torstai 27. syyskuuta 2012

SYKSY PURKISSA


Kivistön hillomaakarit julistivat syksyn olevan omalta osaltaan purkissa. Itselläni nököttää keittiön lattialla vielä pussillinen omenia odottamassa pääsyään jatkojalostukseen.


Eriväristen ja -kokoisten purnukoiden muodostama lauma on valloittanut jääkaappimme. Täällä on keitelty sen seitsemän sortin säilykkeitä. On tehty useamman lajin mustikka- ja kirsikkahilloja, mustaherukkahilloa, omenahilloa ja joulun varalle rommilla, vaniljalla ja kanelilla maustettua omena–luumuhilloketta. Ylitse muiden on kuitenkin omena–ruusunmarjahillo, jonka resepti löytyy blogista vuoden takaa. Ruusunmarjojen putsaaminen on jokseenkin työlästä, mutta mikäli kärsivällisyyttä ja raaka-aineita vain löytyy, ei ryhtymistä hillonkeittopuuhaan kannata empiä. Ja jos pitkäpinnaisuutta ei itseltä löydy, suosittelen lahjomaan keittotouhuihin sorminäppärän ystävän. On se vain niin hyvää!


8 kommenttia:

 1. Ai niin tää herkku, josta vinkkasitkin! Onhan noita omppuja vielä puussa, maassa ja pussissa. Jos kuitenkin yhden vielä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sellaisen pienen satsin sitten tekis vai... Tai sitten hommaat sen unelmiesi kuparikattilan, joka on tietty pakko korkata... :)

   Poista
 2. Ei ole omena-inkiväärihillon voittanutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pah! Oletko maistanut ruusunmarjalla tuunattua?!

   ps. Mitä omena-inkiväärihilloon tulee? Omenaa ja tuoretta inkivääriä ilmeisesti. (Minkä verran inkivääriä?)

   Poista
 3. Nyt iski hillokateus! Kyllä teidän talven tuiskussa kelpaa. Itsellä ei ole jääkaapissa vielä muita hilloja kuin viime talvena keitetyn ananashillon jämät :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo talven tuiskuissa voi kääriytyä vilttiin sohvalle ja vetää hilloa lusikalla suoraan purkista. Eikun... mitenkäs se Kivistön Maria lainaten menikään... Ei sellaista saa myöntää. Ananashillo kuulostaa kovin eksoottiselta.

   Poista
 4. Mitäs näinkään: rommilla, vaniljalla ja kanelilla maustettua omena–luumuhilloke? Ei sulla moiseen olisi jotain ohjeistusta, kuulostaa sen verran eeppiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nienna! Muuten tein ihan perushillojen ohjeella (löytyy vaikka hillosokeripussukan kyljestä tai mun muista hillo-ohjeista) mutta luumujen sekaan keittovaiheessa laitoin muutaman kokonaisen kaneli- ja vaniljatangon ja lopuksi valmiin hillon maustoin tujauksella tummaa rommia. Käytin luumuina sellaisia kotimaisia vähän kirpsakoita vaaleita luumuja. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...