Sisällön tarjoaa Blogger.

Sitruunaiset broilerinkoivet




Nopeasti hurahtanut viikonloppu oli lyhyt, mutta herkullinen. Perjantaille olimme varanneet pöydän Chez Dominiquesta, ja lauantaina vietin iltaa ihanien ystävättärieni kanssa ravintola Murussa. Sunnuntairuoaksi kaipasin jotakin simppeliä, sillä päivän suunnitelmissa oli myös pikkupurtavan laittamista illan vaalivalvojaisiin. 

Sitruunaisten broilerinkoipien ohje osui silmään selaillessani jokunen päivä sitten Ruokatorstaita. Koivet laitettiin marinadikylpyyn aamiaisen jälkeen ja lykättiin iltapäivällä pannun kautta uuniin. Koipien kypsyessä uunissa, kävimme äänestämässä ja takaisin saapuessamme koti tuoksui ihanasti sitruunalta. 


  •  maustamaton broilerin koipireisi per syöjä
  • 3 sitruunaa
  • 1 dl soijakastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • reilusti tuoretta timjamia
  • 3 sipulia (tai reilusti pikkusipuleita)
  • 10-15 kalamata-oliivia
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • mustapippuria
  • 2-3 dl kana- tai jotakin muuta lintulientä


Raasta kuori ja purista mehut kahdesta sitruunasta. Silppua valkosipulinkynnet. Sekoita soijakastikkeen sekaan kuoriraaste, appelsiinimehu, valkosipulisilppu sekä puolet timjamista. Leikkaa koipireisien nahkaan muutamia viiltoja ja laita koivet  marinadiin. Voit laittaa koivet ja marinadin esimerkiksi isoon pakastepussiin ja käännellä pussia muutaman kerran marinoitumisen aikana. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia,  viimeiseksi tunniksi voit ottaa koivet huoneenlämpöön. 


Paista koivet nopeasti oliiviöljyssä kuumassa pannussa joka puolelta. Itse käytin valurautapannua, jolloin koipia ei tarvinnut siirtää uunivuokaan, vaan laitoin pannun uuniin. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi ja sitruuna paksuhkoiksi siivuiksi. Asettele sipulit, sitruunasiivut, oliivit ja loput timjamit koipien päälle. Valuta päälle hunajaa, rouhi pippuria ja kaada pannun pohjalle lintulientä. (Itse käytin peltopyylientä, mutta kanaliemi käynee oivallisesti.) Suojaa pannu tai vuoka  foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. 


Folion alla koivet ja sipulit kypsyivät herkullisiksi liemen höyrystyessä. Jos haluaa koipireisiin rapean kuoren, kannattaa viimeisen vartin ajaksi poistaa folio ja laittaa uunin grillivastus päälle. 


Meillä koivet syötiin keitettyjen kaurahelmien ja salaatin kanssa. Yhtä hyvin kaveriksi sopisi keitetty ohra tai riisi. 




Psst. Vatsasekaisin Kilinkolin nyt myös Facebookissa. Käy tykkäämässä!

14 kommenttia

  1. Olimme myös muutama viikko sitten CD:ssä. Oliko teillä onnistunut ilta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itseasiassa se oli aikamoinen pettymys. Odotin jotakin tajunnanräjäyttävää, eikä annokset ja maut olleetkaan sitten kummoisia. Monet maut olivat melkein suorastaan epämiellyttäviä tai pahoja. Ja jälkeen päin tuntuu tosi tyhmää maksaa sellaisesta illasta niin älyttömästi.

      Poista
    2. Ihan samaa mieltä. Olin todella pettynyt. Paljon parempaa ruokaa saa lukuisissa muissa paikoissa Helsingissä, eikä minun käsitykseni hyvästä palvelusta ole robottiarmeija pyörimässä ympärillä. Palvelusta puuttui kaikki henkilökohtaisuus

      Poista
  2. Vaikuttaa herkulliselta, taidan kokeilla viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kokeilet, niin kannatta kyllä varmaan poistaa se folio ja käyttää lopuksi grillivastusta. Mä itse ei oikein tykännyt siitä löllöstä nahasta. Ja sipulit kannattaa ujuttaa sinne nesteeseen, jotta ehtivät kypsyä pehmeiksi. :)

      Poista
  3. Bongasin just Hesarin sivuilta, että Muru valittiin vuoden ravintolaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin! :) Nyt sinne on varmaan vielä hankalampaa saada pöytää.

      Poista
  4. Oi nam, varmasti hyvää. Ja ihan huippunimi sun blogilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hetken kyllä pohdin, että onko nimi ihan sopiva ruokablogille. :)

      Poista
  5. Upeat kuvat!
    Sitruunaa ja tuoreita yrttejä - oih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Saako kohta jo laittaa yrttien siemenet itämään?

      Poista
    2. Saa, jos laittaa hitaita yrttejä (esim. salvia ja rosmariini). Basilika, oregano, timjami, meirami ja minttu ynnä muut ovat sähäkämpiä, joten maltetaan vielä muutama viikko. Sillon pääsee helpommalla, kun luonto suo riittävästi valoa ja taimista tulee topakoita.

      Saatan intoilla Kokkipotissakin, kunhan saan basilikat potteihin:) Se on nimittäin kevään merkki!

      Poista
  6. Sun ruokakuvat ovat laittoman hienoja. Tykkään! Mikä kamera käytössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytössä on ihan tuollainen monta vuotta mukana kulkenut perus-EOS450D. Viimeaikoina objektina oon käyttänyt lähinnä Canonin EF-S 60mm f/2.8 Macroa. Kamera olisi tarkoitus päivittää jossakin vaiheessa kevättä, oon ajatellut upgreidata suoraan 7D:hen.

      Poista