Kivistön hillomaakarit julistivat
syksyn olevan omalta osaltaan purkissa. Itselläni nököttää keittiön lattialla
vielä pussillinen omenia odottamassa pääsyään jatkojalostukseen.
Eriväristen ja -kokoisten purnukoiden muodostama lauma on valloittanut
jääkaappimme. Täällä on keitelty sen seitsemän sortin säilykkeitä. On tehty
useamman lajin mustikka- ja kirsikkahilloja, mustaherukkahilloa, omenahilloa ja
joulun varalle rommilla, vaniljalla ja kanelilla maustettua
omena–luumuhilloketta. Ylitse muiden on kuitenkin omena–ruusunmarjahillo, jonka
resepti löytyy blogista vuoden takaa. Ruusunmarjojen putsaaminen on jokseenkin
työlästä, mutta mikäli kärsivällisyyttä ja raaka-aineita vain löytyy, ei ryhtymistä
hillonkeittopuuhaan kannata empiä. Ja jos pitkäpinnaisuutta ei itseltä löydy,
suosittelen lahjomaan keittotouhuihin sorminäppärän ystävän. On se vain niin hyvää!
Ai niin tää herkku, josta vinkkasitkin! Onhan noita omppuja vielä puussa, maassa ja pussissa. Jos kuitenkin yhden vielä..
VastaaPoistaJos sellaisen pienen satsin sitten tekis vai... Tai sitten hommaat sen unelmiesi kuparikattilan, joka on tietty pakko korkata... :)
PoistaEi ole omena-inkiväärihillon voittanutta!
VastaaPoistaPah! Oletko maistanut ruusunmarjalla tuunattua?!
Poistaps. Mitä omena-inkiväärihilloon tulee? Omenaa ja tuoretta inkivääriä ilmeisesti. (Minkä verran inkivääriä?)
Nyt iski hillokateus! Kyllä teidän talven tuiskussa kelpaa. Itsellä ei ole jääkaapissa vielä muita hilloja kuin viime talvena keitetyn ananashillon jämät :-)
VastaaPoistaJoo talven tuiskuissa voi kääriytyä vilttiin sohvalle ja vetää hilloa lusikalla suoraan purkista. Eikun... mitenkäs se Kivistön Maria lainaten menikään... Ei sellaista saa myöntää. Ananashillo kuulostaa kovin eksoottiselta.
PoistaMitäs näinkään: rommilla, vaniljalla ja kanelilla maustettua omena–luumuhilloke? Ei sulla moiseen olisi jotain ohjeistusta, kuulostaa sen verran eeppiseltä.
VastaaPoistaHei Nienna! Muuten tein ihan perushillojen ohjeella (löytyy vaikka hillosokeripussukan kyljestä tai mun muista hillo-ohjeista) mutta luumujen sekaan keittovaiheessa laitoin muutaman kokonaisen kaneli- ja vaniljatangon ja lopuksi valmiin hillon maustoin tujauksella tummaa rommia. Käytin luumuina sellaisia kotimaisia vähän kirpsakoita vaaleita luumuja. :)
Poistagoogle 2502
VastaaPoistagoogle 2503
google 2504
google 2505
google 2506