Sisällön tarjoaa Blogger.

KARITSANKARETTA JA BBQ-VOITA


Kesällä ruoanlaitto kannattaa kirjaimellisesti ulkoistaa. Pihamaalla kokkaaminen saa olla muutenkin rennompaa.


Kesällä keittiössä saa ottaa lunkisti ja tehdä ruoanlaiton suhteen pieniä oikaisuja. Kaupoista löytyykin hyllymetreittäin valmiita BBQ-maustekastikkeita, joilla kesäisten grilliruokien maustaminen käy vaivatta. Heinzin valikoimassa makuvaihtoehtoja on kolme: sweet, spicy sekä classic. Näistä sopivan tulinen spicy sopii testatusti esimerkiksi rimpsuluiden maustamiseen.  

Tällä kertaa grillikauden avajaisissa pääosaa pääsi kuitenkin esittämään Pohjanmaalla kirmannut karitsa.  Karitsankare eli kruunukyljys sopii mitä parhaiten grillattavaksi.  Karitsankareessa on kuitenkin sen verran hento maku, etten halunnut uittaa lihaa maustekastikkeessa. Sen sijaan tein grillikastikkeesta maustevoita, joka mukavasti sulaessaan maustoi grillatun lihan. BBQ-voi toimii hyvin myös grillattujen kasvisten maustajana. Aivan erinomaisesti se sopii herkkusienten täytteeksi.



BBQ-MAUSTEVOI
  • 100 g voita 
  • 3 rkl Heinz Classic -bbq-maustekastiketta

Vatkaa huoneenlämpöistö voita sähkövatkaimella. Lisää maustekastike ja jatka vatkaamista kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista.

Lusikoi voi leivinpaperille. Rullaa voi pötköksi ja pyöräytä paperin päät tiukasti kiinni. Anna maustevoitangon kovettua joko jääkaapissa tai pakastimessa.

Tarjoile grillatun lihan tai kasvisten kera


GRILLATUT KARITSANKAREET (neljälle)
  • 1 kg karitsankaretta (kaksi kokonaista karetta) 
  • karkeaa suolaa 
  • mustapippuria 
  • foliota

Ota kareet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen niiden valmistamista. Poista tarvittaessa enimmät kalvot kareen pinnalta, mutta jätä rasvakerros mehevöittämään lihaa.

Lämmitä grilli kuumaksi. Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria. Nosta lihat grilliin. Käytä lihalämpömittaria, jotta liha ei kypsy liikaa. Grillaa kareita tasaisesti joka puolelta, kunnes lihalämpömittari näyttää 50 astetta. Nosta lihat pois grillistä ja kääri ne folioon. Nosta foliopaketit kypsymään vielä hetkeksi grillin reunalle. Sopivasti mediumin kareen sisälämpötila on 55 astetta.

Leikkaa kare luiden välistä kyljyksiksi. Tarjoile BBQ-maustevoin ja grillattujen kasvisten kanssa.  



Yhteistyössä Heinz.

Myös Liemessä-, Pumpkin Jam - sekä Avaruusasema-blogeissa on laitettu grillit sauhuamaan ja läträtty Heinzin bbq-maustekastikkeilla. Käy kurkkaamassa kuumat kesäreseptit!

14 kommenttia

  1. Hitsi sulla on taito tehdä simppelistäkin tyylikästä. Superherkullinen posti, ylittämättömät kuvat!

    VastaaPoista
  2. Nami, karitsa on kyllä herkkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Nämä kotimaisen karitsan kareet löytyivät yllätyksekseni Prisman pakastehyllystä.

      Poista
  3. Komppaan Nannaa! Olet, Riikka, supertaituri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh noh, täällä ihan punastellaan tuollaisista kehuista. Kiitos Hannele! :)

      Poista
  4. Tyylikästä! Ja varmaan hyvää myös..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden karitsankareiden kypsyyn onnistui melkeinpä täydellisesti, ja vieläpä ilman mittaria. Maustevoi sopisi tosi hyvin myös vaikkapa grillatun entrecotin kaveriksi...

      Poista
  5. Meilläkin on noita kastikkeita uteliaana maisteltu (tosin ihan omana ostoksena) - hyvin on kelvannut kaikille maustamaan milloin mitäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä on oma makusuosikkisi? Musta kaikki kolme ovat hyviä, mutta karitsan kanssa sweet tai chili olisivat saattaneet olla vähän turhan rajuja. :)

      Poista
  6. Miten erinoimaisen hyvä idea tehdä bbq-kastikkeesta maustevoita! Ja ihana on tunnelma noissa kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on se kesäillan tunnelma, kello taisi olla kuvaushetkellä melkein kymmenen illalla.

      Poista
  7. Pontsuur! Aivan mahtava idea tuo kastikkeen käyttö, just tuollaiseen voisin valmissoosia laittaa. Lihoille tehdään sitten aivan omatekoiset marinadit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pontsuuur vaan sinnekin! Musta nää Heinzin bbq-kastikkeet olivat kyllä yllättävän hyviä, sopi tosi hyvin ribseillekin. Johonkin ainesosaan kyllä iskin tuoteselosteessa silmäni, mutta pääpiirteittäin mitään kovin epäilyttävää ei purkista edes löydy. :)

      Poista