Sisällön tarjoaa Blogger.

Silmänruokaa


Luojan kiitos, en ole muotibloggaaja! En ymmärrä, miten ihmeessä itselaukaisimella pitäisi onnistua saamaan teräviä kuvia!

Sain arvosteltavaksi Marina Ekroosin tuoreen esikoiskeittokirjan Silmänruokaa. Marina Ekroos on helsinkiläinen valokuvaaja, joka kirjan esipuheen mukaan rentoutuu kokkaamalla. Valokuvat ovatkin kirjan juju. Reseptin valmistaminen on kuvattu vaihe vaiheelta samaan kuvaan. Kukin resepti onkin kirjassa tavallaan kahdesti – sekä kuvin että sanoin. Reseptit on jaoteltu kolmeen osioon: hummuksesta pikavoihin, blineistä lihapulliin sekä vispipuurosta hillomunkkeihin. Näiden reseptien lisäksi kirjassa on paljon, pääasiassa yksinkertaisia ja helposti kotikeittiön tarpeiden mukaan muokattavissa olevia ohjeita.

Resepteissä käytetään paljon suomalaisia perusraaka-aineita, tosin mukana on myös tuulahduksia maailmalta. Varsinkin meksikolaisreseptit ilahduttivat. Kuvat ovat todella kauniita ja mukaansatempaavia. Täynnä kivoja astioita ja yksityiskohtia.

Kuvittelen kirjan sopivan mainiosti valmistujaislahjaksi aikuistuvalle ja kenties piakkoin omaan keittiöön muuttavalle nuorelle, joka kaipaa kokkausideoiden lisäksi selkeitä ja simppeleitä ohjeita. Toisaalta kirja sopii myös vähemmän ruokaa laittaville tai heille, jotka rakastavat kiehtovia ruokakuvia.

Kokeilulistallani ovat ehdottomasti kirjan pelmenit sekä kuusenkerkkäsiirappi. Tähän mennessä olen ehtinyt testata kirjan ohjeista vain feta–jauhelihavuoan, josta on tulossa erillinen postaus piakkoin. 

Marina Ekroos, WSOY 2012

WSOY sponssasi kirjan. Sponssipallo sen sijaan Sponsored by Liemessä-blogi.


Psst... Seuraa Vatsasekaisin Kilinkolin –blogipäivityksiä myös Facebookissa. Käy tykkäämässä!

1 kommentti