Sisällön tarjoaa Blogger.

AFFOGATO & SEKAISIN RUOKAKUVAUKSESTA


Ennen bloggaamisen aloittamista pidin kyllä valokuvaamisesta, mutta harvemmin olin kuitenkaan kuvannut syömisiäni. Nyt ruokien kuvaaminen vie minua kuin pässiä narussa.


Valokuvaamisesta on kehkeytynyt minulle blogini kautta rakas harrastus. Aloittaessani blogin pitämisen, en alkuunkaan ymmärtänyt, kuinka haastavaa ruokien kuvaaminen on. Varsin nopeasti huomasin, etteivät takaraivon visiot ja ideat piirtyneetkään ihan samanlaisina kameran muistikortille.  Vaikka lautasella nököttävä annos näyttäisi ja tuoksuisi kuinka jumalaiselta tahansa, on kameran suljin varsin armoton. Tosin juuri siinä – sen haastavuudessa – taitaakin piillä ruokakuvauksen kiehtovuus.

Valokuvaamisessa voi kuitenkin kehittyä, vieläpä varsin helposti. Pyrin välttelemään tiettyjen, blogin alkumetreillä julkaistujen, kuvien selaamista, vaikkakin ne kielivät nimenomaan kehityksestä. Väitänkin, että kuvaamista oppii vain ja ainoastaan kuvaamalla. Itse olen myös aina, ensimmäisen järjestelmäkamerani ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien, käyttänyt ainoastaan kameran manuaaliasetuksia. Opetellut tulemaan sinuiksi kamerani kanssa sähläämällä, säätämällä ja ennen kaikkea kuvaamalla.Kuvausinnostukseni myötä kotiimme on myös kertynyt jos jonkinsorttista kuvausrekvisiittaa. Ennen uuteen kotiin muuttamista raahasin kirpputorille kaikki huushollimme eripariastiat ja kelpuutin keittiön hyllyille ainoastaan simppeliä mustaa ja valkeaa. Sittemmin tajusin, kuinka tylsiltä ne näyttävätkään kuvissa, ja keittiöömme onkin löytänyt tiensä armeijallinen puoliksi ruostuneita kahveleita, eriparisia kipposia ja söpöjä kupposia.  On ollut valtavan ihanaa saada lukijoilta, tutuilta sekä blogiystäviltäni positiivista palautetta kuvista sekä blogistani ylipäätään. Yksi viime vuoden kohokohdistani oli myös piskuisen blogini valinta Gloria Blog Awards -gaalassa Suomenmaan kauneimmaksi ruokablogiksi. Mikä kunnia! Palkinnoksi sain itselleni räätälöidyn, Pauligin sponsoroiman ruokakuvaus- ja -stailauskurssin. Pääsin eilen lunastamaan palkintoni, ja ilta huippuvalokuvaaja Nina Merikallion sekä Pipsa Hurmerinnan kanssa oli mielettömän ihana kokemus. Toivottavasti illan anti tulee näkymään myös blogissani.

Suurkiitos Ninalle, Pipsalle sekä eilisen taustajoukoille, Viewmastersin sekä Pauligin väelle! Olen minä aika onnen tyttö!

Kuvituksena satoa eiliseltä. 


25 kommenttia

 1. *huoh*

  eipä mulla muuta.
  t. kade

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, lupaan, että Pipsan blondie-resepti helpottaa oloasi edes hieman, mikäli sen saan julkaista!

   Poista
 2. Onnentyttö olet, mutta samalla olet palkintosi ansainnut! On varmasti ollut antoisa kurssi, olen kovin iloinen puolestasi - ja ihan hiukan kade ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Nyt kyllä tekisi vain kauhea mieli räpsiä koko ajan kuvia.

   Poista
 3. Ihania kuvia. Täällä junassa tyhjän termosmukin ja puolikkaan salmiakkiaskin kanssa istuessa nuo tosin aiheuttivat välitöntä virtuaaliannoskateutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti annoskateutta ei tainnut saada taltutettua myöskään VR:n antimin...

   Poista
 4. Oh, miten ihana palkinto! :) Täällä on kyllä mielestäni ollut aina ihania kuvia, mutta nämä ovat jotenkin erityisen ihania. Odottelen jo innolla seuraavia kuvia! Ja tietysti kaikki ruoan valokuvaamiseen liittyvä kiinnostaa, joten olisi kiva kuulla kurssistasi lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Kunpa vain päivät pitenisivät kovaa vauhtia, niin ehtisi kuvatakin enemmän.

   Poista
 5. Ihana palkinto! Kuvasi on ollut kyllä tähänkin asti todella ihania ja herkullisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkinto oli kyllä tosi kiva. Ja Pipsa oli tehnyt niin taivaallisia blondie-leivonnaisia, että en saa niitä pois mielestäni... Mutta emmeköhän kuule niistä vielä. ;)

   Poista
 6. Mutta olisit sä nyt voinut kuvittaa tämän postauksen omilla ottamillasi kuvilla, eikä näillä SamiRevon....

  Halihalihali, pikku blogikaunotar!

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia! Ja mikä upea palkinto! Kuvasi ovat olleet upeita ja nyt tuon kurssin jälkeen varmaan vieläkin enemmän upeita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tässähän alkaa tulla paineita ;)

   Poista
 8. Olihan kiva palkinto! Nina Merikallion kanssa on ollut varmasti mielenkiintoista päästä juttelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Toivottavasti jotain nyt sitten vain jäi myös korvien väliin...

   Poista
 9. Niin hienoa, ettei sanotuksi meinaa saada - vau! Sinulla on mahdottoman hienoja kuvia ennestään ja kuvauskurssi on varmasti antanut entistäkin huimenpaa vauhtia kuvailuua ;)

  Ihanaa ja onnea vielä kerran.

  VastaaPoista
 10. Onnittelut näin jälkikäteen ja mahtava palkinto. Ja vau mitkä kuvat:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, palkinto oli tosiaan tosi kiva. Ruokakuvaaminen on kyllä tosi koukuttavaa!

   Poista
 11. Hienoja kuvia, upea palkinto!
  Kyllä kaikki paikat täälläkin täyttyvät pikkuhiljaa eriparisista rikkinäisistä astioista. Nyt puuttuu vaan valoa...
  Onnea vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi valon määrä lisääntyy joka päivä kun kevättä kohden mennään! Ihanaa, että muitakin kuvausrekvisiitan hamstraajia löytyy!

   Poista
 12. Erittäin tyylikkäitä kuvia jotka kutkuttavat makuhermoja. Näin aloitteleva bloggaajana juuri tuo ruuan kuvaamisen koen suurimmaksi haasteekseni. En tunne vielä olevani sivut tuon kuvien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokakuvaus on todellakin haastavaa, mutta myös koukuttavaa! Ja kivaa on myös se, että siinä on myös mahdollista kehittyä. Kiva kun kommentoit, niin löysin blogiisi. Olen kyllä aika kateellinen noista teidän riistaherkuista. :)

   Poista
 13. Erittäin tyylikkäitä kuvia jotka kutkuttavat makuhermoja. Näin aloitteleva bloggaajana juuri tuo ruuan kuvaamisen koen suurimmaksi haasteekseni. En tunne vielä olevani sivut tuon kuvien kanssa.

  VastaaPoista