Sisällön tarjoaa Blogger.

LUUKKU 11:
LAHJAPAPERIN TUUNAUSTA


Viime vuoden tavoin leikitään meillä tänäkin vuonna ruoalla. Yksivärinen pakkauspaperi sai graafisen ilmeen perunaleimasimella painellen.Viime vuonna koristelin lahjapaperin kuusin ja sydämin. Tänä vuonna pakkauspaperi sai pintaansa graafisempia – ja tällä hetkellä kovin trendikkäitä – salmiakki- ja viirikuvioita.

Yksivärisestä pakkauspaperista saa kauniita paketteja. Verrattuna moniin lahjapapereihin, on pakkauspaperi myös verraten edullista, ainakin postista ostettuna. Myös paperin koristelu on helppoa. Tarvitset paperin lisäksi vain perunoita, juuresveitsen, askartelumaalia, siveltimen sekä sanomalehtiä suojapaperiksi. Ja mikä parasta, koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Harmillisesti mielikuvitukseni takkuaa yrittäessäni keksiä täytettä kääreiden sisälle. Aivan liian monen paketin sisältö onkin vielä täysin hankkimatta. 
LAHJAPAPERIN KORISTELU

 • yksiväristä pakkaus- tai lahjapaperia 
 • isohkoja perunoita 
 • juuresveitsi 
 • vesiliukoista askartelumaalia 
 • sivellin 
 • sanomalehteä suojaksi

Suojaa lattia- tai pöytäpinta sanomalehdellä.

Leikkaa perunoista ensin ohuehko siivu pois. Leikkaa perunan pintaan haluamasi kuvio ja kuivaa perunan pinta.

Sivele askartelumaalia perunakuvion pintaan ja paina kuvioita paperille. Anna maalin kuivua hyvin ennen paketointia. 

lahjapaketti, paketointi ohje, nätti lahjapaketti7 kommenttia

 1. Voimapaperin/pakkauspaperin voi myös kierrättää paperinkeräyksessä, kun monia lahjapapereita ei voi! Ympäristö kiittää myöskin :) Itse pidän myös paperin ajattomuudesta, ja mielestäni se on näteintä lahjapaperia, mitä voi olla. Siitä meinaan saa upeita paketteja kun vähän tuunailee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ympäristöjuttu on myös tosi hyvä pointti voimapaperin puolesta! Ja samaa mieltä ajattomuudesta ja nätteydestä – pelkillä nyöreilläkin saa no upeita paketteja. Ja lisäksi pakkauspaperia voi käyttää paketteihin vuoden ymp

   Poista
 2. itse käytän myös tuota voimapaperia (ikean pakkauspisteestä ilmaiseksi :-)! ) joka ajattomuudessaan ha vähäeleisyydessään kyllä vetoaa aina vain. Itse olen tähän mennessä tyytynyt revittelemään lahjanauhoin ja siihen liitetyin koristein mutta tämähän on suorastaan nerokas idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan mulla tarvetta käydä Ikeassa...Lahjanauhoilla ja koristeilla saa kyllä tosi nättejä paketteja aikaan – pakkauspaperi itsessään on sen verran simppeliä, että kaikki rusetti- ja nauhaviritykset pääsevät paketeissa oikeuksiinsa.

   Poista
 3. Siis HÄJY-kuviointia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! En ollut tajunnutkaan. Sen takia se varmasti onkin nyt niin trendikästä!

   Poista
 4. Onpa hauskat, tuli heti lapsuusmuistot mieleen!

  VastaaPoista