tiistai 12. maaliskuuta 2013

TAISTOSSA NÄLKÄÄ
VASTAAN


Vatsasekaisin Kilinkolin -blogi haastaa lukijansa talkoisiin parantamaan kehitysmaiden naisten ja tyttöjen asemaa. Auta lahjoittamalla esimerkiksi lounaasi verran roposia. Rahat menevät hyvään tarkoitukseen. Koulutuksen, lainojen ja hyvien työvälineiden avulla voidaan auttaa kehitysmaiden perheitä pois nälästä ja köyhyydestä.


Viime viikolla vietettiin naistenpäivää. Törmäsin päivän aikana useisiin päivää kritisoiviin mielipiteisiin. Lintukodossamme ei kenties moista päivää tarvitsisikaan viettää. Naistenpäivä oli kuitenkin hyvä muistutus siitä, kuinka maapallomme monessa kolkassa sukupuoli yhä määrittää ja rajoittaa naisten ja tyttöjen elämää sekä toimintamahdollisuuksia. Tasa-arvon ja paremman yhteiskunnan rakentaminen alkaa naisten sekä heidän tekemänsä työn kunnioittamisesta. Koulutus on paras tapa parantaa tyttöjen ja naisten asemaa.

Olen mukana YK:n naisjärjestön, UN Womenin kampanjassa, jossa taistellaan nälkää vastaan ja kerätään varoja UN Womenin tärkeään työhön. YK on todennut naisten ja tyttöjen aseman parantamisen olevan tahokkain ratkaisu nälän poistamiseksi. Tuottaakseen enemmän ruokaa, tarvitsevat kehitysmaiden naiset sekä koulutusta, lainoja, neuvontaa että laadukkaita siemeniä ja työvälineitä. Lisäksi on tärkeää taata tytöille mahdollisuus koulunkäyntiin.

Ruandalaiskylässä sadot jopa kolminkertaistuivat sen jälkeen, kun kylän naiset pääsivät UN Womenin avulla mukaan osuustoimintatilojen työhön ja päätöksentekoon. Viljelijät ovat esimerkiksi saaneet helpommin lainoja, sillä ruandalaisnaiset ovat osoittautuneet miehiä tunnollisemmiksi lainojen takaisinmaksajiksi.  Vastaavasti itätimorilaisen kylän naiset yhdistivät UN Womenin avulla voimansa ja alkoivat tuottaa enemmän ruokaa vähemmällä työllä. Nälän poistaminen pienin konkreettisin askelin ei ole rakettitiedettä tai ydinfysiikkaa. Sen toteuttamiseksi kuitenkin tarvitaan taloudellista apua. Haluathan sinäkin olla mukana auttamassa?

Olen asettanut omaksi keräystavoitteekseni 500 euroa. Yhdessä teidän lukijoitteni avulla tavoite on mahdollista myös saavuttaa. Lahjoita keräystililleni esimerkiksi lounaasi verran roposia. Kaupanpäälliseksi takaan hyvän mielen. 

Lahjoittamaan pääset klikkaamalla alla olevaa kampanjalogoa.PS. Kampanjan puolesta kokataan myös tämäniltaisessa Master Chef -jaksossa. 


2 kommenttia:

  1. Hieno projekti! Toivottavasti summaa kertyy niin,että sillä saadaan paljon hyvää aikaiseksi.OLen vaparihommissa kehitysmaista(suurin osa Afrikasta) tulleiden naisten ja lasten kanssa(sydänsairaitten) ja hekin varmasti hyötyisivät tuollaisesta,sillä tulevat todella köyhistä olosuhteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään peukut pystyssä, että lukijat lähtevät tähän mukaan. Sinä teet kyllä tosi hienoa vapaaehtoistyötä siellä. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...