Valmis filotaikina on kiireisen paakarin oivallinen apu. Taikina täytyy sulattaa huolella, mutta muuten se
taipuu nopeasti yhden jos toisen sortin makeaan tahi suolaiseen leivonnaiseen.
Leivoin taannoin omenastruudelin, jonka tekemisestä jäi käyttämättä puolikas
paketti filotaikinaa. Kääräisin loput taikinat rullalle kostean keittiöpyyhkeen
sisään ja seuraavana päivänä taittelin taikinan kolmioiksi. Täytteeksi kolmiot
saivat saman setin kuin struudeli.
Itselleni suomin valtuuksin ristin nämä kolmiot apfeldreieckeiksi eli omenakolmioiksi, sillä nämä eivät taida täyttää struudelin rullattua ulkonäkövaatimusta. Rusinat jätin täytteestä pois, sillä Apupoika ilmoitti, että ei niistä kukaan tykkää.
OMENAKOLMIOT (12 kpl)
- 6 arkkia filotaikinaa
- 1 dl sulatettua voita
Täyte:
- n. 800 g omenoita kuorittuna ja siemenkodat poistettuna
- 1 dl manteleita tai (esim. saksan)pähkinöitä
- 1 dl tummaa muscovado- tai fariinisokeria
- ¼ tl vaniljaa (uutetta, jauhetta tai 2 tl vaniljasokeria)
- 2 tl kanelia
- loraus (n. 2 rkl) Galliano-vaniljalikööriä
Sulata voi.
Raasta omenat tai pilko ne pieneksi silpuksi. Rouhi mantelit tai pähkinät sopivan kokoisiksi sattumiksi. Sekoita muut täyteaineet
omenoiden sekaan ja toimi yllä olevan kuvan ohjeiden mukaan.
Aseta kolmiot uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa
uunissa 20-25 minuuttia.
Kyllä me nyt osataan! Erittäin havainnollinen resepti, sanoisin ;-)
VastaaPoistaLoistavaa! Yritin ekana tehdä ohjetta kirjallisesti, mutta tuli niin monta taita kahtia ja taita vielä kerran ja taita ja taita, joten päädyin ottamaan kynän käteen.
PoistaIhana kuvitus :D
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaApupoika on oikeassa, rusinat voi jättää pois ;)
VastaaPoistaTotta! Mutta kyllä ne galliaanoon tai rommiin liotettuina just ja just menettelee :)
PoistaAi niin, menikös tuo mun käännös oikein? Eikös siellä olla saksansukuisia?
PoistaFilotaikinan kanssa temppuaminen on harvoin näyttänyt näin hauskalta!
VastaaPoistaPeukku Apupojalle:)
Sielläkin siis yksi, joka nyppii rusinat pullasta vai? :) Hauskaa filotaikinan kanssa temppuaminen on kyllä oikeastikin, siitähän voi tehdä vaikka ja mitä, kunhan vain on tarpeeksi nopea, ettei taikina kuivu käsiin. :)
PoistaVoiko reseptiikka/ohjeistus olla näin söpöä?
VastaaPoistaTämä oli vain hetkellinen mielenhäiriö. En lupaa, että toistuu tällainen söpöily. :)
PoistaHerkullisen näköisiä ja kuuloisia. Olen rusinakäännynnäinen: inhosin pitkään rusinoita pullassa ja muissa leivonnaisissa, nyt olen huomannut, että vihreät rusinat ja sultanat maistuvat varsinkin ompun kanssa herkullisilta. Rusinakammo olikin ilmeisesti SunMaid-rusinakammo, niitä en halua pullaani vieläkään.
VastaaPoistaSamaa mieltä! Musta just ne keltaiset (sultanat) maistuvat ihan hyviltä just tämäntyyppisissä omenajutskissa. Vihreistä rusinoista en ole kuullutkaan, mitä ne ovat? SunMaid-rusinoita syön kyllä makeanhimoon suoraan paketista, mutta ne ovat nou nou leivonnaisissa, juuri kuten sanoit!
PoistaTäällä maakunnassa hedelmäisen makuisia vihreitä rusinoita saa ainakin Ekolosta ja (muistaakseni iranilaisten pitämästä) Silkkitiestä. Käytämme niitä myslissäkin.
PoistaTäytyykin pitää silmät tästedes paremmin auki kaikissa pähkinä- ja siemenputiikeissa. Kiitti vinkistä!
PoistaNoi sakset! Miten sä oot osannu piirtää ne noin hienosti, ihan mahtavat!
VastaaPoistaUskotko jos kerron? Kynällä. Viiitsi vitsi. Kiitos. :)
PoistaVaikee uskoo..Pitäis varmaan itekin kokeilla ;)
PoistaKauniit kuvat, ihana resepti! Linkitin blogisi blogilistaani, etten hukkaa tällaista ihanuutta. Jos kuitenkin haluat listalta pois, niin ilmoitathan :) Ja onneksi löytyi tässä samalla kaunein ruokablogikin, sait ääneni. Onnea ja menestystä :)
VastaaPoistaVoi kiitos Heidi kauniista sanoistasi! Täällähän ihan punastellaan! :) Totta kai blogiani saa linkitellä. Kiva kun löysin kommenttisi kautta sinun superkauniiseen blogiisi.
PoistaHerkullisen näköistä jälleen kerran! Ja kyllä, rusinat voi jättää pois..
VastaaPoistaKiitos!
PoistaIhanat kolmiot.Olen tuolla tavoin tehnyt vain suolaisia,mutta omenaiset ovat varmaakin super herkulliset! Ja osaatpa hyvin piirtää...
VastaaPoistaKiitos Yaelian! Olivat herkullisia, mutta pidin melkein enemmän samoilla aineksilla tehdystä omenastruudelista, siinä oli nimittäin hieman enemmän täytettä taikinaan nähden. Hirmuisen vähän tulee nykyään piirreltyä, ja nuo olivat kyllä superpikaiset töherrykset.
Poista