Sisällön tarjoaa Blogger.

Sienitäytteiset raviolit



Olimme olleet apupojan kanssa ilmeisen kilttejä, sillä saimme joulupukilta ihanaisen mustan keittiöapulaisen, joka pääsi testiin jo heti samana iltana saapuessamme sukuloimasta kotiin. Ensimmäisenä vatkasin purkillisen kermaa ja heti sen jälkeen apupoika vaivasi pastataikinan. Taikinan teimme Kitchen Aidin pastakoneen oman reseptivihkosen ohjeen mukaan, mutta  eiköhän netti ole täynnä täydellisen pastataikinan ohjeita. Täytyy vähäsen opiskella ennen kuin uskallan julkaista omani.

Muotoilin taikinasta pyöreän muotin ja haarukan avulla ravioleita, jotka saivat sisäänsä suppilovahveroista ja ricotta-juustosta tehdyn tahnan.




SUPPIS–RICOTTATÄYTE RAVIOLEILLE

  • puolisen litraa suppilovahveroita (tai vastaava määrä pakastettuja tai kuivattuja)
  • shalottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • loraus öljyä 
  • tuoretta timjamia 
  • 100 g ricotta-juustoa 
  • kourallinen manteleita
  • mustpippuria suolaa 
  • tilkka limettimehua

Päälle: 
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • pecorino-juustoa

Kuullota silputut sipulit öljytilkassa ja lisää suppilovahverot ja timjami. (Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, liota niitä ensin lämpimässä vedessä ja jätä ylimääräinen liotusvesi käyttämättä.) Hienonna mantelit veitsellä muutamaan osaan, lisää pannulle ja anna paistua hetki.  Anna seoksen jäähtyä, lisää ricotta ja purista joukkoon tilkka limettimehua.

Kauli pastakoneen ohjeiden mukaan pastataikinasta levyjä. Laita levylle nokare taikinaa, kostuta ympärys vedellä ja aseta toinen levy päälle. Leikkaa ravioleiksi sopivalla muotilla tai pienen lasin reunan avulla ja rypytä reunat haarukan piikeillä.

Keitä raviolit reilunkokoisessa kattilassa suolavedessä noin seitsemän minuuttia. Siivuta sillä aikaa valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi ja paista ne rapeiksi öljytilkassa. Kaada valkosipulit kypsien ravioleiden päälle ja viimeistele pecorino-juustolla. 






Psst. Vatsasekaisin Kilinkolin nyt myös Facebookissa

6 kommenttia

  1. Niiiiiiiin tyylikästä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä olette olleet todella kilttejä...

    VastaaPoista
  3. Kerro sitten, onko teilläkin KA talon pölystä vapain alue, kuten meillä, en voi olla sipaisematta sitä ohitse mennessäni:))

    VastaaPoista
  4. Nanna: Onhan tuo uusi murustin aikamoinen söpöliini.

    suolaa&hunajaa: Kilttejä on oltu, sillä en myönnä harrastaneeni joulupukin kanssa minkäänlaista vilunkipeliä. Ellei sitten apupoika ole lämmitellyt muoria selkäni takana...

    Campasimpukka: Meillä on Smegin korkeakiiltoinen musta jenkkikaappi, ja se ainakin on mahoton pölynkerääjä, vaikka yritän sitäkin pyyhkiä säännöllisesti. Täytyy tsempata KA:n kanssa enemmän (vaikka luulen, että siitä se pölyjen pyyhkiminen luonnistuu ihan yrittämättäkin). :)

    VastaaPoista
  5. Onnittelut uudesta perheenjäsenestä! Muistan sen kuin eilisen kun oman Kenwoodini sain.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Jonna! Nyt vain pitäis laittaa uudet juuret kumplimaan, jotta pääsen murun kanssa tositoimiin.

    VastaaPoista