Sisällön tarjoaa Blogger.

MUSTAHERUKKAHILLO JOULUPÖYDÄN LINNUILLE

LUUKKU 9: 
Rommilla maustettu mustaherukkahillo on joulukalkkunan paras kaveri. Tähän aikaan vuodesta hillo syntyy pakastetuista viinimarjoista.


Mikäli kinkun sijaan tai lisäksi joulupöydästäsi löytyy joulukalkkuna, suosittelen ryhtymään hillonkeittopuuhiin. Isoäitini reseptillä valmistettu, rommilla maustettu mustaherukkahillo on loistava pari joulupöydän siivekkäille. Tähän aikaan vuodesta mustaherukat kaivetaan pakastimesta, mutta hillon keittäminen onnistuu niistä aivan yhtä hyvin kuin tuoreista marjoista. Savustettu kalkkuna, bataattilaatikko ja mustaherukkahillo ovat joulupöydän lyömätön kolmikko, mutta hillo passaa loistavasti myös esimerkiksi ankan –  eritoten ylikypsien ankankoipien eli ankka confitin – kaveriksi.

Toissa vuonna yhdeksännen luukun takaa paljastui saaristolaisleivän ohje. Se onkin yksi joulupöydän suosikeistani. 


ROMMILLA MAUSTETTU MUSTAHERUKKAHILLO

  • 500 g (pakaste)mustaherukoita
  • 4,5 dl hillosokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 0,5 dl rommia (tummaa tai vaaleaa)


Lusikoi jäiset marjat ja sokeri kerroksittain kattilaan. Anna herukoiden sulaa ja mehustua jääkaapissa yön yli. 

Lisää marjojen joukkoon sitruunamehu sekä rommi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna hillon kiehua hiljalleen kymmenkunta minuuttia tai kunnes marjat ovat pehmenneet.

Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje ne huolellisesti. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta jäähtyneet purkit viileään.


Tarjoa hillo joulupöydässä linturuokien keralla. 


Ei kommentteja