Voitaikinapohjaiset piiraat sopivat niin
pikkujouluiltamiin, joulunajan kahvipöytään kuin pyhien huikopalaksikin.
Suolainen juusto on täydellinen makupari punajuurelle sekä karamellisoidulle
punasipulille.
Punajuuri, vuohenjuusto
sekä makeaksi haudutettu sipuli ovat kuin luodut toisilleen. Pienet piiraat
syntyvät helposti valmiista voi- tai torttutaikinalevyistä. Sipulin
hauduttelu ja punajuuren kypsennys vievät hetken aikaa, mutta muuten piiraiden
valmistus on helppoa. Täytteet voi valmistaa myös hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin odottelemaan piiraan kokoista pikkunälkää. Tarvittaessa voit käyttää myös kaupan valmiita esikeitettyjä
ja kuorittuja punajuuria, mutta pysythän kaukana etikkasäilykepurkeista!
PUNAJUURI–VUOHENJUUSTOPIIRAAT
(10 kpl)
- 5 voi- tai torttutaikinalevyä
- 3 punajuurta
- 3 punasipulia
- nokare voita
- 1 rkl hunajaa
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 pötkö vuohenjuustoa
- 1 muna voiteluun
- (tuoreita yrttejä tai rucolaa koristeluun)
Keitä tai höyrytä punajuuret kypsiksi. (Voit
kuoria punajuuret ennen höyrytystä, mutta keitettäessä punajuuret kannattaa
kuoria vasta kypsinä.)
Silppua sipuli puolikuun muotoisiksi siivuiksi.
Sulata voi pannulla ja lisää sipulit, punaviinietikka sekä hunaja. Hauduta
sipulia pannulla noin 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa etikkaa, mikäli
sipuliseos uhkaa kuivua liikaa.
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Kauli taikinalevyjä tarvittaessa vähän ohuemmiksi
ja ota niistä pyöreällä muotilla paloja. (Halutessasi voit vain leikata levyn
kahtia.) Paina pyörylöiden sisään pienempi pyörylä esimerkiksi juomalasilla.
Voitele taikinan reunat.
Leikkaa kypsät punajuuret sekä vuohenjuusto
siivuiksi.
Nosta taikinapyörylöiden keskelle sipuliseosta
sekä punajuuri- ja vuohenjuustosiivu.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Harmittaa, että joku akkainlehden kunto+terveys -sivu pilas mun holtittoman voitaikinarakkauden pari vuotta sitten kertomalla, kuinka paljon voitaikinatortussa on kaloreita. Ilman sitä tietoa eläisin tällaisilla varmaan koko joulukuun. Ja marraskuunkin. Lääh!
VastaaPoistaKÄÄK ton takia mä en luekaan mitään terveyslehtiä. :) Mä jätän tähtitortut syömättä (vaikka oliskin omatekoista hilloa) ja santsaan mieluummin näitä. :)
PoistaToisipa joku tuollaisen nyt tähän eteeni! Nam! Olen tehnyt vastaavanlaisia ilman punajuuria, olivat tosi hyviä, mutta punajuuret varmasti sopivat tähän kuin nappi silmään. Ja kuka niitä kaloreita laskee ;)
VastaaPoistaNo ei ainakaan jouluna saa kaloreita laskea! :)
PoistaMeganättejä!
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaNerokas yhdistelmä! Ostinkin eilen voitaikinaa, ajattelin kokeilla tuoreista luumuista tehtyjä joulutorttuja, mutta taidan tehdä fifty-sixty -suhteella näitä ja niitä!
VastaaPoistaKuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta! :)
PoistaNäyttää ja kuulostaa hyvältä.:) Tein viikolla vähän samantapaisia, mutta punajuurisiivun sijaan keittelin punajuuret hilloksi. http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2013/12/vuohenjuusto-punajuurihilloruudut.html
VastaaPoistaTuo keittämäsi punajuurihillo kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Täytyy käydä kurkkaamassa reseptisi, kiitos vinkistä!
PoistaOnpa kauniita. Karamellisoitu sipuli on loistoidea pohjalle, varmasti mehevöittää koko homman hienosti.
VastaaPoistaKiitos Jonna! Makea sipuli sopii myös hyvin vastapainoksi suolaiselle juustolle.
Poistanerokasta! ja ah, niin nättiä!
VastaaPoistaNeliskulmasissa ei tule hukkapaloja, mutta nämä pyöreät näyttävät usein kuvissa kivemmilta :)
Poista