Sisällön tarjoaa Blogger.

IHAN KAHVILLA


Seurustelumme alkuaikoina Apupoika kaivoi kaapinperältä teinivuosien hiihtokilpailusta voittamansa pölyttyneen kahvinkeittimen ja keitti yövieraalleen juhlamokkasumpit. Nykyään kotibaristani viimeistelee aamukahvini sydämin. 

Apupojasta on muutaman edellisvuoden aikana kehittynyt aikamoinen kahvitietäjä ja -taitaja. Olen seurannut – välillä huvittuneena, mutta pääasiassa ihaillen – sitä intoa, jolla Apupoika on perehtynyt kahvin saloihin. Hän on viettänyt koti- ja ulkomaisilla kahvifoorumeilla valtavan määrän aikaa ja imenyt itseensä hurjasti tietoa.

Siinä sivussa olen itsekin oppinut paljon sekä kahvin maistamisesta että valmistamisesta. Kotona ovat myllyt ja koneet vaihtuneet jo useamman kerran. Olen oppinut tunnistamaan kahvilamyllyjen merkit ja mallit ja tulen myös kohtalaisen hyvin toimeen kotikoneemme kanssa. Mitä tulee kahviin, en ole enää  ihan kahvilla.

Aloittaessani bloggaamisen, oli tarkoituksenani kirjoittaa myös kahvista. Kahviaiheiset jutut ovat kuitenkin jääneet kuin varkain, joten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni, pakottaa Apupojan yhteistyöhön kanssani ja aloittaa kahviaiheisen juttusarjan ihan kahvilla.

Juttusarjan ensimmäisessä varsinaisessa osassa Apupoika julistaa espressonvalmistuksen teesit. Myöhemmin luvassa muun muassa juttua lempparikahviloistamme, pienpaahtimoista sekä kahvinvalmistuksesta kotioloissa. Pysykää kuulolla!


26 kommenttia

 1. Hyvä hyvä! Täällä ainakin odotetaan innolla juttusarjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vielä ylipuhua (tai pakottaa) apupoika mukaan, mutta eiköhän se lämpene. :)

   Poista
 2. Hienoa! Täällä aloittelevat kahvihifistelijät ovat silmä tarkkana!

  VastaaPoista
 3. Hauska idea! Meillä on kanssa kotona yksi kahvi-/espressohifistelijä, joka sanoo, että meillä menee yksi kahvitaivaspaikka hukkaan, kun en itse juo kahvia...;) Täytyypä siis hänelle vinkata juttusarjasta, jos löytyisi jotain kiinnostavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että ruutujen sieltä puolen tuntuu löytyvän kahvista (ja tästä juttusarjasta) kiinnostuneita. :) Ekan varsinaisen osan yritän saada eetteriin viikonloppuna, kun saan Apupojan kotiin työmatkalta.

   Poista
  2. Miten kätevää nakittaa työmatkalainen juttusarjaan mukaan:) Mitäs läksit, kikkelikokkelis. Innolla odotan juttuja kahvista. Logo on kiva!

   Poista
  3. Ei kai se enää voi kieltäytyäkään?! ;)

   Poista
 4. Loistavaa, täällä odotellaan jo malttamattomina postauksia :)

  t. Anu

  VastaaPoista
 5. Hyvä, täällä odotellaan myös! Minun luottoväline on mutteripannu.. tai ei mulla muuta olekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutteripannu on just hyvä, meillä aivan liian harvoin vain käytössä. :)

   Poista
 6. Meiltä kans löytyy kahvihifistelijä, jonka into on ehkä hippasen hiipunut sitten koneen hankinnan. Enkä siis puhu itsestäni, jonka hermo ei ole alkuunkaan riittänyt oikeaoppisen tamppaamisen ja uuttamisaikojen opetteluun. Sinänsä kätevää, että kahvin saa aina tilatessa sohvalle. Toisaalta ei kai se niiin vaikeeta voi olla opetella tekemään itse, eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina ihailen apupojassa just sitä, että kun se innostuu jostain niin sit jaksaa pitää innostustaan yllä. Mutta Liisa, ei se voi olla vaikeaa kun kerta tääkin blondi on oppinut!

   Poista
 7. Mielenkiintoista! Olen ollut kahvifarmilla Venezuelassa eli olen ihan nähnyt niitä papuja kasvamassakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan suunniteltu kahvireissua, mutta ehkäpä se voisi suuntautua Indonesiaan. Tosin Venezuelakin voisi olla houkutteleva paikka! :)

   Poista
 8. Mahtavaa :) Sanonta puoli lasta kummikseen pätee tässäkin kohtaa koska meillä nykyään pavut jauhaa ja mittaa alta metrin mittainen sankari.

  VastaaPoista
 9. Ehken ole tämän juttusarjan jälkeen ihan niin kahvilla kuin nyt. Kiva nimi tällä juttusarjalla, hieno oivallus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikö se niin ollut, että sinä et juo lainkana kahvia?

   Poista
 10. Onnea kauniille blogille! :)

  VastaaPoista
 11. Iloinen tervehdys! Piti tulla onnittelemaan kauneinta ruokablogia=) Hauska nimi blogilla! Minulle tämä olikin uusi tuttavuus. Onnea tunnustuksesta Blog Awardsissa!

  -Hellapoliisi Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnitteluista Kati! Kohta on poskilihakset kipeinä kun hymyilyttää niin kovin. :)

   Poista
 12. Mahtavasti onnitteluja blogikaunokaiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valtavasti! Oon kyllä vieläkin ihan pökerryksissä koko jutusta!!

   Poista
 13. Valtavan isot onnittelut!! :)
  T. Anu

  VastaaPoista