Ensimmäisen puurosatsin ehdin pistellä
poskeeni ennen sen kuvaamista. Toisella kertaa tein varoiksi kaksinkertaisen
annoksen, tosin sekin katosi jääkaapista alta aikayksikön.
Jostain syystä olin aiemmin tehnyt vispipuuroa vain puolukoista. Olin aina
kuvitellut, että vispipuuron nyt vain kuuluu
olla puolukkaista. Ja kuinka väärässä olinkaan! Hetken mielijohteesta
lisäsin puuron sekaan myös mansikkaa, ja vispipuurosta tuli melkein liian hyvää iltapalaksi.
Mansikkavispipuuro sopii siis mainiosti myös jälkiruoaksi, varsinkin jos sekaan
pyöräyttää muutaman lusikallisen kermavaahtoa…
MANSIKKAINEN VISPIPUURO
- 1 litra vettä
- 2 ½ dl puolukoita
- n. 2 dl (täysjyväspeltti)mannaa (Tällä määrällä puurosta tuli aika löysää, lisää mannasuurimoiden määrää jos haluat puurostasi jämäkämpää.)
- ½ litraa mansikkasurvosta (pakastemansikoita)
- 1 dl sokeria
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää puolukat. Keitä seosta parikymmentä
minuuttia kunnes puolukoista häviää väri. Peitä kattila kannella, jotta neste
ei haihdu kiehumisen aikana.
Lisää kattilaan mannaryynit samalla vispaten. Keitä puuro kypsäksi.
(Kypsennä täysjyväspelttimannaa noin 15 minuuttia, tavalliset mannaryynit
kypsyvät nopeammin.)
Lisää puuron sekaan sokeri sekä mansikat. Sekoita ja hauduta puuroa vielä
viitisen minuuttia.
Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Tarjoa maidon ja sokerin kera.
Mansikkaa, hyvä idea! Minä olen tehnyt vispipuuroa puolukan lisäksi karviaismehusta, joskus punaisista viinimarjoistakin, mutta mansikkaa en ole tajunnut laittaa. Nyt tulikin ihan mahoton vispipuurohinku!
VastaaPoistaKarviaisvispipuurokin kuulostaa hyvältä. Ilmeisesti yleensä vispipuuroa tehdään aika happamista marjoista, ehkä sen takia mansikka vaikuttaa puurossa aluksi jäskältä, ei tule ainakaan yhtään kirpsakkaa.
PoistaLappapuuroa! Nam! Mutta lappapuuro tosiaan taitaa olla just puolukasta. Kaikki vispipuurot ovat hyviä, kuivatuista aprikooseistakin saa mahtavan puuron.
VastaaPoistaIsoäitini kutsuu vispipuuroa hömpsypuuroksi, nimen hän on keksinyt joskus lapsena, kun, vispilän liikkeestä kuului sellainen hömps-hömps-hömps -ääni. Jonkun lappapuuro-keskustelun muistankin nyt jostakin blogista, olisko ollut sun blogissa? Kuivatut aprikoosit kuulostavat epäilyttäviltä puurossa :)
PoistaVispipuuroa tulee tehtyä ihan liian harvoin. Ja aina siitä puolukasta. Pitääkin kokeilla myös muita marjoja. Paitsi ehkä mustikkaa. Se vois olla väriltään ällö.
VastaaPoistaSamat sanat, kun jotenkin sitä tulee tehtyä aina niin iso satsi kerralla ja sitten pitää syödä sitä monta päivää putkeen. Tosin tämän mansikkaisen version kanssa se ei ollut ongelma :) Ehkä se on se puolukan tietty karvaus joka puurossa alkaa tökkiä jos sitä liikaa syö, varsinkin kun mä syön vispipuuron ilman maitoa. Ehkä se mustikkainen versio olis vaa siistin lila?
PoistaEi ole ällö! http://pumpkin-jam.blogspot.fi/2012/09/mustikkavispipuuro.html
PoistaMustikka on erittäin hyvää, kannattaa kokeilla! http://kipparinmorsian.blogspot.fi/2011/03/puurot-ja-vellit.html
PoistaNyt Ankerias joutuu kyllä syömään sanansa: linkeistä löytyvien kuvien perusteella mustikkavispipuuro ei ole kyllä alkuunkaan ällön väristä :)
PoistaEipä ole tullut mieleenkään laittaa joukkoon mansikkaa vaan olen aina sen vispannut puolukoista. Ihana idea ja voi vitsi miten alkoi tehdä tätä mieli!
VastaaPoistaVoi olla että se mansikka tuli mieleen siitä ärsyttävästä Neon2-korvamadosta "..mannapuuroa ja mansikkaa..."
PoistaMansikka, ihan uusi idea minullekin - ehdottomasti testattava. Puolukastakin teen aika harvoin. Usein meillä keitellään puuro mustaherukoista.
VastaaPoistaMustaherukkapuuroa just jossain hehkutettiin ja tekisi mieli tehdä, mutta meillä ei ole kuin ihan muutama rasiallinen mustaherukoita pakastimessa ja säästelen niitä jotakin suklaakakkuherkkuja varten... Luulen että äitini kyllä joskus teki vispipuuroa mehunkeitosta jääneistä mustaherukan mäskeistä.
PoistaVarmasti hyvää!
VastaaPoistaJos pääset marja-aroniapuskien äärelle, kokeilepa aroniavispipuuroa :)
Muistelinkin juuri, että olit vuosi sitten keitellyt marja-aronioista vispipuuroa. Mulla on juuri iso puska aroniaa kukkamaljakossa, ovat niin kaunita! :)
PoistaMarjapuuro on ihanaa! En ollut syönyt sitä pitkään aikaan ennenkuin minua pyydettiin pari vuotta sitten tekemään vieraspostaus täkäläisen ,englanninkielisen bloggarin blogiin.Ja koska täällä ei ole puolukoita (paitsi viime vuonna oli pakastealtaassa,muttei enään:( niin tein sitä pakastevadelmista.Ja voi että oli hyvää;vispipuuron ei todellakaan täydy olla puolukoista tehtyä-
VastaaPoistaVadelmaista versiota voisikin kokeilla, on varmasti hyvää! Mitä täkäläiset pitivät puurosta?
PoistaTuttuni,jonka blogiin sen postauksen tein,on amerikkalainen ja hän ainakin tykästyi siihen:)
PoistaMansukkaversio on ihanaa...samoin mansikka-raparperiyhdistelmä, eikä muuten mustikastakaan tule pöllömpää vatkattua puuroa. Kuivatuista luumuista, aprikooseista ja taatelista(tämän väri on aika hailea, jos ei liata mitään värikästä mehua sekaan) tulee kans ahyvää. Meidän ehdoton lemppari on mansikka-raparperipuuro. Mansikat vasta vatkausvaiheessa laitettuna. Vatkatun (minkä tahansa) puuron jämistä saa uudistettua vatkatulla vaniljakastikkeella (ihan kaupan) uuden herkun...sitä vaan sekaan......tai mainitsemaasi kermavaahtoa.
VastaaPoistaOi, hyvä vinkki noi kuivatut hedelmät!
PoistaRaparperejä täytyy kyllä odotella ensi kesään asti, mutta laitan ehdottomasti korvantaakse nuo vinkit! Kiitos!
Poista...en keksinyt uutta marjaa....siis mansikkaversio on ihanaa...
VastaaPoista:)
PoistaTäälläkin tehtiin just viikonloppuna vispipuuroa punaviinimarjoista ja valloitettiin sillä skeptisen miehen sydän. Toinen hyvä on mustikka, mutta mansikkaakin täytyy ehdottomasti kokeilla. Pelkään vaan, että kohta mun koko pakkasmarjavarasto on keitelty erilaisiksi vispipuuroiksi.
VastaaPoistaMä kanssa eilen huolestuneena tarkkailin pakastinta, että näinköhän ne miljoona pakastettua marjalitraa riittävät edes marraskuun puoliväliin, kun kulutus on niin kovaa... :) Mansikkaversio oli kyllä vähän turhankin hyvää, eikös tällaisten puuroruokien kuitenkin kuuluisi olla semiterveellisyydessään edes vähän sellaista pakkopullaa.... ;)
PoistaKiitos reseptistä! söin piiiiiiiitkästä aikaa vispipuuroa viime viikolla lounaalla jälkkäriksi ja oli niin hyvää että vei kielen mennessään :) tätä täytyy kokeilla kotona!
VastaaPoistaOlkaas hyvä! Nielasitko siis kielen samalla kuin puuron? :)
PoistaTämähän on melkoisen salonkikelponen jälkkäri jo. Varsinkin sen kermavaahdon kera... :) Ja mikä väri, ihana!
VastaaPoistaJoo kelpaa jo vähäsen arvovaltaisemmillekin ruokailijoille. Ja jos jälkkäri on pinkkiä, niin se ei voi olla koskaan huono juttu! :)
PoistaPisteet kuvista! Loistavia otoksia! :) Rakastan pinkkiä, joten iski heti silmään. Olen myös ollut aina sitä mieltä, että vispipuuro tehdään vaan ja ainoastaan puolukoista. Mutta mikäpäs siinä ostan kyllä tämänkin reseptin. Varmasti hyvää!
VastaaPoistaKiitos! Kokeilepas vispipuuroa mansikoilla ja joudut syömään sanasi! :)
Poistagoogle 1961
VastaaPoistagoogle 1962
google 1963
google 1964
google 1965
google 1966
google 1967
google 1968
betmatik
VastaaPoistakralbet
betpark
tipobet
slot siteleri
kibris bahis siteleri
poker siteleri
bonus veren siteler
mobil ödeme bahis
4OC540
bahis siteleri
VastaaPoistahttps://bahissiteleri.io
betboo
onwin
mobilbahis
E0X
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaThanks for sharing your expertise through this wonderful post.
VastaaPoistaPergolas Dubai
This post is a must-read. Thanks for sharing your knowledge.
VastaaPoistaAluminium Pergola Dubai
What a fantastic post! Thanks for taking the time to share this valuable information about Jewelry Display.
VastaaPoistaYour post really hit the spot! Thanks for sharing your thoughts with us. Oh, and speaking of Dubai, make sure to add Wardrobe Dubai to your must-visit list for a fabulous shopping experience!
VastaaPoistaYour post was a beacon of enlightenment! Your words guide us towards a brighter future. And speaking of brightness, have you considered the eco-friendly glow of WPC Fence? It's the sustainable solution to illuminate your outdoor space.
VastaaPoistaYour words weave through the Wooden Fence of conventional thought, inviting readers to explore new horizons.
VastaaPoistaghhgjmhgmjkhgkm
VastaaPoistaصيانة الافران
gfjhngfhjhgjmkhgkghk
VastaaPoistaصيانة الافران