Tämä on pikaruokaa jos mikä. Kotioven avaamisesta ei mennyt apupojan perunankuorimisavustuksella kuin reilu vartti siihen, että kattilallinen höyryävää keittoa oli valmista. Ehdotonta kesäruokaa. Itse kyllä tykkään ehkä vielä hitusen enemmän kirkasliemisestä lohikeitosta. Keittoon voi myös lisätä muita mieluisia juureksia ja vaikkapa fenkolia.
Annos kahdelle remontin uuvuttamalle suursyömärille
Näitä tarvitset:
- 2 kevätsipulia varsineen
- 1 keltasipuli
- loraus öljyä
- ½ litraa kuumaa kalalientä
- 6 keskikokoista perunaa
- 2 porkkanaa
- reilusti maustepippureita
- laakerinlehti
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 350 g lohta
- tilliä
- (suolaa)
Silppua sipulit ja kuullota niitä öljytilkassa kattilassa. Lisää kuuma kalaliemi. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja lisää ne sekä pippurit ja laakerinlehti kattilaan. Keitä juurekset kypsiksi. Pilko lohi palasiksi (poista nahka halutessasi). Lisää kerma ja kiehauta. Lisää lohipalat, pyöräytä keittoa ja peitä hetkeksi kannella. Kala ei saa kypsyä liikaa, minuutti–puolitoista riittää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele keiton päälle runsaasti tuoretta tilliä. Tarjoa ehdottomasti ruisleivän ja voin kanssa.
Ei kommentteja