Maa- ja elintarviketalouden
tutkimuskeskus (MTT) julkaisi jokin aika sitten tutkimuksen, jonka mukaan
kotimaisen elintarvikeketjun ruokahävikki on kotitalouksien osalta vuodessa
lähes 130 miljoonaa kiloa, mikä tekee kutakuinkin 25 kiloa jokaista suomalaista
kohden. Se on valtava määrä ruokaa, eikä sen pois heittämistä voi perustella järkisyin. Oman lompakon lisäksi pois heitetty ruoka kuormittaa myös ympäristöä.
Hävikistä herkuksi on
ruokabloggaajien yhteinen tempaus, jolla haluamme näyttää toukokuun ajan, miten tähteistä,
jääkaapin perukoille unohtuneista tai viimeisiä elinhetkiään viettävistä – kuitenkin
yhä täysin käyttökelpoisista – elintarvikkeista saa loihdittua herkullista
syötävää. Tempauksella on myös omat Facebook–sivut, joille päivittyvät kaikkien
mukana olevien blogien aihetta koskevat kirjoitukset. Kannattaa käydä tykkäämässä! Facebook–sivuilta näet myös, mitkä kaikki blogit ovat mukana tempauksessa.
Pysyhän kuulolla ja lähde itsekin mukaan ruokahävikin pienennystalkoisiin!
Ei kommentteja