Luojan kiitos, en ole muotibloggaaja! En ymmärrä,
miten ihmeessä itselaukaisimella pitäisi onnistua saamaan teräviä kuvia!
Sain arvosteltavaksi Marina Ekroosin tuoreen
esikoiskeittokirjan Silmänruokaa.
Marina Ekroos on helsinkiläinen valokuvaaja, joka kirjan esipuheen mukaan
rentoutuu kokkaamalla. Valokuvat ovatkin kirjan juju. Reseptin valmistaminen on
kuvattu vaihe vaiheelta samaan kuvaan. Kukin resepti onkin kirjassa tavallaan
kahdesti – sekä kuvin että sanoin. Reseptit on jaoteltu kolmeen osioon: hummuksesta
pikavoihin, blineistä lihapulliin sekä vispipuurosta hillomunkkeihin. Näiden
reseptien lisäksi kirjassa on paljon, pääasiassa yksinkertaisia ja helposti
kotikeittiön tarpeiden mukaan muokattavissa olevia ohjeita.
Resepteissä käytetään paljon suomalaisia
perusraaka-aineita, tosin mukana on myös tuulahduksia maailmalta. Varsinkin
meksikolaisreseptit ilahduttivat. Kuvat ovat todella kauniita ja
mukaansatempaavia. Täynnä kivoja astioita ja yksityiskohtia.
Kuvittelen kirjan sopivan mainiosti
valmistujaislahjaksi aikuistuvalle ja kenties piakkoin omaan keittiöön muuttavalle
nuorelle, joka kaipaa kokkausideoiden lisäksi selkeitä ja simppeleitä ohjeita. Toisaalta
kirja sopii myös vähemmän ruokaa laittaville tai heille, jotka rakastavat
kiehtovia ruokakuvia.
Kokeilulistallani ovat ehdottomasti kirjan pelmenit
sekä kuusenkerkkäsiirappi. Tähän mennessä olen ehtinyt testata kirjan ohjeista
vain feta–jauhelihavuoan, josta on tulossa erillinen postaus piakkoin.
Marina Ekroos, WSOY 2012
WSOY sponssasi kirjan. Sponssipallo sen sijaan Sponsored by Liemessä-blogi. |
google 780
VastaaPoistagoogle 781
google 782
google 783
google 784