Sisällön tarjoaa Blogger.

LUUKKU 3: KUUSIKORTTI


Postiluukusta kolahtava joulukortti ilahduttaa varsinkin näin digiaikana. Erityisen ilahduttavaa on saada itse askarreltu kortti.
Yksinkertaisen kaunis joulukortti syntyy korttipohjalle liimatusta prässätystä kuusenmallisesta lehdestä ja valkoisista maalipärskeistä. Keräsin sopivia saniaisia prässättäväksi syksyn viimeisellä mökkireissulla ja jemmasin ne keittokirjojen väliin kuivumaan. Tähän aikaan vuodesta eivät saniaiset enää viherrä, mutta kukkakauppa tulee jouluaskartelijan avuksi. Kukkakauppiaiden sidottuihin kimppuihin käyttämiä, hieman saniaisen lehtiä muistuttavia, vihreitä lehtiä kannattaa siis katsella kukkakaupassa vähän sillä silmällä – ne sopivat mainiosti myös jouluaskarteluun.

Myös kukkakaupan tuoreet lehdet kannattaa laittaa vähintään pariksi päiväksi paksun kirjan väliin tai painon alle kuivumaan liimaamisen helpottamiseksi.KUUSIKORTTI

 • korttipohja 
 • prässätty saniainen tai muu kuusenmallinen lehti 
 • paperiliimaa (tai sprayliimaa) 
 • valkoista vesiliukoista askartelumaalia 
 • vanha hammasharja 
 • (sanomalehteä tai vastaavaa suojapaperiksi)

Levitä varovasti liimaa lehden ”nurjalle” puolelle. Kiinnitä lehti korttipohjaan ja laita kortti painon (esim. kirjapinon) alle kuivumaan.

Levitä liiman kuivuttua sanomalehti askartelupöydän tai lattian suojaksi. Kasta hammasharjan harjaspää maaliin ja roiski peukalon avulla maalipärskeitä korttiin.

Anna kortin kuivua hyvin.

Kirjoita korttiin joulutervehdys, laita kortti kuoreen ja lähetä se jollekulle tärkeälle. Posti kehottaa lähettämään kotimaan joulutervehdykset viimeistään 13.12. 

Avainsanat: joulukortti ohje, itse tehty joulukortti, kaunis joulukortti

8 kommenttia

 1. Voi miten kaunis!
  Saisikohan sitä aikaan tehtyä ihan ite joulukortteja tänä vuonna.. Tuskin :P
  Onneksi duunin naapurissa on maailman paras paperikauppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä paperikauppa? Enemmän korttiaskartelu on ryhtymisestä kiinni, lopultahan niiden askartelu on varsin kivaa. :)

   Poista
  2. Mariankadun Papershop.
   Ja totta - sitä on vaan pohjimmiltaan niiiiin laiska :D

   Poista
 2. Vähän samaa sarjaa ovat nämä (http://www.pinterest.com/pin/53972895508086067/) joulupaketit, joita olen tässä ihaillut. Onko tuo maalilla roiskiminen kamalan sottaavaa puuhaa? Itse ajattelin, että voisi metsästää mustaa lahjapaperia ja roiskia kultaisia hippuja päälle :) Saas nähdä, toteutuuko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita paketteja! Hammasharjalla saa roiskeet kohdistettua aika hyvin kohteeseensa, joten ei ole kamalan sottasta. Tosin tuollaisia yhtä säntillisiä roiskeita kuin tuossa pinterest-linkissä, ei hammasharjalla kyllä saa aikaan. :)

   Vuosi sitten tein mm. tällaisia paketteja: http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi/2012/12/tervehdys-tonttupajalta.html

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvaako maailman siellä kolkassa saniaisia?

   Poista
 4. Se kukkakaupan leikkovihreä on nahkalehti nimeltään. Kiitos ideasta! Nyt on vielä saniaisiakin joten täytyy käydä keräämässä... :)

  VastaaPoista