LUUKKU 23
Joulupuuroa kannattaa keittää suosiolla vähintään tuplasatsi, jotta riisipuuron jämät saa jemmata pannukakkutaikinaan. Ahvenanmaan pannukakku sopii vaikkapa tapaninpäivän päiväkahviseuraksi.
Riisipuurolla ryyditettyä pannukakkua saa syödä hyvällä omallatunnolla – onhan se melkein terveysruokaa, kerta siihen on hukutettu aamupuuron tähteet. Kardemummalla maustettu pannukakku maistuu loistavasti välipäivien jälkiruokana, ja myös joulusta jäänyt luumukiisseli tai -hillo sopii hyvin pannukakun keralle. Tosin maistuu pannukakku hyvältä joulunpunaisten pakastemansikoidenkin kanssa.
Paista pannukakku noin puolikkaan uunipellin kokoisessa vuoassa. Tuplaa annos, mikäli haluat tehdä pannukakkua uunipellillisen.
Kurkkaa myös riisipuuron resepti.
AHVENANMAAN PANNUKAKKU (neljälle)
- 0,5 litraa (täys)maitoa
- 3 kananmunaa
- 0,75 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 4 dl riisipuuroa
- 1,5 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- Nokare voita leivinpaperin voitelemiseen.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Kaada puolet maidosta sekoituskulhoon. Sekoita maidon sekaan kananmunat, sokeri, jauhot, riisipuuro sekä mausteet. Lisää loput maidosta ja sekoita tasaiseksi.
Peitä uunivuoka leivinpaperilla ja voitele paperi. Kaada pannukakkutaikina vuokaan ja paista pannukakkua noin 35 minuuttia. Voit lopussa laskea lämpötilan 200 asteeseen, mikäli pannukakku uhkaa tummua liikaa
Anna jäähtyä hetki ja tarjoa pannukakku kermavaahdon ja hillon tai vaikkapa paksun luumukiisselin kanssa.
Ei kommentteja