Brunssin järjestäminen uuden vuoden ensimmäisen päivän kunniaksi osoittautui varmanpuoleiseksi keinoksi aloittaa vuosi tiuskimisella ja hermojen menettämisellä. Aamulla taisin vannoa, etten enää ikinä koskaan kutsu ketään brunssille. Parin tunnin hillittömän touhottamisen jälkeen hellyin vannotuksistani sen verran, että jatkossa ainakin siivoaminen ja osa kokkailuista suoritetaan tästä lähin brunssia edeltävänä päivänä. Eikä edellisyönä kukuta ja kilistellä. Paitsi tietysti vappuna.
Teimme apupojan kanssa myös oikean uudenvuodenlupauksen. Lupasimme olla heittämättä ruokaa roskiin. Päätimme, että emme enää unohtele jääkaapinpohjalle niitä epämääräisiä pakasterasioita, joiden sisältö viime vuoden aikana tuppasi kävellä ulko-ovelle asti vastaan.
Saaristolaisleipä leivottiin ennen edellisillan rientoja, muut aamulla. Tuulihattuni kokivat totaalisen lässähtämisen, eikä uuteen satsiin aamun niukkoina hetkinä ollut enää aikaa. Lohitartar maistui kuitenkin mainiolta saaristolaisleivän päällä.
Maukasta vuotta 2012 kaikille!
Uudenvuodenpäivän brunssimenu:
hedelmiä ja vihanneksia
viiden sortin juustotarjotin, viikunahilloa & mansikkaa
mätiä, punasipulia ja smetanaa
lohitartartäytteiset tuulihatut
savulohta
kylmäsavustettua heppaa
saaristolaisleipää, aamiaissämpylöitä ja croissanteja
suppilovahvero-sipulipiiraita
kuohuvaa, appelsiinimehua ja kahvia
Hyvää Uutta Vuotta!
VastaaPoistaMeillä brunssi meni leppoisasti, aloitimme vasta iltapäivällä ja ruokaratkaisu ei ollut kovin brunssimainen, raclette. :) Kukaan ei ehtinyt valmistella, joten tämä oli ehdottomasti stressittömin vaihtoehto.
Tää tilas pitsaa.....
VastaaPoistaTusla: Meillä pölyttyy raclettelaitteisto keittiökaapin perukoilla. Sitä ei ole edes koskaan testattu, mutta kiitos muistutuksesta, täytyykin kaivaa se esille. Näihin kylmiin ja myrskyisiin iltoihin se raclette sopii kyllä mainiosti.
VastaaPoistaNanna: ei olisi ollut lainkaan huono vaihtoehto meillekään.
Löytyykö tuota lohitartarin ohjetta blogistasi? :)
VastaaPoistaJos koitatte raclettea, olisi kiva myös lukea postaus siitä :)
O-ouu ei löydy. Kaikessa yksinkertaisuudessaan sotketaan keskenään kylmäsavulohta, smetanaa, punasipulia, limenkuorta ja -mehua, tilliä, dijon-sinappia, suolaa, ripaus sokeria ja mustapippuria. Lohi, sipuli ja tilli hienoksi hakattuna. Sopii hyvin myös sandwichien väliin ja piknikille (jos käyttää paahtoleipää, niin leivä kannattaa kostuttaa maidolla).
PoistaRaclette-kapistus on jatkanut pölyyntymistä yläkaapissa, nyt olisi kyllä jo korkea aika testata se! :)
Kiitos Riikka, kyllä mä tuolla ohjeistuksella jo yhden tartarin pyöräytän ;D
PoistaOlis tosi kiva, jos testaatte :)
Kivaa viikonloppua!
Lupaan, että testiin menee! :)
PoistaMukavaa viikonloppua ja pyhäinpäivää!