Sisällön tarjoaa Blogger.

MERIMIEHEN PIKKUJOULUHÖMPSY


Pikkujoulukauden aperitiivi tai iltahömpsy on tehty tummasta rommista, glögistä keitetystä siirapista sekä raikkaasta kuplavedestä.


Sain kutsun osallistua kuplavesilaitteistaan tutun AQVIAn Facebook-sivuilla järjestettävään reseptikuvakisaan. Kisa pyörähti käyntiin jo marraskuun alussa, mutta hitaana hämäläisenä sain toteutettua pikkujouluhömpsyni vasta nyt. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa, ja osallistumisaikaakin on vielä viikko jäljellä. Eniten ääniä saaneen reseptin rustaaja voittaa omaksi AQVIA Exclusive -hiilihapotuslaitteen.

Sain samalla testikäyttöön tuon samaisen hiilihappovempeleen, ja näin parin viikon kokemuksella meistä on tullut aika hyvät kamut. En taida malttaa luopua koko laitteesta testijakson jälkeen, joten käypäs antamassa äänesi Facebookissa Merimiehen pikkujouluhömpsylleni, jotta yhteiselomme saa jatkua.

Hömpsystä tuli oikein makoisa ja sopivasti jouluinen. Puolikkaana annos sopi mukavasti lämmittämään arki-iltaa. Joulukuussa taidan tehdä saman hömpsyn punaisesta glögistä. 

MERIMIEHEN PIKKUJOULUHÖMPSY
  • 2 cl sitruunamehua 
  • 3 cl glögisiirappia (ohje alla) 
  • 4 cl tummaa rommia 
  • kuplavettä (noin 2 dl) 
  • (jäitä)

  • koristeluun sitruunalohkoja ja kanelitankoja

 GLÖGISIIRAPPI
  • 2 dl vaaleaa glögiä (esimerkiksi Valion vaaleaa glögiä) 
  • 2 dl sokeria

Valmista ensin glögisiirappi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä samalla sekoittaen kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä siirappi. Siirappi säilyy hyvin pullotettuna jääkaapissa.

Mittaa lasiin sitruunamehu, jäähtynyt glögisiirappi ja rommi. Sekoita. Lisää halutessasi lasiin jäitä ja täytä lasi voimakkaasti hiilihapotetulla kuplavedellä.

Koristele lasi sitruunalohkolla ja kanelitangolla.

19 kommenttia

  1. Äänestetty on! Minusta on aina hauskaa, kun reseptin nimessä on joku merimies tai sellainen. Laittaa mielikuvituksen liikkeelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Aika kökösti toteutettu se kisa, äänestykseen ei voi ees linkata suoraan. Musta tuntuu, että nimeän automaattisesti kaiken rommipitoisen merimiesten mukaan. :) Paitsi ehkä merimiespiffit.

      Poista
  2. Hömpsykin on oiva sana. Onnea kisaan!
    Ajattelin keitellä glögisiirappia pavlovan päälle raidoiksi. Katsotaan kuinkas käy, sellaista punaista versiota siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh kuulostaa tosi herkulta! Näen jo sieluni silmin marenkivuoren päällä tuoreita viikunoita ja glögisiirappiraitoja! :)

      Poista
  3. Tsemppiä sinulle kisaan! Tuo näyttää tosi herkulliselta juomalta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Winkwink, kisaan voi osallistua itse kukin. :)

      Poista
  4. Onnea kisaan!:) Hyvältä juomalta vaikuttaa, kun itse ainakin kovasti tykkään kaikesta rommia sisältävästä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juoma oli oikein makoisa, kannattaa kokeilla jos kerta olet rommin perään... :)

      Poista
  5. Kaikki missä on rommia on hyvää! (musta tuli Venezuelassa asuessa rommin ystävä;D) Kuulostaa kivalta juomalta;onnea kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Yaelian! Itse tykkään just sellaisista rommijuomista, kuten mojitosta tai tästä, joissa on vähän happoa sekä makeutta taittamassa rommin makua.

      Poista
  6. Ääni annettu! Kiva idea muuten tuo siirappi! Täytyykin keitellä glögisiirapit ja testata vaikka juustojen kanssa hillojen sijaan. Kiitos Riikka vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana! Juustojen kanssa tarjottavaa siirappia kannataa sitten keitellä vähän kauemmin kasaan, tästä versiosta tuli tarkoituksella aika litkua. (Mutta ei kannata tehdä kuin Jonna ja keittää kattilan pohjaan...) ;)

      Poista
  7. Tsemppiä kisaan, ääni meni tänne. Glögisiirappi - viime vuonna keittelin sitä aika kauan irti kattilan pohjasta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsan! :) Mä oon viime aikoina onnistunut erinomaisen hyvin keittämään yhtä sun toista kattilanpohjaan... Syytän kattilaa...

      Poista
    2. Hehhee, minä en keittänyt siirappia pohjaan vaan pulloon. Siis ilmeisesti keitin sen liian paksuksi ja se pahalainen ei suostu poistumaan pullosta... :) Syytän pulloa, siinä on liian pieni suu!

      Poista
  8. Onnea kisaan :) meillä on jo pari vuotta ollut hiilihapotusvempain ja sitä ilman en enää osaisi elää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin aina aikaisemmin sitä mieltä, että noi hiilihapotusvempeleet ovat liian isoja ja rumia, mutta aika hyvin tuo vehje on paikkansa löytänyt. Plussaa sekin, ettei se tartte sähköjohtoa. Ainakin litran päivässä olen sillä hapottanut ja luulen kyllä että se on tullut meille jäädäkseen.

      (Kuinka monet mojitotkin olis voihyvänenaika kesällä tullut juotua jos olis tollainen vehje silloin ollut!??) :)

      Poista
  9. Hauska kisa. Ja ihana ohje ja idis! Kyllä meilläkin löytyy kuplakone, vichyveden suurkuluttajina.

    VastaaPoista