Sisällön tarjoaa Blogger.

Terveisiä Neuvostoliitosta!Ukrainalaisia teitä on huristeltu jo lähemmäs 3 000 kilometriä. Pomput ja tierikot pitävät huolen, ettei kuskin lisäksi kukaan kyytiläisistäkään varmasti torkahda. Keskituntinopeus ei ole noussut paljonkaan yli 70 kilometrin. Autopelissä ylitse muiden pärjäävät Volgat, Mosset ja Ladat. Tosin täällä myös Lexuksella voi helposti voittaa, varsinkin jos kisan kohteena ovat ohittavat autot.

Kyllä neuvostoarkkitehtuuri hivelee esteetikon silmää! Taajamissa autojen sijaan voi bongailla myös sympaattisia babushkoja. 


Olen nyt nähnyt likipitäen kolmentuhannen ajokilometrin verran ukrainalaisia peltomaisemia. Rypsiä, rapsia, maissia, vehnää ja mitä näitä nyt on. Sekä auringonkukkapeltoja! Niitä ei voita mikään. Huomenna matka jatkuu kohti Kiovaa ja sunnuntain peliä. Viimeisiä kisapäiviä viedään.


Psst... Seuraa Vatsasekaisin Kilinkolin –blogipäivityksiä myös Facebookissa. Käy tykkäämässä!

15 kommenttia

 1. Oooh, te meette finaaliin! Vähän kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Täältä tullaan italianot ja espanjan pojat :)

   Poista
 2. Matkailu todellakin avartaa! Vaikea uskoa että kuvissa eletään tätä päivää. Auringonkukkapelto taas on kuin suoraan Toskanasta. Nauttikaa finaalista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös sirppejä ja vasaroita on vilissyt siellä sun täällä. Auringonkukkapeltoja on ollut silmänkantamattomiin mielettömät määrät, niiden avulla on kyllä jaksanut pitkät automatkat :)

   Poista
 3. Matkaulun todella pitäisi avartaa,mutta ehkä sinulta on jäänyt humaamatta,että Neuvostoliitoa ei enää ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärtänyt. Miten niin Neuvostoliittoa ei enää ole? ;)

   Poista
  2. anonyymi Neuvostoliitto loppui olemasta jo vuonna 1991 jakautuen eri valtioiksi.- Päivitä tieetosi vaikka internetissä,jos koulussa näin tärkeä asi on mennyt sivu su
   un.

   Poista
  3. sarkasmin kukka on yksi kauneimmista kukista. Kaikille se ei vain avaudu. Aurinkoa päivääsi!

   Poista
  4. Ehdottomasti! Heti auringonkukkien jälkeen :) Auringonpaistetta sinne myös!

   Poista
  5. Ja lisättäneen nyt vielä alkuperäiselle anonyymille, että kyllä minä olen historianläksyni lukenut. Neuvostoliitolla viittasin lähinnä oheisiin valokuviin, jotka vahvasti henkivät neuvostoaikaa. Ukrainan suuret kaupungit ovat hyvinkin moderneja ja "länsimaistuneita", mutta pienemmissä pitäjissä ajellessa on kuin olisi matkannut aikakoneella parikymmentä vuotta taaksepäin. Kyse oli siis tosiaankin sarkasmista, jonka toivottavasti suurin osa lukijoista ymmärsi. Aurinkoa sinunkin päivääsi!

   Poista
 4. Varmasti finaalikin aikamoinen elämys, mutta taitaa olla tämä neuvostoajan arkkitehtuuri ja ukranalaisbabuskat ne, jotka jää vielä vahvempina mieleen. Mahtava postaus!

  Ja kyllähän sitä kuoppaistakin tietää painaa kuningas jalkapallon takia ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuoppaisia teitä todellakin jaksaa jalkapallon sekä noiden auringonkukkapeltojen takia. Oltiin pari päivää myös Asovanmerellä sekä Odessassa ja tänään tultiin toistamiseen Kiovaan. Tosi upeita paikkoja.

   Poista
 5. Vau, aikamoisia maisemia ja näkymiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja kaikki ruoka- sekä rantakuvat vielä puuttuvat!

   Poista