.
Luumujen ja konjakin ystävien kannattaa tehdä jouluksi myös herkullisia konjakkiluumuja.
Konjakkiluumut sopivat yhtä hyvin niin joulukinkun kuin -jälkkärinkin kylkeen.
Tai sellaisinaan nautittaviksi.
LUUMUHILLO (Soppakellari-blogin
ohjetta mukaillen)
- 500 g kuivattuja luumuja
- 1 dl sokeria
- 2 ½ dl vettä
- 1 kanelitanko
- ripaus vaniljajauhetta (TAI vastaava määrä vaniljauutetta TAI 1 tl vaniljasokeria)
- 3 rkl konjakkia
Mittaa luumut, vesi, sokeri, kanelitanko sekä vanilja kattilaan. Kiehauta
seos ja anna luumujen muhia miedolla lämmöllä kannen alla parikymmentä
minuuttia tai kunnes luumut ovat pehmenneet ja hieman hajonneet.
Nouki kanelitanko pois ja halutessasi soseuta luumut sauvasekoittimella. Lisää lopuksi konjakki.
Anna seoksen jäähtyä ja käytä joulutorttujen täytteenä.
Hillo säilyy useamman viikon tiiviissä purkissa jääkaapissa säilytettynä.
Luumuhillo joulutorttuihin, joulutortut ohje, luumuhillo, tähtitorttuhillo
Pitäisi kyllä tsempata luumuhillon(kin) kanssa. On liian helppoa tarttua niihin kaupan purnukoihin, jotka valmiin voitaikinan kanssa tekevät tortuista kyllä varsin teollisen makuisia.
VastaaPoistaNo ainakin hillokeitto taitaa olla helpompi projekti kuin voitaikinan tekeminen. :)
PoistaMutta on omatekemä hillo musta kyllä paljon parempaa kuin kaupan, vaikkei siinäkään sinänsä mitään vikaa ole.
Itse tehty on paras! Täällä sitä tulee tehtyä ihan pakostakin,koska tuollaista valmista ei kaupasta löydy....
VastaaPoistaOnko sinulla jokin suosikkiohje, jolla teet hillon? Teetkö kuivista vai tuoreista?
PoistaKuivista.Onhan mulla kuivuri,joten tuoreistakin voisi varmaan tehdä mutta rajansa kaikella;D Vähän samaan tapaan olen tehnyt kuin tuo sinun ohjeesi.
PoistaItsetehty luumuhillo, jes! Itse aloin vasta tänä talvena tehdä sitä itse. Muuten se on aina ollut sitä kaupan hilloa (ei se Dronningholmen pahaa ole, mutta auta armias, kun mukaan tarttui kerran jonkun muun merkkistä).
VastaaPoistaIhan samaa mieltä! Tosin omatekemän hillon jälkeen valmishillot maistuvat myös tosi makeilta. :)
PoistaVoinko lainata kuvaasi blogiini? Kirjoittelen joulun herkkulahjoista ja tuo idea maustaa luumuhillo konjakilla on loistava. :) Toki linkkaan blogiisi kuvan ja idean yhteydessä!
VastaaPoistaAnteeksi viivästynyt vastaus!
PoistaMä olen vähän tiukkis kuvien oikeuksien suhteen, joten en oikein pidä siitä, että niitä kopioidaan. Siten ne helposti leviävät myös vääriin käsiin. :) Mutta linkata saa aina. :)
Oletko kokeillut maustaa kotitekoisen luumuhillon (tai vaikka valmiinkin) kardemummalla? Hyvää tulee! T. Kardemumman ystävä Anne
VastaaPoistaHeip, ja kiitos reseptistä! Ulkosuomalaisena arvostan tätä koska valmista kamaa ei saa, kuten Jael jo mainitsikin.
VastaaPoistaOsaatko muuten arvioida kuinka monta torttua saa hillosta joka on tehty tähän 500:aan grammaan luumuja?
Hei! Tein juuri puolikkaan satsin ja siitä tuli muistaakseni 16 torttua. Tosin laitoin hilloa aika reilusti. Puolen kilon satsista tulee siis aika runsaasti hilloa. Ihanaa joulua sinne maailmalle!
Poista