Sisällön tarjoaa Blogger.

SYÖ HELSINKI!


SYÖ Helsinki! -kampanja valloittaa lokakuussa joukon ravintoloita. Kahden viikon ajan tempauksessa mukana olevista ravintoloista saa annoksia kympillä. Tänä vuonna ravintoloiden kampanja-annoksissa on myös aiempaa enemmän kasvisvaihtoehtoja.


SYÖ Helsinki! -kampanja on City-lehden sekä helsinkiläisravintoloiden yhteistempaus paremman ruoan puolesta. Kymmenen euron annoksia on saatavilla 5.–18. lokakuuta. Kampanjassa mukana olevien ravintoloiden lista päivittyy City-lehden sivuille, ja lisätietoa kamppiksesta löytyy myös tapahtuman Facebook-sivuilta.

Sain arvottavakseni kympin kolikkoja, jotka oikeuttavat kampanja-annokseen vapaavalintaisessa, tapahtumassa mukana olevassa helsinkiläisravintolassa. Arvon näitä kolikkoja yhteensä kolme. Arvontaan voit osallistua kertomalla kommenttiboksissa, mikä on ollut hassuinta, kummallisinta tai ällöttävintä, mitä olet koskaan syönyt. Näitä ällötyksiä ei varmasti SYÖ!-viikoilta löydy, mutta täytyy laittaa niitä korvan taakse muistiin, mikäli joskus vielä Ravintola Vatsasekaisin Kilinkolin näkee päivänvaloa.

SUMMA SUMMARUM: Kerro kommenttiboksissa, mikä on ollut hassuinta, kummallisinta tai ällöttävintä, mitä olet koskaan syönyt ja voita lahjakortti syömään jotakin herkkua.

Jätä raapustuksesi perään myös sähköpostiosoitteesi, mikäli yhteystietojasi ei saa ongittua nimimerkkisi kautta. Osallistumisaika umpeutuu sunnuntaina 7.10. klo 12.00. Lycka till!
City-lehti sponssasi lahjakortit.


24 kommenttia

 1. Jauhomatoja ja heinäsirkkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiik jauhomadot kuulostavat juuri sopivalta vatsasekaisin-kamalta!

   Poista
  2. Mieleenpä tuli yksi eräs eurooppalainen ällötysruoka, hollantilaisten mussuttamat pienet friteeratut pallurat joita popsivat oluen kanssa. Sisältö oli jotain erehdyttävästi perunamuusilta näyttävää, tehosekoittimen läpi vedettyjä ties minkä elukan sisälmyksiä. Maistoin yhden, mutta loput neljä palluraa jäi lautaselle.

   Poista
 2. Niinkin arkipaivainen ruoka kuin veriletut on kylla ulkomaalaisten mielesta allointa mita suomesta loytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä muista törmänneeni ulkomailla veriruokiin, mutta luulen kyllä, että sitä hyödynnetään monissa maissa, veressähän on vaikka mitä ravintoaineita. (Nyt kun googlasin, niin ainakin skotit syövät verivanukasta, se jos mikä kyllä kuulosta ällöltä!) :)

   Poista
 3. Makaronivelli. Ikuiset traumat lapsuudesta, nousee lounas kurkkuun kun edes ajattelen asiaa.

  daemonicus69 (a) netti piste fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä kieltämättä kuulosta miltään herkulta!

   Poista
 4. Mykypallerokeitto lapsena... maistui sanomalehtimössölle, ja näytti myös siltä :) nam!
  Nti Papu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlasin tuon mykykeiton ja kieltämättä alkoi melkein etoa... siis mykykeitossa on perunaa, sianlihaa, sydäntä, maksaa, munuaisia ja mykyjä, eli jauhoista ja verestä valmistettuja sattumia. -Ei kiitos minulle!

   Poista
 5. Mämmi on ällöintä. Oksensin sen kerran tarha-aikoina siististi takaisin lautaselle kun pakotettiin syömään. Noin 25 vuoden tauon jälkeen rohkenin maistaa sitä uudemman kerran ja jäi kyllä puolikkaaseen lusikalliseen.
  Äidin tekemä talkkunapuuro ylsi melkein samaan reaktioon. Talkkuna on edelleen pannassa.
  rajasalo(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi raukkaparka! Mulla on päiväkodista myös ikäviä muistoja siitä, miten lautanen aina pakotettiin syömään puhtaaksi, ja olin kyllä aika nirso siihen aikaan. Talkkunapuuroa en ole varmaan maistanutkaan (enkä tiedä tekeekö kertomasi mukaan edes mieli maistaa...)

   Poista
 6. Pässin kiveksiä joskus ihan nuorena.En tosin tiennyt,että ne olivat niitä,minua huijattiin!Eli tuo on kummallisinta mitä olen syönyt.Kamalinta on mielestäni maksalaatikko.

  VastaaPoista
 7. Hihiiii, 2011 keväällä olimme lomalla Kap Verdellä. En yleensä reissuilla syö kovin turvallisesti vaan kokeilen aika rohkeasti kaikenlaista. Erikoisin mitä olen tähän mennessä syönyt oli kapverdeläisten perusherkku, merenpohjasta noukittu kivi jonka sisällä oli limaklöntti jota oli tarkoitus dipata chiliin.. jep, sieltähän ne pienet vatsavaivat sitten tulivat loppureissulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merenpohjasta noukittu kiven sisällä oleva limaklöntti kieltämättä vaikuttaa varsin kummalliselta sapuskalta! :) Mitä kaikkia meille outouksia maailman keittiöt ovatkaan pullollaan. :)

   Poista
 8. hummeri.
  se oli kuvottavaa. siinä ei ollut mitään erityistä. mutta se tekstuuri suussa tuntui niin hirveältä, että en ole koskaan päässyt siitä kuvotuksesta ohi. eikä vieläkään uppoa ravut eivätkä katkikset!

  tarkkojamarkkoja@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni olisi ollut valmis maksamaan maltaita hummeriannoksestasi. :) Itselläni hieman häiritsee suussa simpukoiden ja etanoiden tekstuuri, mutta ne ovat niin hyviä, että yritän antaa sen niiden rakenteen olla häiritsemättä.

   Poista
 9. Kummallisin on varmasti kalan silmän syöminen, ei ollut kyllä niin pahaa kuin etukäteen ajatteli mutta ajatus sitäkin yökömpi x)

  -tipsantei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUI! Olisi varmastikin jäänyt minulta syömättä!

   Poista
 10. Hassuinta mitä olen syönyt on friteerattua haita ulkomailla, mikä kyllä maistui. Mutta kun puhutaan ällöttävämmästä kokemuksesta, niin ihan koti Suomessa olen sen kokenut. Eli euroshopperin purkkitonnikalaa öljyssä. Yök! Se rasva tuntui jähmettyneen suuhun pitkäksi aikaa, millään en saanut sitä huuhdottua pois.

  VastaaPoista
 11. On tullut syötyä kaikenlaista kuten etanoita, siankärsää, käristettyä kamaraa jne. Nämä ovat kyllä maistuneet, mutta pahin kaikista on ollut vasikan vatsalaukku. Yök.

  Ville
  villeroinen@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Taannoin pääsin eräissä kekkereissä popsimaan kalanmakuista mangohyydykekakkua, se oli kyllä melkoisen eksoottinen kokemus. :D Pakastemangot kannattaa ilmeisesti kiertää toooodella kaukaa...

  VastaaPoista
 13. Maksalaatikkoa inhoan yli kaiken. Mielestäni se kuuluisi ainoastaan koirakuppiin. Puistattaa oikein kyseistä ruokalajia ahmivat. :D

  Nineli
  nileppa@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Arvonta on täten päättynyt ja suoritettu. Voittajille on ilmoitettu voitosta sähköpostitse.

  Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin

  VastaaPoista