Sisällön tarjoaa Blogger.

LUUKKU 14:
PIENET PUNAJUURI–VUOHENJUUSTOPIIRAAT


Voitaikinapohjaiset piiraat sopivat niin pikkujouluiltamiin, joulunajan kahvipöytään kuin pyhien huikopalaksikin. Suolainen juusto on täydellinen makupari punajuurelle sekä karamellisoidulle punasipulille.



Punajuuri, vuohenjuusto sekä makeaksi haudutettu sipuli ovat kuin luodut toisilleen. Pienet piiraat syntyvät helposti valmiista voi- tai torttutaikinalevyistä. Sipulin hauduttelu ja punajuuren kypsennys vievät hetken aikaa, mutta muuten piiraiden valmistus on helppoa. Täytteet voi valmistaa myös hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin odottelemaan piiraan kokoista pikkunälkää. Tarvittaessa voit käyttää myös kaupan valmiita esikeitettyjä ja kuorittuja punajuuria, mutta pysythän kaukana etikkasäilykepurkeista!

PUNAJUURI–VUOHENJUUSTOPIIRAAT (10 kpl)
  • 5 voi- tai torttutaikinalevyä 
  • 3 punajuurta 
  • 3 punasipulia 
  • nokare voita
  • 1 rkl hunajaa 
  • 3 rkl punaviinietikkaa 
  • 1 pötkö vuohenjuustoa 
  • 1 muna voiteluun 
  • (tuoreita yrttejä tai rucolaa koristeluun)

Keitä tai höyrytä punajuuret kypsiksi. (Voit kuoria punajuuret ennen höyrytystä, mutta keitettäessä punajuuret kannattaa kuoria vasta kypsinä.)

Silppua sipuli puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Sulata voi pannulla ja lisää sipulit, punaviinietikka sekä hunaja. Hauduta sipulia pannulla noin 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa etikkaa, mikäli sipuliseos uhkaa kuivua liikaa.

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

Kauli taikinalevyjä tarvittaessa vähän ohuemmiksi ja ota niistä pyöreällä muotilla paloja. (Halutessasi voit vain leikata levyn kahtia.) Paina pyörylöiden sisään pienempi pyörylä esimerkiksi juomalasilla.
Voitele taikinan reunat.

Leikkaa kypsät punajuuret sekä vuohenjuusto siivuiksi.

Nosta taikinapyörylöiden keskelle sipuliseosta sekä punajuuri- ja vuohenjuustosiivu.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 


14 kommenttia

  1. Harmittaa, että joku akkainlehden kunto+terveys -sivu pilas mun holtittoman voitaikinarakkauden pari vuotta sitten kertomalla, kuinka paljon voitaikinatortussa on kaloreita. Ilman sitä tietoa eläisin tällaisilla varmaan koko joulukuun. Ja marraskuunkin. Lääh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KÄÄK ton takia mä en luekaan mitään terveyslehtiä. :) Mä jätän tähtitortut syömättä (vaikka oliskin omatekoista hilloa) ja santsaan mieluummin näitä. :)

      Poista
  2. Toisipa joku tuollaisen nyt tähän eteeni! Nam! Olen tehnyt vastaavanlaisia ilman punajuuria, olivat tosi hyviä, mutta punajuuret varmasti sopivat tähän kuin nappi silmään. Ja kuka niitä kaloreita laskee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ainakaan jouluna saa kaloreita laskea! :)

      Poista
  3. Nerokas yhdistelmä! Ostinkin eilen voitaikinaa, ajattelin kokeilla tuoreista luumuista tehtyjä joulutorttuja, mutta taidan tehdä fifty-sixty -suhteella näitä ja niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta! :)

      Poista
  4. Näyttää ja kuulostaa hyvältä.:) Tein viikolla vähän samantapaisia, mutta punajuurisiivun sijaan keittelin punajuuret hilloksi. http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2013/12/vuohenjuusto-punajuurihilloruudut.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo keittämäsi punajuurihillo kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Täytyy käydä kurkkaamassa reseptisi, kiitos vinkistä!

      Poista
  5. Onpa kauniita. Karamellisoitu sipuli on loistoidea pohjalle, varmasti mehevöittää koko homman hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! Makea sipuli sopii myös hyvin vastapainoksi suolaiselle juustolle.

      Poista
  6. nerokasta! ja ah, niin nättiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neliskulmasissa ei tule hukkapaloja, mutta nämä pyöreät näyttävät usein kuvissa kivemmilta :)

      Poista