Sisällön tarjoaa Blogger.

KAHVI JA AVEC + ESPRESSO PROFONDO

Pauligin Makuparit-kilpailu starttasi käyntiin tositeolla – Kilinkolinkeittiö pyöräytti kahvin kaveriksi konjakkitäytteisiä konvehteja. Käy kurkkaamassa ruokabloggaajien tuotokset. Mikäli itse haluaisit päättää illallisen kahviin ja konjamiinikonvehtiin, äänestä minun reseptiäni (linkki!) samalla voit voittaa viikonlopun Hotel Kämpissä ja herkuttelua Chez Dominiquessa.Illalliset päättyvät usein tylsähkösti kahviin ja pieneen alkoholihömpsyyn. Vatsasekaisin Kilinkolin -blogi jemmasi avecin mustaherukalla höystetyn suklaakonvehdin sisään ja tarjoaa kyytipojaksi erittäin tummaksi paahdetuista Pauligin Profondo-pavuista valmistetun macchiaton, jossa espresson seassa on pienenpieni tilkka maitovaahtoa.

Tumma suklaa on perinteisesti espresson oivallinen ystävä, ja pieni tujaus mustaherukkaa sopii loistavasti yhteen Pauligin uutuuspavun kanssa.


Näitä tarvitset: (satsista tulee noin 12 konvehtia)

 •  100 g tummaa suklaata (kaakaon osuus mielellään vähintään 70 %)
 • 1 tl mustaherukkajauhetta (kuivattua mustaherukkaa jauhettuna, saa suurimmista vähittäismyyntiliikkeistä)
 • 1 rkl kuohukermaa
 • 1 dl konjakkia tai vaikkapa (kahvi)likööriä (halutessasi voit sekoittaa puolet alkoholia ja puolet kylmää espressoa)
 •   koristeeksi kahvipapuja ja mustaherukkajauhetta

Konvehtien tekoon voit käyttää vaikka silikonisia jääpalamuotteja tai pieniä paperisia konvehtivuokia.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi temperoi* suklaa. Mikäli tarjoat konvehdit samana tai seuraavana päivänä, voit oikaista temperoinnin suhteen, sulata siis suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulan suklaan joukkoon kermatilkka ja mustaherukkajauhe. Lusikoi suklaa pakastepussiin ja leikkaa pieni reikä nurkkaan. Pursota vuokien pohjalle ja reunoille suklaata. Siirrä vuoat hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin kovettumaan. Pursota leivinpaperin päälle pieniä, suunnilleen kolikonkokoisia laattoja konvehtien pohjiksi.  Täytä kovettuneet suklaakupit haluamallasi alkoholilla, tai alkoholin ja kahvin seoksella, ja pursota reunoille vielä kerros suklaata. Lisää kovettunut pohjanappi. Varmistukseksi voit pursottaa vielä lisää suklaata, jottei neste vuoda pois konvehdin sisältä. Anna pohjan jähmettyä viileässä ja koristele konvehti kahvipavulla ja mustaherukkajauheella.

Macchiatoa varten valmista espresso Pauligin Profondo-pavuista. Vaahdota maito ja kaada espresson sekaan pieni tilkka maitoa. Kahvin tulee mahtua pieneen espressokuppiin.

*Temperointi tuo suklaan aromit paremmin esiin ja suklaan pinnasta tulee rapsakka ja kiiltävä. Temperoitu suklaa on myös helpompi irrottaa vuoasta. Temperoinnissa suklaa käytetään kolmessa eri lämpötilassa, jotka tummalla suklaalla ovat 48-50, 27-28 ja 31-32 astetta. Temperointi on helpointa tehdä vesihauteessa digitaalista paistolämpömittaria apuna käyttäen. 

5 kommenttia

 1. Hienot kuvat ja tyylikäs jälkiruoka! Kummatkin valitsimme mustaherukkaa :)
  Onnea kisaan! Kahveja odotellessa...

  VastaaPoista
 2. Tuli ihan vesi kielelle. Saat ääneni :)

  VastaaPoista
 3. Pakko olla hyviä! Tsemppiä kisaan!

  VastaaPoista