Sisällön tarjoaa Blogger.

VIIME HETKEN VINKKEJÄ JAPANIIN?


Hyppäämme kohta Apupojan kanssa lentokenttäbussiin, lopullisena päämääränä keväinen Japani. Löytyykö ruudun siltä puolen, kahdelle ruokamatkailijalle sopivia, viime hetken reissuvinkkejä?Vietämme pari päivää Osakassa ja Kiotossa sekä nelisen päivää Tokiossa. Tokio-aiheiset kirjoitukset ovat vilisseet viime aikoina yhdessä jos toisessakin blogissa, ja olen laittanut korvan taakse muistiin monta varmasti kullanarvoista vinkkiä.

Tokiossa aiomme ehdottomasti käydä Tsukijin kalatorilla sekä ruokaihmisen astiaparatiisissa. Onko ruudun sillä puolen Tokion- tai Japaninmatkailijoita? Mitä muuta kannattaa ehdottomasti tehdä, syödä ja kokea?

Nyt lentosukat jalkaa, matkalaukut kiinni ja menoksi! 


11 kommenttia

 1. Nytpä sitten aiheutit tuolla linkilläsi matkakuumeen Tokioon. Mutta hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa matkaa!

  Vinkkejä minulle ei valitettavasti ole antaa, mutta astiaparatiisi kuulostaa täydelliseltä matkakohteelta :)

  VastaaPoista
 3. Kiotossa kannattaa käydä ainakin Nishiki-torilla ja maistaa yatsuhashi-makeisia/leivonnaisia. Tokiossa Sugamon kauppakatu, joka tunnetaan vanhojen rouvien Harajukuna, on sekin mielenkiintoinen, ja Tsukijissa kannattaa tutkia myös ulkotorin antia. Jos haluaa Japani-aiheista englanninkielistä (keittiö)kirjallisuutta, on Shinjukun Kinokuniyan 7. kerros "must" paikka. Sen viereisessä olevat Tokyu Hands- ja Takashimaya-tavaratalot ovat nekin mielenkiintoisia, samoin tavaratalojen alakertojen ruokaosastot, depachikat.
  Pieni neuvo vielä: Tokiossa on nykyään parempi olla juomatta vesijohtovettä ja välttää etenkin liukuhihnasushipaikkoja.
  Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 4. Oi Japaniin! Mun sydän jäi sinne viime kesänä! :) Kiertelimme Tokiossa, Kiotossa, Kamakurassa, Hiroshimassa ja vaikka missä. Ihana maa ja niiiiin paljon koettavaa! Tokiossa kannattaa käydä tosiaan kalatorilla, Harajukussa, Akihabaran elektroniikkakaupunginosassa (aika erikoinen paikka), Shibyassa yms. Suosittelen myös shintopyhäkköjä ja onsen-kylpylää (kuumat lähteet). Ja menkäähän ikuistamaan kuvanne purikuraan (en ole varma kirjoitusasusta) eli sellaiseen automaattiin, jossa kuvia voi muokata mielensä mukaan. :) Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, ihanaa, ihanaa matkaa! :) odotan innolla postauksia niistä aarteista mitä astiaparatiisista löydät ;)

  VastaaPoista
 6. Hauskaa matkaa! Ihan olen kateellinen vaikka itse vasta sieltä tulinkin! Minusta hauskoja ruokakokemuksia ovat ne missä pääsee myös itse säveltämään, esim. okonomiyaki, shabu-shabu, yakiniku, jne. Kannattaa ehdottomasti käydä tavaratalojen ruokaosioissa, ne on mahtavia. Ja pitää ehdottomasti tutustua omochi-riisikakkuihin - ne on hurjan hauskan (=oudon) näköisiä ja makuunkin voi olla totutteleminen. :)

  VastaaPoista
 7. Minä käväisin juuri ensikertalaisena Osakassa, ja paras vinkki lienee, ettei vinkkejä oikeastaan tarvita. Japani on todella ihastuttava kohde, ja nähtävää ja koettavaa on älyttömästi. Ja maisteltavaa myös! Rohkeasti vaan kokeilemaan kaikkea jännittävää, mitä vastaan tulee, toivottavasti matkanne on yhtä nautittava kuin omani! :)

  VastaaPoista
 8. Ei ole vinkkejä taskussa mutta hyvää matkaa toivotukset sentään on;D

  VastaaPoista
 9. Ihanaa matkaa! Mielenkiintoisia Japanipostauksia odotellen.

  VastaaPoista
 10. Kiitos hurjasti kaikille kommenteista ja vinkeistä, niistä oli paljon apua! Nyt jo kotona jet lagin kourissa. :)

  VastaaPoista