Sisällön tarjoaa Blogger.

Satoa purkissa: omena-aroniahilloPienen googlailun perusteella marja-aronia vaikuttaa aikamoiselta supermarjalta: antioksidantteja on  mustikkaan verrattuna viisinkertainen määrä ja myös muun muassa erilaisia kivennäis- ja hivenaineita löytyy marjasta roppakaupalla. Meillä päin marja-aronian herkuista nauttivat lähinnä tilhet ja muut siipiveikot, mutta varsinkin Itä-Euroopan maissa aroniaa käytetään paljon.

Aronian marja on aika karvas, eikä pelkiltään maistu kovinkaan hyvältä ainakaan omassa suussani. Marja on kuitenkin omenan oivallinen ystävä ja toimii hyvin hillossa. Keittelin siis c-vitamiinit purkkiin.
 • 4 litraa omenalohkoja
 • 1 litra marja-aronian marjoja
 • 1 dl vettä
 • 500 g hillosokeria
Kääräse hillopurkit sanomalehteen ja laita ne sata-asteiseen uuniin. Kiehauta kattilassa tilkka vettä, ja anna purkkien kansien porista hetki kuumassa vedessä. 

Lohko omenat ja perkaa marjat. Lado omput ja marjat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta ja anna porista, kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella, lisää hillosokeri ja anna kiehahtaa. Purkita kuumiin purkkeihin ja sulje kannet huolellisesti. Säilytä jäähtyneet purkit viileässä. 11 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Hyvä jos maistuu! :) Yksistään aronia on aika karvas, mutta omenan parina toimii!

   Poista
 2. Aronia on kyllä erittäin mainio marja hilloihin, likööriin, yms. Oma hillosuosikkini on aronia-omena-(kesä)kurpitsa. Alkuperäisen ohjeen tähän "Nannan hilloon" bongasin puutarha.net:n keskustelupalstalta [1] ja se menee näin:

  """
  1,3 l aronianmarjoja
  1,3 l omenaraastetta
  1,3 l kesäkurpitsaraastetta
  1 kg hillosokeria
  Valmistus tapahtui hillosokeripussissa olevan ohjeen mukaan.
  """

  Itse en ole ensimmäisen kerran jälkeen jaksanut aineita raastaa vaan soseuttanut ennen purkitusta sauvasekoittimella. Kesäkurpitsan sijaan myös "tavallinen" kurpitsa toimii hyvin.

  [1] http://puutarha.net/keskustelut/messages/433/435.html?1015102624

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehdottomasti kokeilla tätä ohjetta! Tuo kesäkurpitsalisä vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, kiitos Pekka ohjeen linkkauksesta!

   Poista