Olen syksyn mittaan hurahtanut uunissa paahdettuihin
tomaatteihin. Himo alkoi elokuun lopulla, eikä ole ottanut laantuakseen, vaikka
tomaatteja on meillä siitä lähtien paahdettu kilotolkulla.
Paahdetut tomaatit eivät meillä montaa päivää säily,
sillä niitä laitetaan leivän päälle, pastan sekaan, salaatteihin. Paahtaminen tekee tomaateista luonteikkaita ja ihanan makeita, melkein kuin karamelleja popsisi. Törkeän hyvää
on myös vihreiden linssien, itse tehdyn peston sekä uunipaahdettujen tomaattien
yhdistelmä. Tomaattipurkki ammottaa tyhjyyttään järjestelmällisesti viimeistään
kolmantena päivänä paahtamisesta, enkä ole vielä kertaakaan päässyt testaamaan
jo pitkään mieltäni kutkuttanutta itse tehtyä punaista pestoa.
UUNISSA PAAHDETUT TOMAATIT
- noin kilo kirsikkatomaatteja (tai niin paljon kuin pellille mahtuu)
- tuoretta timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne vieri viereen
leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Revi päälle tuoreita
timjaminlehtiä (reilusti!), roiski oliiviöljyä sekä rouhi myllystä suolaa ja
pippuria.
Paahda tomaatteja uuninluukku hieman raollaan 175-asteisessa uunissa
tunnin verran tai kunnes tomaatit ovat saaneet hieman väriä ja ovat kuivahtaneet. Vähennä lämpöä, mikäli tomaatit uhkaavat tummua liikaa ja varo
polttamasta tomaatteja.
Purkita tomaatit ja hulauta päälle kunnon loraus oliiviöljyä. Säilytä tomaatit jääkaapisssa.
Ihanan näköisiä! Kyllä yksinkertaiset jutut on monesti vaan niitä parhaita :)
VastaaPoistaTodellakin, minä ainakin fanitan kaikkea simppeliä. :)
PoistaOi, kyllä! Paahtaminen tekee tomaateille(kin) niin hyvää!
VastaaPoistaKyllä! Pieni paahtava lämpö tekisi kyllä itsellekin hyvää. :)
PoistaOle hyvä! Mutta varo vain, näihin saattaa jäädä koukkuun! :)
VastaaPoistaIhan parhaita, kaksi pellillistä kului viime viikolla.
VastaaPoistaMeilläkin näitä kuluu sitä mukaa kuin ehtii tehdä. Onko sulla omaa suosikkia, mihin laittaa tomaatit vai popsitko sellaisenaan? :)
PoistaNäitä kokeilen jo tällä viikolla:)
VastaaPoistaHerkullista viikkoa siis! :)
PoistaKääk, kuinka kaunis kuva!
VastaaPoistaOlen aurinkokuivattujen tomaattien ahmija, mutta se öljyn määrä kaupan hyllyltä löytyvissä valmiiksi paahdetuissa tomaateissa välillä vähän ällöttää.
Nämä näyttää kivan vähäöljyisiltä. Popsisin varmaan hetkessä koko pellillisen kuonooni!
Kiitos Sofia! Nämä puolikuivatut tomaatit voi periaatteessa tehdä myös kokonaan ilman öljyä, itse tykkään hulauttaa lopuksi vähän öljyä sekaan. :) Ja kaupan aurinkokuivattuihin verrattuna nämä ovat ihanan mehukkaita ja pehmeitä. Nm. pellillinen hetkessä
PoistaPaahdetut tomaatit on niin paras juttu! täällä ollaan niihin huumassa myös :)
VastaaPoistaNo kyllä! Onneksi terveellinen himotus verrattuna vaikkapa irtokarkkeihin. :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistasäily, sillä niitä laitetaan leivän päälle, pastan sekaan, salaatteihin. Paahtaminen tekee tomaateista luonteikkaita ja ihanan makeita, melkein kuin karamelleja popsisi. Törkeän hyvää on myös love language quiz vihreiden linssien, itse tehdyn peston sekä uunipaahdettujen tomaattien yhdistelmä. Tomaattipurkki ammottaa tyhjyyttään järjestelmällisesti viimeistään kolmantena päivänä paahtamisesta, enkä ole vielä kertaakaan päässyt testaamaan jo pitkään mieltäni kutkuttanutta itse tehtyä punaista pestoa.
VastaaPoista