Sisällön tarjoaa Blogger.

PUNAVUOREN PARHAAT LOUNASPAIKAT


Lounasaika, kurniva vatsa ja sijaintina Helsingin Punavuori?  Ei hätää, sillä Rööperistä löytyy monta kivaa lounaspaikkaa – tässä listattuna omat suosikkini.

Työpaikkani muutti puolisen vuotta sitten Punavuoreen. Kuherruskuukauden aikana kävimme työkavereiden kanssa liki joka päivä uudessa paikassa lounaalla. Vaikka Punavuori onkin täynnä kivoja ja viihtyisiä lounaspaikkoja, alkoivat jyvät erottautua nopeasti akanoista, eikä lounaspaikan valinta olekaan enää yhtä helppoa. Tässä kuitenkin oma listani paikoista, joihin olen lähes aina valmiina suuntaamaan nälän kurniessa vatsanpohjassa. 1. HOKU 

Merimiehenkadulla sijaitseva Hoku on ylivoimainen suosikkini Punavuoren lounasravintoloista. Hokun teryakilohta on saatava vähintään kerran viikossa. Annoksista tulee ensimmäisenä mieleen japanilainen keittiö, mutta kyseessä on kuitenkin havaijilainen ravintola. 

Pysyvältä lounaslistalta löytyy sekä salaatti- että pääruoka-annoksia. Annosten hinnat 10–13 euroa. Suosittelen testamaan Salmon Teryaki -annosta, jonka keralle voi valita joko viher- tai perunasalaatin. (Kokeile perunaa!) 

Missä?

Merimiehenkatu 18
00150 Helsinki

Punavuoren Hoku on sulkenut ovensa. Hoku löytyy tätänykyä Kampin kauppakeskuksesta. 

Milloin? 

Lounasta tarjoillaan klo 11–14.30. Ravintolassa on niukalti paikkoja, ja toisinaan vapautuvaa pöytää saa odottaa tovin. Hyvät ajat tähdätä Hokuun ovat tasan kello 11, 11.45 tai 12.30. 

2. LEVANT

Bulevardilla sijaitseva piskuilen Levant tarjoilee Lähi-idän makuja: falafel-rullia, meze-lajitelmia ja salaatteja. Raaka-aineet ovat tuoreita ja maut hyviä. Kevään koittaessa ravintola laajentaa muutaman pöydän voimin kadulle, mutta terassikelejä odotellessa saattaa sisällä käydä tila ahtaaksi. Jos ei ole aikaa jäädä odottamaan vapautuvaa pöytää, kannattaa annos napata mukaan. Lämpimällä kelillä annoksen voi suunnata nauttimaan vaikkapa läheiseen Sinebrychoffin puistoon. 

Missä?

Bulevardi 15 
00120 Helsinki

Milloin?

Ravintolassa ei ole erillistä lounaslistaa, vaan annoksia tarjoillaan aamupäivästä sulkemisaikaan. Auki ma–la klo 10.30–19.00

3. IL BIRRIFICIO

Viime keväänä Kynsilaukan tiloihin auenneeseen pienpanimoon tohtii mennä lounasaikaan myös ruokailemaan. Toki Il Birrificiosta tai ”Birristä” saa oluttuopposen myös lounaan kyytipojaksi.

Birrin viikottain vaihtuvalta lounaslistalta löytyy salaattia, pastaa ja risottoa, Husmans-annos (usein itse tehtyä makkaraa) sekä keittiömestarin suositus. 
Lounaiden hinnat 10–14 euroa. Leipä sekä suodatinkahvi tai espresso sisältyvät lounaan hintaan. 

Missä? 

Fredrikinkatu 22
00120 Helsinki

Milloin?

Lounasta ma–pe klo 11–14.30. Ravintolassa on runsaasti tilaa ja myös isoja pöytiä, joten Birriin voi suunnata ruokailemaan vähän suuremmallakin lounaspoppoolla.


4. TRATTORIA CORRETTO

Pastan- ja pizzanhimoon auttaa Hietalahden kauppahallin uudehko italialaisravintola, Trattoria Corretto. Päivän pasta-annoksen lisäksi listalta löytyy myös muiden muassa salaattia ja pizzaa, ja annosten keralla voi nauttia lasin viiniä. Pizzaa en ole itse testannut, mutta useampi työkaveri on listannut sen yhdeksi kaupungin parhaista. 

Annoksiin kuuluu myös pieni alkusalaatti sekä leipää. 

Päivän pasta-annos 10 euroa. Pizzat ja listalta löytyvät annokset noin 13–15 euroa.

Missä?

Hietalahden halli, Lönnrotinkatu 34
00180 Helsinki

Milloin? 

Päivän annokset tarjolla ma–pe klo 11–16. 

5. PRIMULA

Primula loi nahkansa, ja Viiskulmaan avautui syyskuussa uudistunut ravintola. Primula tarjoilee lounaallaan omien sanojensa mukaan modernia kotiruokaa. Päivittäin vaihtuvalla lounaslistalla on Skifferin liuskan lisäksi tarjolla yleensä myös keittoa, salaattia sekä tuhdimpaa liharuokaa.

Lounasannosten hinnat noin 10–11 euroa. Lounaaseen kuuluu myös vihersalaattia sekä rapeakuorista maalaisleipää.

Missä?

Laivurinkatu 10, 00150 Helsinki

Milloin?

Lounasta tarjolla ma–pe klo 11–14.

6. ROSLUND

Hietalahden Hallista löytyy myös toinen suosikki, nimittäin lihakauppa Roslundin ravintola, josta saa yhden kaupungin parhaista burgereista. Purilaislounas on kuitenkin sen verran tuhti setti, että taapertaminen takaisin toimistolle – loppupäivästä puhumattakaan – saattaa käydä haastavaksi…

Roslundilla ei ole erillistä lounaslistaa. Burgereiden lisäksi tarjolla myös lihapitoinen salaattivaihtoehto. Ei kasvissyöjille. Burgereiden hinnat 12,50–13,50 euroa. Lisäkesalaatti ja -ranskalaiset 3 euroa. 

Missä?

Hietalahden halli, Lönnrotinkatu 34
00180 Helsinki

Milloin?

Annoksia tarjolla ma–ke klo 11–15.30 sekä to–la 11–17.30.

7. EPIC

Epic ei sinänsä sijaitse Punavuoressa, eikä perinteisessä mielessä ole ravintola lainkaan, mutta se pelastaa kurnivan nälän niinä päivinä kun ruokaa on saatava, mutta aikataulu ei anna ulkona lounastamiselle myöten. 

Epic on ruoan kuljetuspalvelu, mutta toisin kuin esim. Foodora tai Wolt, valmistaa se annokset itse omassa keittiössään. Päivän ruokalistalla on aina kolme vaihtoehtoa, ja Epic lupaa toimittaa annoksen perille puolessa tunnissa. Monesti toimitus on ollut paljon rivakampaakin. Lounasaikaan kuljetus on ilmainen. Harmillisesti palvelualue ei kuitenkaan kata koko pääkaupunkiseutua.

Annosten hinnat 7,90–10,90 euroa.

Missä?


Milloin?

Lounaskuljetusten toimitusajat ma–pe klo 11–15. Saman päivän tilaus tehtävä viimeistään klo 14.30.

Puuttuuko listauksesta oma suosikkisi? Vinkkaa siitä kommenttikentässä!

1 kommentti

  1. Mukavaa kun saa lukea erilaisista ravintoloista. Meillä onkin etsinnässä uusi lounasravintola. Olisi mukava saada hieman vaihtelua. Kiitokset näistä! https://www.rioni.fi/tampere

    VastaaPoista