Emme jaksaneet syödä kerralla kaikkia keittelemiämme simpukoita. Ylijääneistä sai seuraavana päivänä makoisan lounaspastan. Lisäksi apupoika kuorrutti osan simpukoista alkupaloiksi. Ainemäärät ovat varsin epämääräisiä, mutta sanottaneen että voita saa olla reippaasti.
Näitä tarvitset:
- keitettyjä sinisimpukoita
- tomaatti
- valkosipulinkynsiä
- voita
- yrttejä
- korppujauhoja
- pecorinojuustoa
- karkeaa merisuolaa
Ripottele uuninkestävälle lautaselle reilusti merisuolaa ja asettele simpukanpuoliskot sen päälle. Suolan tarkoitus on ainoastaan pitää simpukankuoret paikallaan ja balanssissa.
Hienonna tomaatti ja valkosipulinkynsi. (Tomaatista voi jättää siemenet käyttämättä, jottei täytteestä tule vetistä.) Sekoita tomaatti, valkosipuli, yrtit ja korppujauho voin sekaan tahnaksi. Kuorruta simpukanpuoliskot tahnalla ja raasta päälle pecorinojuustoa. Paistoi simpukoita grillivastuksen alla 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Näyttää niin hyviltä. Itsekin olen gratinoinut pari kertaa, mutta pecorino ja tomaatti olivat ohjeessasi uusi tuttavuus. Tämä menee loputtomaan Pakko kokeilla -listaani.
VastaaPoistaSuosittelisin ehkä kyllä korppujauhon vaihtamista vaikkapa näkkileipä- tai hapankorppumurskaan. Sais enemmän suutuntumaa kun vaalea korppujauho vettyy niin helposti tomaatista.
VastaaPoistaJos joskus jäisi simpukoita syömättä.. Pitääpä joskus tehdä niin paljon, että mieskään ei jaksa syödä viimeisiä ja kokeilla gratinoida! Tai ottaa suosiolla jo keittämisen jälkeen salaa pois kuormasta.
VastaaPoistaJuu, ei meiläkään yleensä jää simpukoita yli, nyt jostain syystä jäi jopa pastakastikkeeseen. Pohdittiinkin tuossa, että ehkä joskus voisi keitellä simpukkaerän pakastimeen just pastakastikkeita tai gratinointia varten.
VastaaPoista