Sisällön tarjoaa Blogger.

MAISSISALAATTI


Tänä kesänä meillä ovat kellertäneet sekä oman väen että vieraiden hampaat. Syynä on maissisalaatti, jota on tarjottu kesän mittaan liki jokaisilla kekkereillä. 

Ensimmäistä kertaa sain syödäkseni ihanaista, tuoreista grillatuista maisseista valmistettua salaattia juhannuksena Suolaa ja hunajaa -Jonnan luona. Ja se oli hurmaa ensi puraisulla. 

Sen jälkeen olen koko kesän kaartanut kaupan vihannesosastolla maissihyllyn kautta. Kesä-heinäkuun vaihteessa maissit olivat usein meksikolaisia tai marokkolaisia, mutta jo heinäkuun puolivälin tienoilla alkoi myyntiin tulla saksalaista maissia. Elokuussa räjähti jättipotti, sillä kuuman kesän ansiosta maissit ovat kypsyneet hyvin myös kotimaan pelloilla. Eikä kotimaisia maisseja ole hinnalla pilattu. Omassa lähikaupassani tähkät ovat maksaneet suunnilleen euron kipale.

Vaikka hampaankoloon saattaakin jäädä hieman keltaista, on maissin syöminen salaatin muodossa helpompaa kuin suoraan tähkästä jyrsien. Eikä haittaa, vaikka maissi saisi grillissä enemmänkin väriä kylkeensä, sillä hieman palanut pinta antaa salaatille ihanan paahteisen maun.

Tuoreita maisseja ei kannata korvata esikypsennetyillä vakuumin pakatuilla maisseilla. Kerran korvasimme, eikä salaatti ollut lainkaan esikuvansa veroista. 

Salaatti sopii loistavasti grillatun kanan, lihan tai kalan kylkeen. Hyvää se on myös sellaisenaan. Salaattiannos riittää lisukkeeksi neljälle–kuudelle muiden tarjolla olevien sorttien määrästä riippuen.


Edellisessä postauksessa uhkasin jatkavani bloggaamista, ja heti puoli vuotta myöhemmin ryhdyn sanoista tekoihin. Jos jokin menee nopeasti, niin vauvavuosi! Vauvat ovat pian jo puolivuotiaita vipeltäjiä. Hengissä ovat, kuten vanhempansakin. 

MAISSISALAATTI GRILLATUSTA TUOREESTA MAISSISTA
Alkuperäinen ohje: Suolaa ja hunajaa -blogi

 • 2  tuoretta maissintähkää
 • 1–2 punasipulia varsineen
 • (pala punaista chiliä)
 • 1 limetin mehu
 • (sormi)suolaa
 • mustapippuria myllystä
 • loraus oliiviöljyä
 • iso kukkurallinen kirsikkatomaatteja
 • reilusti tuoretta korianteria
 • 200 g fetajuustoa
Poista maisseissa mahdollisesti olevat lehdet ja rihmat. Grillaa maissit kypsiksi. Kääntele maisseja pari kertaa grillaamisen aikana. 

Silppua salaattikulhoon sipulit sekä chili, mikäli haluat salaattiin hieman potkua. Purista päälle limettimehu sekä oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen maustua hetki.

Leikkaa maissinjyvät irti hieman jäähtyneistä maisseista ja lisää ne kulhoon kastikkeen sekaan. 

Halkaise kirsikkatomaatit ja silppua korianteri. Sekoita kaikki salaatin ainekset ja murustele fetajuusto salaatin päälle. 


Voit tarjota salaatin heti hieman lämpimänä tai tehdä sen hyvissä ajoin valmiiksi ja tarjota jäähtyneenä. 
6 kommenttia

 1. Viimeinen lause – ihan paras! :D
  Resepti kuulostaa hyvältä, varmasti menee kokeiluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Toki näin parin huonosti nukutun yön jälkeen ei ole ihan varma, onko hengissä vai jossakin rinnakkaistodellisuudessa.

   Suosittelen kokeilemaan salaattia, tosin siihen saattaa jäädä koukkuun.

   Poista
 2. Thanks for sharing this with so much of detailed information, its much more to learn from your article. Keep sharing such good stuff.
  write for us on digitalmarketing

  VastaaPoista
 3. Thanks for sharing this with so much of detailed information, its much more to learn from your article. Keep sharing such good stuff.
  myadornment
  Adornment is a personal and tailored jewellery shopping experience for consumers, allowing the exploration of a range of affordable but luxurious brands all within one e-commerce marketplace

  VastaaPoista
 4. vihannesosastolla maissihyllyn kautta. Kesä-heinäkuun vaihteessa maissit olivat usein meksikolaisia tai marokkolaisia, mutta jo heinäkuun puolivälin tienoilla alkoi myyntiin tulla saksalaista maissia. love language test Elokuussa räjähti jättipotti, sillä kuuman kesän ansiosta maissit ovat kypsyneet hyvin myös kotimaan pelloilla. Eikä kotimaisia maisseja ole hinnalla pilattu. Omassa lähikaupassani tähkät ovat maksaneet suunnilleen euron kipale.
  Vaikka hampaankoloon saattaakin jäädä hieman keltaista, on maissin syöminen salaatin muodossa helpompaa kuin suoraan tähkästä jyrsien. Eikä haittaa, vaikka maissi saisi grillissä enemmänkin väriä kylkeensä, sillä hieman palanut pinta antaa salaatille ihanan paahteisen maun.

  VastaaPoista