Silloin tällöin, tai oikeastaan aika usein, ruoanlaitto keittiössämme kestää varsin kauan. Välillä vain on niitä hetkiä, jolloin on pakko keskeyttää kokkaus ja kaivaa kamera esiin. Tänään kävi juurikin näin, kun olin ruuvannut korppujauhomasiinan kiinni keittiöjakkaraan ja kaivanut kaappista sinne jemmaamani kuivettuneen leipäkäntyn.
Korppujauhon tekeminen
kuivettuneiden leipien jämistä lienee kaikista klassisin hävikinvälttämisniksi.
Tämänpäiväinen korppujauho pääsi siikafileiden pintaan. Kalaruokiin sopii mainiosti
vähän tummempien leipien rippeet. Erilaiset leivänkannikat kannattaa
kuivattaa ilmavasti, jolloin ne kuivuvat, eivätkä homehdu, ja korppujauhoa voi
jauhaa suuremman satsin kerrallaan.
Kuivat käntyt voi surrauttaa jauhoksi monitoimikoneessa tai jauhaa käsinveivattavalla lihamyllyllä.
Psst... Seuraa Vatsasekaisin Kilinkolin –blogipäivityksiä myös Facebookissa. Käy tykkäämässä!
Nyt olen kade, ihan oikea kaunis korppujauhokone. Voi ihminen, mitä kaikkea sinä omistatkaan. Meillä jauhettiin viikonloppuna sauvasekoittimella, ei yhtään niin kuvauksellista...
VastaaPoistaNiin, rakkas Apupoikani on ehkä sitä mieltä, että nämä aarteet ovat ennemminkin riesa kuin rikkaus. Ja saattaa olla, että tavaran haalimisella on jokin kummallinen yhteys siihen, että kaapit ja laatikot pursuilevat...
PoistaMeillä on samaa ongelmaa havaittavissa, tällä erää minulla on kielto päällä, en saa ostaa lisää vanhoja käsivatkaimia. Mutta tuollaisia myllyjä olen nähnyt kirppareilla eikä minulla ole vielä yhtäkään sellaista! Jos ostan vain yhden pienen sievän ja sanon, että tää on ollut meillä jo iänkaiken, katso vaikka. Se on ihan vanhakin! (eikö tätä konstia käytetä naisten vaate- ja kenkäkaapeilla?)
PoistaVoi hitsit! Ostin juuri (huutokaupasta taas) yhden taulun, mutta en tajunnut käyttää tota sun taktiikkaasi ja ihan turhaan olen joutunut nyt useamman päivän lepytellä Apupoikaa!
PoistaOnpa hieno mylly! Ja hieno kuvasarja myös!
VastaaPoistaSuuremmat erät jauhetaan sitten kunnolla lihamyllyllä. Tää on tällainen pikkusievä versio. :)
PoistaJoskus paahdan korppujauhoa vähän tai leipiä ennen jauhamista. Ja jos tulee enemmän kerralla, olen pakastanut korppujauhon. Pussissa se pysyy suht irtonaisena ja sitä voi ottaa vähän kerrallaan.
VastaaPoistaTuo paahtaminenhan on hyvä idea! Mä olen kyllä säilyttänyt korppujauhot ihan vain pussissa tai purkissa. Jostain korvapuustien jämistä (meillä ne kyllä harvemmin kuivuvat tai jäävät syömättä...) voisi jauhaa korppujauhot leivontaa varten.
PoistaOi, oi, miten hieno mylly. Olen jauhanut tuollaisella myllyllämme vain manteleita ja huristellut korppujauhot joko jo edesmenneellä yleiskoneella tai nuijinut mokkonuijalla pyyhkeen välissä.
VastaaPoistaJos leivänkannikoita on iso kasa jauhettavana, on silloin yleiskone varmasti ainakin vähän nopeampi vehje. :) Ja nuijimalla voi sopivasti purkaa ylimääräiset aggressiot. :)
Poista