Sisällön tarjoaa Blogger.

LAKRITSILLA MAUSTETTU PUOLUKKAKIISSELI

LUUKKU 18:

Joulunpunainen kiisseli on oiva kumppani aattoaamun riisipuurolle, mikäli perinteinen kaneli kyllästyttää. Jouluinen puolukkakiisseli on maustettu tähtianiksella sekä tujauksella lakritsia.


Vaikka olisi perinteisten jouluherkkujen ystävä, voi tuttujen makujen rinnalle tuoda
joulupöytään jotakin uutta. Jospa perinteisen kanelitujauksen sijaan kauhoisitkin aattoaamun riisipuuron päälle joulunpuinaista, tähtianiksella ja lakritsilla maustettua puolukkakiisseliä?

Keittelin kiisselin alun perin uuniohrapuuron kumppaniksi. Nousin kukonlaulun aikaan laittamaan puuron tulille ja palasin peiton alle haaveilemaan silkkisen siloisesta ja pehmeästä uunipuurosta. Vaikka liki tuplasin nestemäärän sekä kypsennysajan, muistutti puuroni ennemmin lisäkeohraa kuin samettista puuroa. Keralle keittämäni kiisseli sentään onnistui mainiosti. 

JOULUINEN PUOLUKKAKIISSELI (neljälle)

  • 8 dl puolukkamehua
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 tähtianista
  • 1 tl lakritsijauhetta
  • 2 dl (pakaste)puolukoitaMittaa puolukkamehu kattilaan ja vispaa kylmään mehuun perunajauhot. Lisää sokeri sekä tähtianikset ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. 

Nosta seos pois liedeltä kun kiisseli pulpahtaa ja sakenee. Lisää lakritsijauhe sekä jäiset puolukat. Tarkista sokerin määrä ja lisää sokeria tarvittaessa. 

Ripottele päälle sokeria, jottei kiisselin pinnalle muodostu kalvoa ja jäähdytä kiisseli. 


Tarjoa jäähtynyt kiisseli riisipuuron kanssa. 


2 kommenttia