Sisällön tarjoaa Blogger.

Jalkapallontäyteinen kesäkuu


Pyöräilystä innostunut Campasimpukka kokkailee mainiossa blogissaan eri puolilla maailmaa ajettavien pyöräilykisojen teemoihin sopivia sapuskoja. Minä en ymmärrä pyöräilystä hölkäsen pöläystä, vaikka Apupoikaa onkin tänä keväänä purrut pieni pyöräilykärpänen, ja sen seurauksena tälläkin hetkellä makuuhuonettamme koristaa hänen kaksipyöräinen uusi aarteensa.

Pyöräilyn sijaan olen saanut jalkapallokasvatuksen. Ollessani pieni tytöntyllerö, isäni onnistui houkuttelemaan minut ja sisareni jalkapallopeleihin lupaamalla molemmille lakupatukan jokaisesta Reippaan maalista. Kerrankin kannustin Rovaniemellä vesisateessa kotijoukkueeni musta–oranssi lippu liehuen. Taisi olla Litmasen viimeinen kausi Reippaassa. Sen jälkeen lakupatukoidenkin määrä taisi vähetä. Rovaniemen jälkeen potkupalloa on tullut nähtyä monella stadionilla monessa eri maassa ja maanosassa. Jalkapallon perässä on reissattu niin Suomen karsintaotteluun Moldovan Chisinauhun kuin eri arvokisoihinkin. 



Kesäsuunnitelmissamme on viettää viikko Puolassa ja toinen viikko Ukrainassa potkupalloa seuraten. Reissuun lähdemme vasta reilun viikon päästä, joten sitä ennen on vielä hyvin aikaa paneutua, Campasimpukalta vohkitun idean hengessä, kisaisäntämaiden keittiöiden antimiin kotioloissa. Kävin jo visiitillä lähikirjastossamme, mutta keittokirjahyllyllä ei silmääni osunut varteenotettavia teoksia, joten täytynee turvautua Googlen apuun. Vai löytyisikö ruudun siltä puolen vinkkejä ukrainalaisen tai puolalaisen keittiön herkuista?



Edessä on mielenkiintoinen ja jalkapallontäyteinen kolmeviikkoinen. Saa nähdä, kestääkö Espanjan jalkapalloherruus ja onko Donetsk todellakin niin kaukana, kuin mitä kartat antavat ymmärtää. 

Kuvat ovat parin vuoden takaisista maailmanmestaruusskaboista. Toivottavasti vuvuzelat eivät tule vakiinnuttamaan paikkaansa eurooppalaisten stadioneiden lehtereillä. Sen verran ärsyttäviä ovat.

Täten julistan jalkapallohuuman virallisesti alkaneeksi! Avausmatsin (Puola–Kreikka) lähetys alkaa tänään TV1-kanavalla kello 18.20.

Psst... Seuraa Vatsasekaisin Kilinkolin –blogipäivityksiä myös Facebookissa. Käy tykkäämässä!


14 kommenttia

  1. Mahtista!
    Ruudun tällä puolella ei tiedetä juuri mitään Puolan saati Ukrainan keittiöiden salaisuuksista, mutta urheiluhulluuden voin jakaa! Kisoja seurataan tiiviisti kotisohvalta, yleisurkkakisoja mennään sentään katsomaan paikan päälle. Jei!

    Tämä kesä onkin (penkki)urheilijan paratiisikesä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja sitten on vielä olympialaisetkin! Pitäisikö siis toivoa kylmää ja sadetta, jotta koko kesän saa viettää sohvalla?

      Poista
    2. Olympialaiset, oi onnea! Onneksi aikaerokaan ei ole mahdoton, joskus vuorokausirytmi on heittänyt ihan häränpyllyä:)

      Mutta silti, pliis, paistetta. Ok?

      Poista
  2. Pitäiskö varata jääkaappiin jo bratwurstia ja sauerkrautia koska niin lujaa jo hehkutetaan Saksan tulevaa mestaruutta, vaikkei oma suosikkini olekaan. Mä kannatan aina sitä jengiä josta löytyy komeimmat pelaajat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei Saksa ole omakaan suosikkini, vaikka eilen tekemässäni kisaveikkauksessa veikkasin sitä mestariksi. Mulla tuppaa kannatukset kallistua Espanja-Italia-Ranska -akselille, tiedä sitten ovatko motiivit samansuuntaiset kuin sinulla... Italian joukkueella lisäbonuksena on ollut tyypillisesti vähän tiukemmat pelipaidat...

      Poista
    2. Sama akseli täällä ja italialaisten tiukat paidat myös noteerattu :D

      Poista
    3. Tai siis loistava maku! :)

      Poista
  3. Täällä kannatetaan Portugalia, koska ne on vähän taiteilijoita kuten brassitkin. Kreikka on inhokki, koska ne pelaa niin tylsää palloa.

    Ukrainasta ei tule mieleen kuin, että varmaan niillä on jokin oma versio pelmeneistä. Puolan kohdalla raksuttaa ihan tyhjää.

    Ja ne vuvuzelat... Onneksi se surina on ohi, toivottavasti ainakin. Upea kisamatka teillä tiedossa. Mitä pelejä olette menossa katsomaan?

    VastaaPoista
  4. Portugali oli kyllä mun suosikki niiden omissa kotikisoissa, mutta apupoika on mustasukkaisuuskohtauksillaan tehnyt selväksi jo monta vuotta sitten, ettei mun ole enää soveliasta fanittaa cristianoa... (vitsi, vitsi)

    Eka meidän peli on CRO-ESP Gdanskissa, sitten ohjelmassa on Varsovan, Gdanskin ja Kiovan puolivälierät, Donetskin välierä ja finaali(!!) Kiovassa. Vähän ajoa eessuntaas tiedossa. :)

    VastaaPoista
  5. Hauska teemaidea! Liikaa ei kyllä puolalaisia ja ukrainalaisia ruokia blogeissa näy, jos ollenkaan. Minä olen pienestä pitäen kannustanut Hollantia, kun Dennis Bergkamp oli mielestäni maailman mahtavin pelaaja ja halusin tietysti isona olla yhtä hyvä. No, jalkapallon pelaaminen jäi pari vuotta sitten, mutta Hollannin kannatus ei! Tylsästi ajattelin avausmatsin kunniaksi tehdä tänään herkkupizzaa ja raparperijälkkäriä isäntämaiden ruokakulttuuria kunnioittamatta...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mikäs näin alkukesästä olisikaan sen parempaa kuin raparperijälkkäri! Ja pizzakin on aina takuuvarma valinta! Meillä apupoika myös kannustaa Hollantia.

      Poista
  6. Jalkapallo on täällä se toinen urheilulaji, joka kiinnostaa:) Puolalaista keittiötä koitin opiskella viime kesän Tour de Polongen aikaan, mutten ehtinyt paljon pierogeja ja bigosia pitemmälle:)) Ja toivotaan tosiaan, ettei vuvuzeloja enää kuulla, se ääni on universumin kamalin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin käydä tsekkaamassa nuo puolalaiset kokkailusi!

      Poista