Sisällön tarjoaa Blogger.

LUUKKU 13:
ITSE TEHTY JOULULAHJA – MAUSTETTU ÖLJY


Maustettu öljypullo sopii pieneksi lahjaksi ruoanlaitosta pitävälle. Tuore rosmariini ja puuvartinen timjami antavat oliiviöljylle yrttisen maun. 


Siinä missä etelänturistit tuppaavat kärräämään litratolkulla vettä väkevämpää kotiin tuomisiksi, raahasimme me loppukesän Kreikan-matkalta 11 litraa oliiviöljyä. Siitä satsista riittää muutama puteli pukinkonttiinkin. 

Pihalla hyppelevät citykanit ovat nakertaneet lehtikaalit ja -persiljani, mutta sentään jättäneet rosmariinin ja timjamin rauhaan. Ne ovat vielä näin joulukuussakin täysin iskussa. Kävin korjaamassa molemmista puskista satoa ja maustoin pienen erän oliiviöljyä niillä. Pieni pullo on alun perin Powau-mehupullo. Kätevä kaatonokka löytyi puolestaan sisustus- ja kodintuotteita myyvästä Granitista. Itse maustettu ja kivan näköiseksi koristeltu öljypullo sopii pieneksi joululahjaksi ruoanlaitosta pitävälle tai vaikkapa osaksi joulun herkkukoria. 


MAUSTETTU ÖLJY

 • tuoreita, puuvartisia yrttejä (rosmariinia, timjamia)
 • laadukasta oliiviöljyä


Lisäksi: 
 • pieniä, korkillisia pulloja
 • kaatonokkia
 • nyöriä ja etikettejä koristeluun


Pese ja kuivaa pullot huolellisesti. Jos käytät kierrätyspulloja, poista niistä etiketit.

Huuhtele ja kuivaa myös yrtit. Poista tarvittaessa huonot lehdet. 

Sujauta yrtit pulloon ja kaada päälle öljy. Sulje pullo. 


Kiinnitä kaatonokka mukaan lahjaksi annettavaan pulloon, mutta älä laita sitä valmiiksi korkin paikalle, sillä muuten pullo vuotaa. 

4 kommenttia

 1. 11 litraa öljyä on melko kunnioitettava määrä öljyä :D
  Paitsi mikään en ole sanomaa, meille voisi käydä just noin. Erityisesti silloin kun olemme reissussa autolla (+vaunulla), on kotiin tuomiset tuonkaltaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, vähän huvitti kun naapuri oli leipomassa yks päivä focacciaa ja tuli vienosti kysymään, että eihän meiltä sattuisi löytymään tilkkaa oliiviöljyä, heiltä kun oli päässyt loppumaan... :)

   Poista
 2. Moikka. Etsin juuri tollasia öljypulloja mitä tässä postauksessa on. Olisko tietoa mistä löytäisin. Kiitos jo etukäteen vastauksestasi :)

  VastaaPoista
 3. Moikka Tommi! Tämä pullo on entinen Powaun mehupullo. Kaatonokka on puolestaan muistaakseni Granitista. Sieltä saattaa muuten myös löytyä tuollaisia pulloja. Usein noita on vaikeampi kyllä löytää tyhjinä kuin täysinä - kannattaa katsella sillä silmällä esim. kauppojen juomaosastolla. :)

  VastaaPoista