Sisällön tarjoaa Blogger.

LUUKKU 5:
HELPPO JOULUKORTTI


Askarrella voi, vaikka peukalo olisikin keskellä kämmentä. Joulukortin askartelu sujuu mainiosti myös tietokoneella leikkien.


Joulukalenterin kolmannesta luukusta ilmestyi prässätystä lehdestä askarreltu kuusikortti. Simppelimpi joulukortti syntyy kuvankäsittelyohjelmalla leikkien.  Kirjoita erikielisiä joulutervehdyksiä fontteja vaihdellen. Sama kortti sopii hyvin myös ulkomaisille ystäville, ja kortteja voi tulostella myös pienemmässä koossa, jolloin ne sopivat hyvin myös pakettikorteiksi. Kaikista helpoimmalla pääsee, kun kuvan tulostaa valmiiksi sopivan kokoiselle tarratulosteelle. Tarroja on helppo kiinnitellä korttipohjien lisäksi myös esimerkiksi paperipusseihin tai lahjapakettien kylkeen. Hieman fiinimmän version kuitenkin saa tulostamalla kuvan kaunispintaiselle, tavallista tulostuspaperia paksummalle paperille. Silloin tosin tarvitaan lisäksi saksia sekä liimaa.


Jos oman kuvankäsittelyohjelman fontit tuntuvat tylsiltä, voi internetin syövereistä ladata sekä ilmaisia että maksullisia fontteja. Esimerkiksi kortin jouluiset kuviot ovat peräisin veer.com-sivustolta ostetusta joulufontista.

JOULUKORTTI

 • kuvankäsittelyohjelma (esim. ilmainen Picasa käy hyvin) 
 • tulostustarroja tai tulostukseen sopivaa askartelupaperia (tavallinenkin tulostuspaperi käy) 
 • korttipohjia 
 • (sakset tai paperileikkuri, liimaa)

Sommittele kuvankäsittelyohjelmalla erilaisia fontteja haluamaasi muotoon. Tallenna kuvana ja avaa kuvatiedostot esimerkiksi word-dokumentissa. Voit sommitella samalle sivulle useamman kuvan. (Jos tulostat tulostustarroille, käytä tarrojen mukana mahdollisesti tullutta tulostusohjelmaa.) 

Tulosta tulostustarralle tai paperille.

Leikkaa, liimaa, kirjoita joulutervehdys ja lähetä kortti jollekulle tärkeälle.

Avainsanat: helppo joulukortti, joulukortti idea, itse tehty joulukortti, joulukortti askartelu

4 kommenttia

 1. http://www.dafont.com/theme.php?cat=804

  Tuoltakin löytyy vaikka mitä, ja ihan ilmaiseksi! Kunhan ei käytä kaupalliseen tarkoitukseen eikä upota niitä sivustoon, eli täydellisiä joulukorttiaskarteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, tosiaan täydellisiä joulukorttiaskarteluun – kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Oh, joulufontti! Ehkä pakko ostaa ihan vaan joulun kunniaksi. :)
  Ihanat kortit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä olen liimaillut näitä nyt vähän sinne sun tänne, eniten ehkä tykkään paperipusseisssa. :) Ja tosiaan, joulufontti <3

   Poista