Syysviikonloppuisin on ihana lykätä ruoka uuniin, lähteä ulkoilemaan tai vaihtoehtoisesti vain kellahtaa sohvalle hyvän kirjan tai lehden pariin. Tuhtien pataruokien sijaan meillä on pysytelty vielä asteen verran kevyemmissä uuniruoissa.
Helppo viikonloppuruoka syntyy kokonaisesta maalaiskanasta tai broilerista, josta saa erityisen mehevän sujauttamalla nahan alle sitruunavoita sekä nipun yrttejä. Ja mikä parasta, helpon viikonloppuruoan lisäksi saa samalla tuvan täydeltä ihania tuoksuja!
Kehitin sitruunaisen uunikanan reseptin osallistuessani Valion uutuusvoiden tuotekehitysprosessiin. Valio toi viime kuussa markkinoille maustetut voit, joiden tuotekehitysprosessiin ja testaukseen osallistuin reilu vuosi sitten yhdessä muutaman muun ruokabloggaajan kanssa. Sitruunavoi sopi uunikanan lisäksi loistavasti myös muikkujen sekä köyhien ritarien paistamiseen. Valkosipulivoista
pyöräytin puolestaan krutonkeja sekä sujautin voita yrttisämpylöiden
sisään. Valion maustetut voit on pakattu käteviin sadan gramman pakkauksiin, joten paketillinen
voita on helppo käyttää vaikka kerralla.
Sitruunaisen uunikanan sekä muut tuotekehityksen yhteydessä kehittämäni reseptit löydät myös Valion sivuilta.
SITRUUNAINEN UUNIKANA (neljälle)
- 1 kokonainen maalaiskana tai broileri
- 1 pkt eli 100 g Valio sitruunavoita
- 2 dl tuoreita yrttejä silputtuna (esimerkiksi. basilikaa, lehtipersiljaa, timjamia ja kevätsipulin vartta)
- 1 tl suolaa
- 1 sitruuna
Kuivaa broilerin
pinta talouspaperilla ja aseta se uunivuokaan.
Sekoita silputut
yrtit, pehmennyt voi sekä suola tahnamaiseksi seokseksi.
Irrota broilerin
nahka rintafileistä työntämällä sormesi varovasti nahan alle. Täytä nahan
alusta voitahnalla. Hiero loput voista koipien päälle.
Leikkaa sitruuna
neljään osaan ja työnnä lohkot linnun sisään.
Paista
225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes lintu on saanut väriä pintaansa.
Laske tämän jälkeen uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45
minuuttia. Broileri on kypsää sisälämpötilan ollessa 72 astetta. Voit kokeilla
kypsyyttä myös leikkaamalla veitsellä viillon linnun reisitaipeeseen. Liha on
kypsää, mikäli ulos valuva neste on kirkasta.
VINKKI: Kypsennä
linnun kanssa samassa uunivuoassa lisukkeeksi perunoita, sipuleita tai muita juureksia.
Pienet perunat kypsyvät broilerin kanssa samassa ajassa.
Yhteistyössä Valio.
Oi, tällaista pitääkin viikonloppuna tehdä! :)
VastaaPoistagoogle 1089
VastaaPoistagoogle 1090
google 1091
google 1092
google 1093