Viime
postauksessa syntyi soppa vartissa. Tämän pastan pyöräyttämiseen ei taida kulua
yhtään sen kauempaa.
Nopeasti syntyville ruoille on aina kysyntää.
Varsinkin ollessani yksin kotosalla, on kiva, että ruoka syntyy nopeasti ja
helposti. Olen nimittäin varsin laiska kokkaamaan vain itselleni. Lisäsinkin blogiin arjen pikaruokaa -tunnisteen, jonka alta löytyy vastaavanlaisia helppoja ja edullisia arkiruokia, jotka valmistuvat kädenkäänteessä, korkeintaan parissakymmenessä minuutissa. Nämä pikaruoat löytyvät jatkossa myös blogin sivupalkissa olevaa arjen pikaruokaa -kuvaa klikkaamalla.
Pikaisen chorizopastan ohje on kähvelletty Jokihaka kokkaa -blogista.
Löysin jääkaapistamme puolikkaan chorizo-makkaran ja olin varma, että löytäisin
makkaralle sopivan reseptin Jokihaan blogista. Ja oikeassa olin. Mausteinen chorizo tekee pastasta mukavan tuhdin, ja savupaprika taas antaa mukavaa potkua pakkaspäivään. Sekaan sopisi myös pari kourallista tuoretta rucolaa.
CHORIZO–PIKAPASTA (annos kahdelle)
- noin 150 g kuivapastaa
- 50-100 g chorizo-makkaraa
- 1 valkosipulinkynsi
- loraus oliiviöljyä
- 1 rkl tuoretta timjamia
- ½ tl savupaprikajauhetta
- ripaus mustapippuria
- 2 keltuaista (yksi per annos)
- 2 rkl raastettua parmesan- tai pecorinojuustoa.
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa
vedessä.
Poista makkarasta kuori ja pilko se pieniksi
kuutioiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.
Kuumenna pannulla tilkka
oliiviöljyä ja kuullota valkosipuli. Nypi timjamista lehdet ja lisää ne,
mausteet sekä chorizokuutiot pannulle. Paista kunnes chorizopalat ovat rapeita.
Lisää sekaan kypsä, valutettu pasta ja pyöräytä maut pannulla sekaisin. Kaada pasta tarjoiluastiaan tai lautasille
ja lisää sekaan keltuaiset sekä juustoraaste.
Nopeaa, edullista ja helppoa. Arjen pikaruokaa.
Ja tuoko se on se söpö pikkupannu. No on söpö!
VastaaPoista..kiva tunniste, Jokihaka vois myös tehdä sellasen chorizo- tunnisteen....!
Tää pannu on mun vanha luottokaveri. Se uusi on muuten ihan samanlainen, mutta vielä pienempi.
VastaaPoistaHih, juuri tänään etsiskelin chorizo- tai salsiccia-pastan ohjetta, katsotaan syntyisikö tästä jotain versiota viikonloppuna... :)
VastaaPoistaSyntyikö? :) Tämä on tällainen helposti tuunattava versio. Sekaan voi laittaa melkein mitä vain jääkapista löytyvää.
PoistaSöpöläispannu ja raastin!
VastaaPoistaYksin joutuu kyllä aina potkimaan itseään kokkaamaan kunnolla. Alan vähitellen oppia että silloinkin pitää syödä kunnolla.
Raastin löytyi muutamalla eurolla kierrätyskeskuksesta. Myönnettäneen, että ostin sen kuvausmielessä, mutta se on ollut jo vaikka kuinka monta kertaa ihan oikeassa käytössä.
PoistaPikku chorizot on aina ihan paikallaan..
VastaaPoistaNo niinpä! :)
PoistaSiis ihanko tosiaan Jokihaasta löytyi jotain chorizosta ;-)
VastaaPoistaArjen pikaruoka on aina paikallaan.
Vaikeahan sitä on uskoa, mutta löytyi! Mulla on vielä testaamatta se paprika-chorizo-setti.
PoistaAivan huippua. Varmasti törkysen hyvää. Chorizo maistuu aina
VastaaPoistaRapeaksi paistuneet chorizopalat ovat kyllä tosi hyviä. :)
PoistaParas kapulapäivän pelastaja :)
VastaaPoistaTotta! (Vaikka ei mulla perjantaina lounasaikaan mitää semmosta kapulaa ollutkaan.)
PoistaChorizot ovat ihania - harmi, kun torstaina cittarissa käydessä sinne olivat SAvuhovin chorizot vasta tulossa iltapäivällä... En taida ehtiä tänä viikonloppuna sinne enää uudelleen.
VastaaPoistaEn olekaan maistanut Savuhovin chorizoita. Ovatko ne erityishyviä?
PoistaMä en nyt kuulkaas jostain syystä pysty vastaamaan yksittäin kommentteihinne muruset. Nettiyhteys tökkii, eikä ipad suostu yhteistyöhön, mutta terveiset Barcelonasta. Jonna, usko tai älä, mutta kyllä sieltä Jokihaalta ainakin yksi chorizo-ohje löytyi. :) ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaPasta on niin parasta pikaruokaa. Raakamakkarat on meillä myös ollut suosiossa viime aikoina.
VastaaPoistaTotta. Usein vain tulee tehtyä turhan monimutkaisia pastakastikkeita, vaikka ihan simppelit maut ovat yleensä niitä parhaita.
Poista