Sisällön tarjoaa Blogger.

DIY-sienikuivuriJonkinlaisen hyötykasvikuivurin hankkiminen on ollut harkinnassa jo pidemmän aikaa. Ongelmana on vain tilanpuute, epäilys, että kuivuri jäisi vain kaapinpohjalle käyttämättä sekä useiden googlailujen saldo: kaikissa kotikuivureissa tuntuu olevan jotain vikaa tai niiden kuivauslämpötila on liian korkea. Ilmeisesti paras ratkaisu olisi rakentaa auton sisäilmapuhaltimesta, kanaverkosta ja vanerista jonkinlainen hökötys. Noh, sellainen kaunistus ei oikein sovi sisustukseen keskelle olohuonettamme, eikä toisaalta taida sekään mahtua keittiönkaappiimme jemmaan.

Saalis sienimetsällä oli viime viikonloppunakin kuitenkin niin suuri ja pakastin jo aivan tupaten täysi, joten päätin ryhtyä kuivaushommiin. Ajattelin ensin kuivata sienet uunissa, luukku rakosella, mutta uuden uunimme alin lämpötila on 90 astetta, eli aivan liian korkea kuivauspuuhiin.  Ja saunaa ei meiltä tietenkään löydy, joten ainoa, mitä keksin oli kuivattaa sienet huoneenlämmössä lämpöpattereiden päällä.Patterin päällä on ensin kerros sanomalehteä, sitten talouspaperia ja kerros sieniä. Halkaisin sienistä suurimmat. Lämpimän patterin päällä sienet kuivuivat rutikuiviksi kahdessa vuorokaudessa. En ole tosin vielä pohtinut, millä putsata kuivuessaan patterin väleihin tippuneet yksilöt.

Koko sienisaalis ei pattereiden päälle mahtunut. Myös Bertoian timanttituoli muuntui harson alla oivaksi kuivuriksi. Surkean pieniksi ne sienet kuivuttuaan käpristyvät. 6 kommenttia

 1. Aika tuollainen kätevä emäntä-ratkaisu! :)

  Sienet menee kyllä ihan surkean pieniksi. Mutta maku tiivistyy mukaan.

  VastaaPoista
 2. No joo, olin viikonlopun yksin kotona ja hihkuin apupojalle keränneeni ainakin kymmenen litraa suppiksia. Kummasti ne kuivaamisen jälkeen mahtuvat muutamaan vaivaseen purkkiin...

  VastaaPoista
 3. Vain nainen voi plla näin kekseliäs! ...design-kuivuri...

  VastaaPoista
 4. Luultavasti tuo patterisysteemi toimii paremmin kuin tuo mun abc-kuivuri, joka totta tosiaan kuumentuu äärettömän helposti liian kuumaksi. Siinä saa olla hermoheikkona vahtimassa koko ajan vieressä. Pitäisi heittää koko romu menemään :)

  VastaaPoista
 5. Bertoian selkämys on ihanan ilmava myös ihan pyykinkuivaukseen. Nimim. Kokemuksen syvä rintaääni

  VastaaPoista
 6. Jonna: juu, ja sukatkin saa tosi kivasti ihan vaikka pyykkipojilla ripustettua kuivumaan ihan kokonaan tuolin ympäri. Tosi näppärää.

  VastaaPoista