Chilaquiles tuo arjen keskelle
pienen tuulahduksen Meksikoa. Tortillapaistos syntyy hetkessä ja maistuu
kaikille perheenjäsenille.
Chilaquiles [tʃila'kiles] on meksikolainen, kuivahtaneista tai friteeratuista
tortillalettusista valmistettu paistos. Meksikolaisille chilaquiles on monesti
myöhäinen aamiainen, mutta yhtä hyvin se sopii lounaaksi tai illanistujaisten
huikopalaksi.
Tortillapaistos valmistuu hetkessä valmiista maissilastuista eli nachoista.
Sen valmistaminen onnistuu takuuvarmasti myös perheen nuorisolta. Meksikolainen
makumaailma syntyy avokadon, punaisen salsan ja korianterin liitosta, ja Koskenlaskija-sulatejuusto
viimeistelee paistoksen.
Osallistun
chilaquiles-ohjeella Valion järjestämään reseptikilpailuun, jossa kaksitoista
blogia kisaa parhaasta Koskenlaskija-reseptistä. Kaikkien äänestäjien kesken
arvotaan punainen savuttamaton Lotus-hiiligrilli (arvo 179 euroa). Äänestysaika
päättyy 7. heinäkuuta, ja voittaja julkistetaan 8.7. Klikkaa oheista linkkiä ja käy äänestämässä Chilaquiles-ohjettani.
CHILAQUILES eli MEKSIKOLAINEN TORTILLAVUOKA
(kuudelle, valmistusaika 30 minuuttia)
- 400 g jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- rypsi- tai oliiviöljyä
- mustapippuria
- 300 g maissilastuja
- 1 prk (220 g) punaista salsaa (esim. La Costeña -merkkiä)
- 1 pkt (250 g) Valio Koskenlaskija® perinteinen -sulatejuustoa
- 1 pkt (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 avokado
- tuoretta korianteria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ruskista jauheliha öljyssä. Silppua sipuli ja
lisää se pannulle. Mausta mustapippurilla. Sekoita joukkoon punainen salsakastike.
Raasta Koskenlaskijajuusto.
Levitä maissilastut uunivuokaan. Lusikoi
jauheliha-salsaseos maissilastujen
päälle ja ripottele lopuksi juustoraaste.
Paista uunin ylätasolla grillivastuksen alla 10
minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
Viimeistele valmis paistos halkaistuilla
kirsikkatomaateilla, avokadosiivuilla sekä tuoreella korianterilla. Tarjoa
välittömästi.
Avainsanat: meksikolainen ruoka resepti, illanistujaiset resepti, mitä illanistujaisiin, texmex resepti, chilaquiles resepti, tortilla resepti
Apuaaaa miten herkun näköistä!! Slurps :P
VastaaPoistaSitten vain hihat ylös ja keittiöhommiin. :)
PoistaLa costena on suosikki sarjani näistä valmiista texmex purkeista. Ja täytyypä heti kokeilla koskenlaskijaa kun seuraavan kerran tekee texmexiä.
VastaaPoistaOikeastaan La Costeña taitaa olla meksikolainen merkki, ainakin mehikolaiset mamat niitä itsekin käyttävät, joten niin minäkin silloin kuin ei viitsi alkaa alusta lähtien salsoja tekemään. Harmi ettei La Costeñan vihreää salsaa enää taida saada Suomesta.
PoistaNam! Vitsi kuinka herkullisen näköistä :) Tätä pitää kyllä testata.
VastaaPoistaKerro sitten pidittekö :)
PoistaSä tiedät, että mä tykkään!
VastaaPoista<3
PoistaOi nam, nam - tuo kelpaisi varmasti meilläkin.
VastaaPoistaTää sopii hyvin myös vaikkapa leffa- tai peli-illan naposteluksi. :)
PoistaNam, oikein mukava ohje ja varmasti tulee jossain muodossa tätä kokeiltua. Kiitos tästä.
VastaaPoistaTämä oli oikein erinomaista ja nopeaa ja helppoa (tehtiin viime sunnuntaina)!
VastaaPoistaIhana kuulla, että tykkäsitte! Ideointikin oli varsin nopeaa... ;) Makoisaa juhannusta sinne!
Poista