Sisällön tarjoaa Blogger.

ITSE TEHTY JOULUKORTTI

LUUKKU 7:
Tämän vuoden joulukortit jatkavat parin vuoden takaista luonnonläheistä linjaa. Tykötarpeet kortteihin kävin hakemassa pihamaalta sekä remonttitarvikekaapista. 


Bongasin Pinterestista kivan joulukortti-idean, jossa hyödynnettiin pihamaan ikivihreitä.  Idea oli samanhenkinen kuin toissa vuonna askartelemissani kuusikorteissa, joissa käytin prässättyjä saniaisia. Kävin saksimassa pihamaalla kasvavasta sypressista muutaman oksan ja remontin jäljiltä löysin varastosta myös purkin valkeaa spray-maalia. Korttien idea on yksinkertainen: sypressi tai muu vihreä oksa asetetaan korttipohjalle ja sen kun spreijaillaan päältä valkoisella maalilla. Kannattaa valita mahdollisimman litteitä lehtiä tai prässätä ne ennen maalaamista. Itse laitoin sypressit vain hetkeksi painon alle, ja lehtien yksityiskohdat hukkuivatkin maalisumuun. Korteista ei tullut ihan niin kivoja kuin alun perin kuvittelin, mutta tässä vaiheessa vuotta tuppaa turha itsekritiikki karisemaan, joten näillä mennään. Löysin kätköistäni myös muutaman kuivatun saniaisen, ja niillä spreijaaminen onnistuikin hieman paremmin. 

Nämä kortit ovat varmasti monen makuun turhankin simppeleitä, mutta itse pidän yksinkertaisista asioista. 

Posti kehottaa lähettämään kotimaan joulutervehdykset viimeistään maanantaina 14.12.2015, joten vielä on tämä viikko aikaa laittaa askarrellen. 

Toissa vuonna joulukalenterin seitsemännestä luukusta paljastui ohje itse tehtyyn luumuhilloon. Täällä onkin vielä joulutorttukausi korkkamatta. 


SPREIJATUT JOULUKORTIT
 • valmiita (vihreitä) korttipohjia
 • mieluiten prässättyjä ikivihreiden kasvien tai saniaiseten lehtiä 
 • valkoista spray-maalia

Käytä kumihanskoja, jotta kädet eivät likaannu maalatessa. Korttien spreijaaminen kannattaa tehdä ulkona tai tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto. Jos spreijaat sisätilassa, suojaa askarteluympäristö hyvin. 

Sekoita spray-maali maalipurkin ohjeen mukaan. Aseta sypressi tai muu lehti korttipohjan päälle ja spreijaa noin 15 senttimetrin korkeudelta. Pidä lehdestä kiinni toisella kädellä. 

Anna kortin kuivua hyvin. 8 kommenttia

 1. Minusta kortit on just täydellisiä epätarkkoine yksityiskohtineen. Tykkään!
  Meillä ei sypressit kukoista eikä saniaisista enää ole sumuteltaviksi mutta ehkä huonekuusesta irtoaisi oksa lainaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulispa vielä vähä lunta, niin ulkonakin näyttäisi yhtä hämyisen lumiselta kuin korteissa. Myös kukkakauppojen ikivihreät (ainakin ne saniaisen näköiset) toimisivat varmasti.

   Poista
 2. Kauniita! Meillä on joulukorttipaja vasta tällä viikolla. Tarkoituksena on tehdä kortit linopainannalla, mutta luulen, että ekaluokkalainen kyllä spreijaisi mieluummin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun pienenä kuviksessa tein linopainannalla joulukortteja, niistä tuli tosi kivoja. Voi olla pienoinen riski kyllä antaa ekaluokkalaiselle spray-pullo käteen :D

   Poista
 3. Mun mielestä tuo sypressi on juuri ihanan utuinen, hui kun kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se näyttää siltä kun olisi joutunut lumimyrskyyn :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä sopivat myös vähemmän kärsivälliselle askartelijalle, sillä tekemiseen ei kulunut montakaan minuuttia kauempaa. :)

   Poista