Tämä on syntinen herkku herrasmiehille sekä kaikille
heille, jotka pitävät vaaleaveriköistä.
Suklainen brownie on
jättänyt varjoonsa pikkusiskonsa blondien. Nyt viimeistään on isosiskon aika
ottaa askel sivummalle ja antaa pikkusisaren loistaa hetken parrasvaloissa. Siinä
missä brownie hurmaa suklaisuudellaan, piilee blondien syntinen salaisuus
maapähkinävoissa sekä makean ja suolaisen vastustamattomassa liitossa.
Tämä resepti lienee
blondinvarma, sillä se on Pipsa Hurmerinnan käsialaa. Pipsa oli leiponut
blondie-leivonnaisia taannoisiin ruokakuvausiltamiin, ja nämä vaaleaveriköt
sulattivat tämänkin blondin sydämen, vaikken aiemmin ole ollutkaan
maapähkinävoin ylin ystävä.
Pipsa pakkasi mukaani
kuvauksista ylijääneet leivonnaiset. Itsehillintäyrityksistäni huolimatta ne katosivat niin
nopeasti, että minun oli makeanhimoissani lähdettävä maapähkinävoiostoksille ja
laitettava hihani heilumaan keittiössä.
MAAPÄHKINÄ–VADELMABLONDIE á la Pipsa Hurmerinta
- 100 g voita
- 1 dl maapähkinävoita
- 2 ½ dl fariinisokeria (korvasin osan tummalla muscovadolla)
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljauutetta (korvasin vaniljajauheella)
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
Päälle:
- 1 dl maapähkinävoita
- 1 dl vadelmahilloa
- valkosuklaahippuja tai suolapähkinöitä
- tuoreita vadelmia tarjoiluun
Laita uuni lämpiämään
175 asteeseen.
Sulata voi kattilassa.
Sekoita kattilaan maapähkinävoi ja käännä liesi pois päältä. Lisää
fariinisokeri ja sekoita kunnes sokeri on sekoittunut hyvin ja hieman sulanut
voin sekaan. (Fariinisokerini on sen
verran kovettunutta, että lisäsin sokerin ja maapähkinävoin käänteisessä
järjestyksessä.)
Anna seoksen jäähtyä
hetki, jottei se kypsennä kananmunaa. Lisää kananmuna ja vanilja. Sekoita.
Lisää jauhot sekä suola ja sekoita nopeasti. Liika sekoitus tekee blondiesta
liian jämäkän.
Voitele uunivuoka (n.
20cm*20cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan ja tasoita sen
pinta lastalla tai lusikalla.
Tiputtele taikinan päälle maapähkinävoi- ja hillolusikallisia ja tasoita
pinta lastalla. (Jos maapähkinävoi tuntuu
kovin jämäkältä, voit pehmentää sitä lämmittämällä mikrossa tai kattilassa.)
Marmoroi päällinen pyörittelemällä kuvioita lusikalla tai lastalla. Koristele
blondie suklaahipuilla tai pähkinöillä.
Paista 175-asteisessa uunissa 22-25 minuuttia.
Jäähdytä kunnolla ennen leikkaamista. Tarjoile tuoreiden vadelmien kera.
Vähän toistan itseäni, mutta tätä on ihan PAKKO tehdä :)
VastaaPoistaAika tuhteja kyllä ovat. En ehkä enää kykene syömään kolmatta palaa, vaikka mieli tekisi ;)
PoistaTätä täytyy tehä Ukolle kun se tykkää vaaleista :)
VastaaPoistaNo ehdottomasti sitten vain hihat heilumaan! Varo vain, ettei se ihastu ikihyviksi! ;)
PoistaOijoi, näyttääpä ihanilta! Minäkin teen näitä heti kun lähiviikonloppujen leivontavelvollisuudet on selvitetty. Jääkaapissa taitaa jopa olla maapähkinävoita valmiina odottamassa. Voi nam.
VastaaPoistaNämä olivat kyllä tosi hyviä, omistani ei vain tullut ihan yhtä nättejä kuin Pipsalla!
PoistaMistä nämä kaikki uudet mahtavat fontit ovat? Erityisesti edellisen postauksen fontit olivat tosi hienoja (ja tietenkin tämäkin).
VastaaPoistaVoi Jonna! Haha, Picasasta!
PoistaTällaista blondia voisi miehellekin suositella ihan hyvillä mielin ;-)
VastaaPoistaEikä tartte olla edes mustis!
PoistaMeillä oli kotona aina vähän tää tilanne, isosisko, brownie, jätti pikkusiskon, blodien varjoonsa:) Ja ihan syystä, olin melkoinen harmaahiiri, taidan kyllä olla vieläkin. Mutta ohjeesi on mainio, pitänee kokeilla.
VastaaPoistaTosielämän leivonnaisdraamaa siis, parempaa kuin tosi-tv!
PoistaIhanat blondiet ja nätti kuva:) Tykkään muuten enemmän blondieista kuin brownieista muutenkin;en ole tehnyt mutta olen syönyt.Tuo ohje on vähän erilainen ja kuulostaa tosi herkulliselta:)
VastaaPoistaBrowniet ovat usein makuuni vähän liian tuhteja ja suklaisia, vaikka ei siis näistäkään tuhtiutta puuttunut. :) Musta ainakin tuli blondie-fani ihan kertaheitolla.
PoistaEn ole suuri maapähkinävoin ystävä, mutta nämä saattaisivat meilläkin kadota hetkessä :)
VastaaPoistaMinäkin suhtauduin kriittisesti maapähkinävoihin, mutta näihin rakastuin. :)
PoistaNäitä oli kokeiltava, jo pelkän nimen vuoksi. Ja kun en ole erikoisemmin suklaaihminen, tai en ainakaan kovin tumman suklaan perään, niin blondie kuulosti nappivalinnalta. Ei tällä kertaa ollut kuitenkaan ihan minun lempileivonnaiseni, mutta oli kiva kokeilla!
VastaaPoistaMaapähkinävoin maku on sen verran jäskä, että se varmasti jakaa ihmisiä. Kiva kun kuitenkin kokeilit avoimin mielin :)
Poista