Sisällön tarjoaa Blogger.

COLESLAW – KAALISALAATTIEN KLASSIKKO


Nyhtöpossuburgereiden väliin kannattaa lusikoida rapsakkaa kaalisalaattia. Majoneesipohjainen coleslaw on raastesalaattien klassikko. 



Nyhtöpossuburgereissa vähemmän on enemmän: kannatta unohtaa turhat täytteet ja keskittyä olennaiseen.
Omasta mielestäni pulled pork -burgeri ei kaipaa sisäänsä kuin bbq-kastikkeella maustettua pitkään hautunutta nyhtöpossua, tarvittaessa hieman lisää samaista kastiketta sekä ison lusikallisen rapsakkaa kaalisalaattia. Coleslaw-kaalisalaatti raikastaa rasvaisen possun, vaikkei mistään ihan kevyehköstä salaatista olekaan kyse. Nyhtöpossuburgereiden lisäksi coleslaw sopii hyvin myös ribsien eli rimpsuluiden tai muiden grilliruokien kylkeen. 

Ei kannata pelästyä kaalisalaatin majoneesipohjaisen kastikkeen valmistamista. Kastike on superhelppo ja nopea tehdä: sen kuin mittaa huoneenlämpöiset ainekset korkeaan ja kapeaan kulhoon ja surauttaa sauvasekoittimella kastikkeeksi. 


COLESLAW (lisäkesalaattina noin 8–10 henkilölle)
  • 400 g keräkaalia
  • 3 porkkanaa
  • 1 annos majoneesikastiketta (ohje alla)

Majoneesikastike: 
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl rypsiöljyä (tavallista, ei kylmäpuristettua!)
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 1 rkl vettä
  • 0,5 rkl valkoviinietikkaa
  • 0,5 rkl Dijon-sinappia
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • suolaa

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. 

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pippuria ja suolaa lukuun ottamatta kapeaan ja korkeaan sekoituskulhoon. 

Surauta sauvasekoittimella kymmenkunta sekuntia tai kunnes kastike on kuohkeaa ja vaaleaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike kaali- ja porkkanaraasteen sekaan ja laita salaatti vartiksi jääkaappiin maustumaan. 


Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kaikkien kastikeainesten tulisi olla huoneenlämpöisiä. Mikäli kastiketta jää yli, säilyy se jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään.

Ei kommentteja