Sisällön tarjoaa Blogger.

LASKIAISPULLAT


Helmikuun herkuttelu sen kuin jatkuu. Sulassa sovussa runebergintorttujen ohessa maistuvat myös laskiaispullat. 



Suomalaisissa perinneruoissa yleensä vähemmän on enemmän. Niukkojen raaka-aineiden (ja vaatimattoman luonteen?) pakottamina

HELMIKUUN HERKKU – RUNEBERGINTORTTU


Pian alkava helmikuu on aika ihanaa aikaa – ainakin herkuttelumielessä. Ennen käsien sujauttamista laskiaispullataikinaan on aika herkutella runebergintortuilla. 



Kumpi on suosikkikisi helmikuun herkuista – runebergintorttu vai laskiaispulla? Itse pelaan varman päälle ja herkuttelen helmikuussa molemmilla.

ITSE TEHTY VIILI


Viilin tekeminen on miltei naurettavan helppoa: tarvitset vain lusikallisen valmista viiliä, lorauksen maitoa sekä vuorokauden aikaa. 


En ole koskaan erityisemmin pitänyt maidon juomisesta. Ruokajuomista suosikkini on

PUNAVUOREN PARHAAT LOUNASPAIKAT


Lounasaika, kurniva vatsa ja sijaintina Helsingin Punavuori?  Ei hätää, sillä Rööperistä löytyy monta kivaa lounaspaikkaa – tässä listattuna omat suosikkini.

BLINIT & KOLME TÄYTETTÄ

Alkuvuosi on blinikestien aikaa. Vaikka Venäjällä blinit ovatkin ohuita ja suuria lettuja, paistetaan meillä paksuja ja pieniä tattariblinejä. Ylleen blinit saavat perinteisten täytteiden lisäksi myös savusiikamoussea, jokiraputahnaa sekä pikkelöityjä kantarelleja.