Sisällön tarjoaa Blogger.

Navigare necesse estPakenimme aikataulusta pahasti jäljessä olevaa remonttiamme ja suuntasimme  pitkäksi viikonlopuksi Turun kauniiseen saaristoon. Vietimme yhden yön huikaisevankauniissa Jurmossa. Edes  kukkivat sinilevät eivät onnistuneet pilaamaan hengähdystauon  lomafiilistä. Saari on syntynyt jääkaudella ja on karun kivinen. Saaren eläin- ja kasvilajisto on rikas (vaikkakaan saaren kolme alpakkaa tuskin lienevät alkuperäiseläimistöä) ja osa saaresta onkin suojelumielessä rauhoitettu. Jurmossa on myös 1800-luvun puolivälissä rakennettu pieni kirkko. Saari on helpoiten saavutettavissa omalla (tai kuten meidän tapauksessa ystävien) veneellä, mutta Jurmoon pääsee myös yhteysaluksella Nauvosta. Saarella on myös vuokrattavissa mökkejä.
Purjehtiminen on toki tärkeää, mutta samoin on syöminen. Apupoika ei luovu vesilläkään loistavasta kahvista. Veneeseen pakattiin mukaan vaaka, käsikäyttöinen kahvimylly, pressopannu sekä kahvipapuja (Turun kahvipaahtimon keskipaahtoista Ethiopia Yirgacheffe-2 -papua & Has Beanin Indian Monsoon Malabaria). Veneen varustelutasosta riippuen purjehdusreissulla voi syödä muutakin kuin makkaraa. Jurmossa grillasimme karitsan kareita ja paahtopaisteja. Eräänä toisena iltana teimme loistavia hampurilaisia. 
3 kommenttia

  1. Ihania Jurmo-kuvia! Minkä merkkinen on tuo käsikäyttöinen kaffemyllynne? Ja onko hyvä? Meillä olisi vastaava hakusessa.

    VastaaPoista
  2. Kaffemylly on Zassenhaus Lima, Cremasta saa. Pressopannulle ja suodatinkahville ihan ok mylly, mutta jauhatuskarkeuden säätö on hyvin suurpiirteistä. Jauhetun kahvin sekaan tulee jonkin verran hienoa pölyä, mikä aiheuttaa kitkeryyttä. Meillä ei kylläkään ole oikeastaan kokemusta muista käsimyllyistä, joten vaikea vertailla laatueroja. Nämä siis kahvitietoisen apupojan kommentit myllystä. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, välitän tiedot omalle kahvitietoiselle apupojalle :)

    VastaaPoista