Sisällön tarjoaa Blogger.

MeksikontuliaisiaMeksikon reissun aikataulu oli sen verran tiukka, ettei shoppailulle jäänyt liiemmin aikaa. Kerkesin kiireestä huolimatta muutamaan putiikkiin täydentämään chili- ja tequilavarastot. Ostin myös meksikolaisia karkkeja, chilillä kuorrutettuja kuivattuja mangoja sekä maissinlehtiä tamaleita varten. Maissijauhot tortillojen tekoa varten unohtuivat harmillisesti kauppaan, mutta sen sijaan ostin 145 metriä eri värisiä silkkinauhoja.  

Tärkein tuomisista (heti tequilaputeleiden jälkeen) on kuitenkin kuvien mukainen tuikitärkeä keittiövempain eli limepuristin, jollaista olen ehtinyt kateellisena kuolata Nannan blogista. Tällainen oli ostoslistalla edelliselläkin, parin vuoden takaisella, Meksikon reissulla, mutta jotenkin sen ostaminen silloin unohtui kokonaan. Nyt on asia korjattu ja margaritojen tekeminen onnistuu tästedes kuin leikki! 
11 kommenttia

 1. Hitsit, tuollaisenha:)n mä olisin tarvinnut, kun alkuviikosta hikoilin limettien parissa siman teon yhteydessä. Oli meinaan aika kuivat limet ja mehua sai runnoa ihan tosissaa irti hedelmistä.

  VastaaPoista
 2. Hieno! Limetit ovat joskus sinnikkäitä pirulaisia, eivät luovu mehustaan oikein millään. Tuolla luulisi lähtevän.

  VastaaPoista
 3. Hyvä hyvä, sä muistit! Harmittava nuo maissijauhot, mutta silkkinauha ehdottomasti löytö. Nyt olen niin kateellinen, jos aiot tehdä tamaleja, Ulin äitin kanssa oon tehnyt niitä kaksi kertaa, ja hän sanoi, että vaivaan taikinaa kuin meksikolainen(mutta mähän olenkin pohjalainen pitoemäntä) Oma äitini ei oikein ymmärtänyt, että koko hitsin päivä meni keittiössä.

  VastaaPoista
 4. Tusla: Äsh multa jäi tuon reissun takia simat nyt tekemättä. Mutta on kyllä oiva kapistus just semmoisille vähän kovemmillekin limeteille, joista ei oikein saa käsin puristettua mitään.

  Campa: Joo, ja tuo on jotenkin musta niin herttasen meksikolainen, siellä kun noita puristimia on ihan joka paikassa.

  Nanna: no todellakin muistin. Silkkinauhat olivat myös ostoslistalla, sillä mulla on niitä tapana ostaa aina reissuista. Suomesta ei saa samanlaisia värejä ja sitäpaitsi tuon 145 metrin hinnalla Suomesta olisi saanut ehkä kymmenen metriä.

  Saa nähdä saanko aikaiseksi tehdä tamaleja, mutta nyt on ainakin maissilehtiä. Täytyy kysyä sulta vinkkejä jos ja kun innostun. (Mulla on niitä lehtiä 2 puskaa, haluatko toisen?)

  VastaaPoista
 5. Mä olen niin kade noista sun silkkinauhoista. Ne on niin upeita :D p.s. Eräällä pienellä miehellä on kova ikävä sinua, se katselee viime kesäisiä kuvia ja huokailee ja silittelee kuvaa jossa te olette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin juuri aamulla erään pikkumiehen kuvia, joten ikävä ei taida olla ihan yksipuolista.

   Poista
 6. Mäkin haluan puristimen! Ja niitä silkkinauhoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, näinköhän auttaa muu kuin reissu Atlantin taakse? (On niitä huonompiakin syitä ja tekosyitä...)

   Poista
 7. Ettei ollut ne häät vaan tekosyy sille, että pääsit hakemaan tuon puristimen;)

  VastaaPoista
 8. Suomessa on todellakin köyhät ja kalliit silkkinauhat, ihan hyvä syy kantaa niitä merten yli. Aikamoiset saaliit olet kuitenkin onnistunut hamstraamaan pikavisiitistä huolimatta.

  VastaaPoista