Sisällön tarjoaa Blogger.

MAISSISALAATTI


Tänä kesänä meillä ovat kellertäneet sekä oman väen että vieraiden hampaat. Syynä on maissisalaatti, jota on tarjottu kesän mittaan liki jokaisilla kekkereillä. 





Ensimmäistä kertaa sain syödäkseni ihanaista, tuoreista grillatuista maisseista valmistettua salaattia juhannuksena Suolaa ja hunajaa -Jonnan luona. Ja se oli hurmaa ensi puraisulla. 

Sen jälkeen olen koko kesän kaartanut kaupan vihannesosastolla maissihyllyn kautta. Kesä-heinäkuun vaihteessa maissit olivat usein meksikolaisia tai marokkolaisia, mutta jo heinäkuun puolivälin tienoilla alkoi myyntiin tulla saksalaista maissia. Elokuussa räjähti jättipotti, sillä kuuman kesän ansiosta maissit ovat kypsyneet hyvin myös kotimaan pelloilla. Eikä kotimaisia maisseja ole hinnalla pilattu. Omassa lähikaupassani tähkät ovat maksaneet suunnilleen euron kipale.

Vaikka hampaankoloon saattaakin jäädä hieman keltaista, on maissin syöminen salaatin muodossa helpompaa kuin suoraan tähkästä jyrsien. Eikä haittaa, vaikka maissi saisi grillissä enemmänkin väriä kylkeensä, sillä hieman palanut pinta antaa salaatille ihanan paahteisen maun.

Tuoreita maisseja ei kannata korvata esikypsennetyillä vakuumin pakatuilla maisseilla. Kerran korvasimme, eikä salaatti ollut lainkaan esikuvansa veroista. 

Salaatti sopii loistavasti grillatun kanan, lihan tai kalan kylkeen. Hyvää se on myös sellaisenaan. Salaattiannos riittää lisukkeeksi neljälle–kuudelle muiden tarjolla olevien sorttien määrästä riippuen.


Edellisessä postauksessa uhkasin jatkavani bloggaamista, ja heti puoli vuotta myöhemmin ryhdyn sanoista tekoihin. Jos jokin menee nopeasti, niin vauvavuosi! Vauvat ovat pian jo puolivuotiaita vipeltäjiä. Hengissä ovat, kuten vanhempansakin. 

MAISSISALAATTI GRILLATUSTA TUOREESTA MAISSISTA
Alkuperäinen ohje: Suolaa ja hunajaa -blogi

  • 2  tuoretta maissintähkää
  • 1–2 punasipulia varsineen
  • (pala punaista chiliä)
  • 1 limetin mehu
  • (sormi)suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • loraus oliiviöljyä
  • iso kukkurallinen kirsikkatomaatteja
  • reilusti tuoretta korianteria
  • 200 g fetajuustoa
Poista maisseissa mahdollisesti olevat lehdet ja rihmat. Grillaa maissit kypsiksi. Kääntele maisseja pari kertaa grillaamisen aikana. 

Silppua salaattikulhoon sipulit sekä chili, mikäli haluat salaattiin hieman potkua. Purista päälle limettimehu sekä oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen maustua hetki.

Leikkaa maissinjyvät irti hieman jäähtyneistä maisseista ja lisää ne kulhoon kastikkeen sekaan. 

Halkaise kirsikkatomaatit ja silppua korianteri. Sekoita kaikki salaatin ainekset ja murustele fetajuusto salaatin päälle. 


Voit tarjota salaatin heti hieman lämpimänä tai tehdä sen hyvissä ajoin valmiiksi ja tarjota jäähtyneenä. 




6 kommenttia

  1. Viimeinen lause – ihan paras! :D
    Resepti kuulostaa hyvältä, varmasti menee kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Toki näin parin huonosti nukutun yön jälkeen ei ole ihan varma, onko hengissä vai jossakin rinnakkaistodellisuudessa.

      Suosittelen kokeilemaan salaattia, tosin siihen saattaa jäädä koukkuun.

      Poista
  2. vihannesosastolla maissihyllyn kautta. Kesä-heinäkuun vaihteessa maissit olivat usein meksikolaisia tai marokkolaisia, mutta jo heinäkuun puolivälin tienoilla alkoi myyntiin tulla saksalaista maissia. love language test Elokuussa räjähti jättipotti, sillä kuuman kesän ansiosta maissit ovat kypsyneet hyvin myös kotimaan pelloilla. Eikä kotimaisia maisseja ole hinnalla pilattu. Omassa lähikaupassani tähkät ovat maksaneet suunnilleen euron kipale.
    Vaikka hampaankoloon saattaakin jäädä hieman keltaista, on maissin syöminen salaatin muodossa helpompaa kuin suoraan tähkästä jyrsien. Eikä haittaa, vaikka maissi saisi grillissä enemmänkin väriä kylkeensä, sillä hieman palanut pinta antaa salaatille ihanan paahteisen maun.

    VastaaPoista
  3. Whenever I read your work, I'm amazed at how deeply you understand things and how easily you capture people's attention. Your dedication to keeping your work excellent and your careful focus on even the tiniest details are truly outstanding. On the hunt for assignment aid? Your search terminates right here! We extend our management assignment help services within your reach, featuring a proficient squad of 2000+ assignment professionals. Rest assured, we're committed to shepherding you through your assignments. Queries? Contact us promptly.

    VastaaPoista
  4. This post is very interesting and informative thanks for sharing with us. Need assistance with your marketing assignment? Get expert help with marketing concepts, strategies, and analysis. Our professionals provide top-quality solutions tailored to your needs. Contact us now for reliable marketing assignment help!

    VastaaPoista