Sisällön tarjoaa Blogger.

UUNISSA PAAHDETUT TOMAATIT


Olen syksyn mittaan hurahtanut uunissa paahdettuihin tomaatteihin. Himo alkoi elokuun lopulla, eikä ole ottanut laantuakseen, vaikka tomaatteja on meillä siitä lähtien paahdettu kilotolkulla.


Paahdetut tomaatit eivät meillä montaa päivää säily, sillä niitä laitetaan leivän päälle, pastan sekaan, salaatteihin. Paahtaminen tekee tomaateista luonteikkaita ja ihanan makeita, melkein kuin karamelleja popsisi. Törkeän hyvää on myös vihreiden linssien, itse tehdyn peston sekä uunipaahdettujen tomaattien yhdistelmä. Tomaattipurkki ammottaa tyhjyyttään järjestelmällisesti viimeistään kolmantena päivänä paahtamisesta, enkä ole vielä kertaakaan päässyt testaamaan jo pitkään mieltäni kutkuttanutta itse tehtyä punaista pestoa.

UUNISSA PAAHDETUT TOMAATIT
 • noin kilo kirsikkatomaatteja (tai niin paljon kuin pellille mahtuu)
 • tuoretta timjamia 
 • suolaa 
 • mustapippuria 
 • oliiviöljyä


Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne vieri viereen leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Revi päälle tuoreita timjaminlehtiä (reilusti!), roiski oliiviöljyä sekä rouhi myllystä suolaa ja pippuria. 

Paahda tomaatteja uuninluukku hieman raollaan 175-asteisessa uunissa tunnin verran tai kunnes tomaatit ovat saaneet hieman väriä ja ovat kuivahtaneet. Vähennä lämpöä, mikäli tomaatit uhkaavat tummua liikaa ja varo polttamasta tomaatteja.

Purkita tomaatit ja hulauta päälle kunnon loraus oliiviöljyä. Säilytä tomaatit jääkaapisssa.


15 kommenttia

 1. Ihanan näköisiä! Kyllä yksinkertaiset jutut on monesti vaan niitä parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, minä ainakin fanitan kaikkea simppeliä. :)

   Poista
 2. Oi, kyllä! Paahtaminen tekee tomaateille(kin) niin hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Pieni paahtava lämpö tekisi kyllä itsellekin hyvää. :)

   Poista
 3. Ole hyvä! Mutta varo vain, näihin saattaa jäädä koukkuun! :)

  VastaaPoista
 4. Ihan parhaita, kaksi pellillistä kului viime viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin näitä kuluu sitä mukaa kuin ehtii tehdä. Onko sulla omaa suosikkia, mihin laittaa tomaatit vai popsitko sellaisenaan? :)

   Poista
 5. Näitä kokeilen jo tällä viikolla:)

  VastaaPoista
 6. Kääk, kuinka kaunis kuva!
  Olen aurinkokuivattujen tomaattien ahmija, mutta se öljyn määrä kaupan hyllyltä löytyvissä valmiiksi paahdetuissa tomaateissa välillä vähän ällöttää.
  Nämä näyttää kivan vähäöljyisiltä. Popsisin varmaan hetkessä koko pellillisen kuonooni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Nämä puolikuivatut tomaatit voi periaatteessa tehdä myös kokonaan ilman öljyä, itse tykkään hulauttaa lopuksi vähän öljyä sekaan. :) Ja kaupan aurinkokuivattuihin verrattuna nämä ovat ihanan mehukkaita ja pehmeitä. Nm. pellillinen hetkessä

   Poista
 7. Paahdetut tomaatit on niin paras juttu! täällä ollaan niihin huumassa myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Onneksi terveellinen himotus verrattuna vaikkapa irtokarkkeihin. :)

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. säily, sillä niitä laitetaan leivän päälle, pastan sekaan, salaatteihin. Paahtaminen tekee tomaateista luonteikkaita ja ihanan makeita, melkein kuin karamelleja popsisi. Törkeän hyvää on myös love language quiz vihreiden linssien, itse tehdyn peston sekä uunipaahdettujen tomaattien yhdistelmä. Tomaattipurkki ammottaa tyhjyyttään järjestelmällisesti viimeistään kolmantena päivänä paahtamisesta, enkä ole vielä kertaakaan päässyt testaamaan jo pitkään mieltäni kutkuttanutta itse tehtyä punaista pestoa.

  VastaaPoista