Nyt on käsillä viimeiset hetket korjata kylmälle arka kasvimaan sato ennen
hallaa. Couscoussalaattiin saa ujutettua ison nipullisen sadon
yrttejä.
Pistäydyimme viime viikonloppuna maalla korjaamassa loput kasvimaani
sadosta. Istutin osan basilikasta sekä lehtipersiljasta ruukkuihin ja toivon niiden
pysyvän edes joitain viikkoja hengissä ikkunalaudalla. Leikatut yrtitkin
säilyvät yllättävän hyvin jääkaapissa, kun sopivan muoviastian pohjalle laittaa kastellun kankaan, sen päälle yrtit ja astian peittää kelmulla.
Saimme viime sunnuntaina ystäviä kyläilemään. Leivoin iltapalaksi pitaleipiä, jotka täytettiin karitsanlihapullilla, hummuksella, tsatsikilla sekä tabouleh´lla. Tabouleh-salaattiin sain uppoamaan oman maan kurkun sekä isot nipulliset lehtipersiljaa ja minttua. Kasvatuslaatikossa rehottanut
lehtipersiljani on sen verran voimakkaan makuista, etten tohtinut laittaa sitä
enempää – kaupan miedompaa versiota suosittelen laittamaan vieläkin enemmän. Ei
haittaa lain, vaikka salaatti olisi väriltään aivan vihreää. Tein tabouleh´n
kylmään nesteeseen Soppaa ja silmukoita -Marjan tavoin. Näin tehtynä salaatin
tekeytymiseen kannattaa varata useampi tunti aikaa. Jos kokkailussa on kova hoppu, kannattaa vesi kuumentaa, jolloin salaatti syntyy hetkessä.
TABOULEH COUSCOUSISTA
(neljälle pääruoan lisukkeena )
(neljälle pääruoan lisukkeena )
- 2 ½ dl couscousia
- 1 dl sitruunamehua (mehut 1–2 sitruunasta)
- ½ dl sokeria
- 2–3 dl vettä (laita ensin vain noin desi ja lisää vettä tarvittaessa)
- 1 dl oliiviöljyä
- 500 g kypsiä tomaatteja
- 1 kurkku
- iso nippu lehtipersiljaa (1–2 kaupan persiljaruukkua)
- 3–4 oksaa minttua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta (kuori puolikkaasta sitruunasta)
- suolaa
- mustapippuria
Yhdistä sitruunamehu, öljy,
sokeri sekä desin verran kylmää vettä ja kaada seos couscous-ryynien päälle
isoon kulhoon.
Kuutioi tomaatit sekä
kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää ne sekä niistä irtoava neste couscousin
sekaan. Silppua ja sekoita salaatin sekaan myös yrtit sekä raastettu sitruunankuori.
Rouhi sekaan suolaa ja
pippuria. Anna couscousin turvota ja lisää tarvittaessa nestettä. Ryynit
turpoavat yllättävän nopeasti kylmässäkin vedessä. Tarkista maku ja lisää
tarvittaessa sokeria tai muita mausteita. Anna tabouleh´n tekeytyä vähintään
nelisen tuntia ennen tarjoilua.
Asiasanat: couscous salaatti, tabouleh salaatti tabbouleh salaatti, mitä tehdä couscousista, kuskus, kuskussalaatti
Apua äsken oli helle ja nyt kasvimaallani on siis hallavaara. En pysy enää ollenkaan perässä tässä vuodenkierrossa ;-)
VastaaPoistaIhanko tuli täytenä yllätyksenä? ;)
Poista:D
PoistaKiitos, oli kyllä herkullista!
VastaaPoistaTervetuloa uudelleenkin! :)
PoistaOikke kaunis!
VastaaPoistaKiitos!
Poista