Sisällön tarjoaa Blogger.

Minttuhyytelö
Vielä ehtii hyvin tehdä minttuhyytelöt pääsiäispäivän lampaan kaveriksi. Nappaa lankalauantain kauppareissulla ostoskoriin minttupuska ja pullo hyvää omenasiideriä valmiin hyytelöpurnukan sijaan. Purkki itse tehtyä minttuhyytelöä on myös kiva pääsiäisajan tuliainen.

Ohjeesta tulee pieni, noin 1,5 desilitran purkillinen valmista hyytelöä. Omenasiiderin voi korvata myös omenamehulla.

MINTTUHYYTELÖ
  • 3 dl hyvää omenasiideriä (itse käytin eteläkarjalaista Kartanon Satokauden omenasiideriä) 
  • 2 dl tuoreita mintunlehtiä + kymmenkunta lehteä hyytelön sekaan koristeeksi
  • 1 dl hillo– ja marmeladisokeria 
  • (vihreää elintarvikeväriä)

Kiehauta omenasiideri ja lisää mintunlehdet. Hauduta kymmenisen minuuttia kunnes mintunlehtien maku on uuttunut siideriin.

Siivilöi mintunlehdet pois, kaada siideri uudelleen kattilaan ja lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Keitä seosta kunnes se hieman paksuuntuu ja alkuperäisestä nestemäärästä on suunnilleen puolet jäljellä.

Silppua loput mintunlehdet. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää minttusilppu. Mintunlehdet tummuvat ikävästi (kuten kuvasta näkee), jos seos on liian kuumaa silpun lisäämisvaiheessa. 

Purkita puhtaaseen purkkiin (ja kuumennettuun, mikäli hyytelöä on tarkoitus säilöä pidempiä aikoja). Jäähdytä huoneenlämmössä ja siirrä jäähtynyt purkki jääkaappiin. 

Hyytelö on käyttövalmista seuraavana päivänä. 


2 kommenttia

  1. Hyytelö näyttää upealta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olisi vain pitänyt heti tajuta, ettei kannata lisätä mintunlehtiä liian kuumaan hyytelöliemeen, tummuivat ikävästi, mutta se ei kyllä makua haitannut ollenkaan!

    VastaaPoista