Eräs iltapäivä mieli teki pinaattikeittoa, mutta nälkä ei ollut ihan niin raastava, että olisi ollut pakko turvautua valmiskeittoon. Lähikaupan vihannesosaston pinaatit viettivät selvästi viimeisiä elonhetkiään saattohoidon loppupäässä, joten ostin suosiolla niiden sijasta muutaman pussin pakastepinaattia.
KOTIKUTOINEN PINAATTIKEITTO NELJÄLLE
- 1-2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- loraus öljyä
- loraus omenaviinietikkaa
- 1 rkl voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- litra (täys)maitoa
- 300 g pakastepinaattia
- nokare tuorejuustoa (jos jääkaapista sattuu löytymään, itse laitoin brie-juustoa)
- suolaa
- keitettyjä kananmunia
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi ja ruskista ne paistinpannulla öljyssä. Lisää loraus omenaviinietikkaa ja anna hautua kypsiksi.
Kuumenna voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot ja sekoittele, mutta älä anna jauhojen ruskistua. Lisää maito ja kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoitellen. Lisää sipulit, sulatettu pinaatti sekä juustonokare ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen kananmunanpuolikkaiden kanssa.
Pssst. Vatsasekaisin Kilinkolin -blogi löytyy nyt myös Facebookista. Käy tykkäämässä!
Upea kuva! Ikinä ei oo pinaattikeitto näyttänyt noin hyvältä. Mitäs tuo punainen on siinä? Punapippuria? Meillä pinaattikeitto on kanssa arkisuosikkeja.
VastaaPoistaTuollainen väriterapia-annos sopii hyvin tälläiseen räntäiseen perjantaihin. Tuo punainen on rosepippuria, lisäsin sen siihen ihan pelkästään tuomaan väriä.
VastaaPoistaKuvaa kehun minäkin ja keitto näyttää ihalta! Maistuisi varmasti tälläiselle räkätautiselle aivastelijalle, jos ylipäätään mitään saisi syötyä.
VastaaPoistaNiin rosepippuria, jotenkin minusta tuntuikin että tuo punapippuri ei mennyt ihan oikein. Oikosulku :)
VastaaPoistaCampasimpukka: Pikaisia paranemisia sinne, toivottavasti teillä ei ole kokkailut jäissä räkätaudin takia!
VastaaPoistaAV: Noh, pippuri kuin pippuri, vaikkei rosepippuri taidakaan edes pippurisukua olla...
Meilläkin keiteltiin eilen pinaattikeittoa, tosin huomattavasti yksinkertaisemmalla reseptillä. Hyvää se on aina vaan.
VastaaPoistaIhanaa väriterapiaa!
VastaaPoistaVaikka pinaattikeitto ei vielä(kään) kuulu ihan mun ihan ykkössuosikeihin niin tuota haluaisin maistaa.
Mulla on joku ihmeellinen dilemma keittojen kanssa, joissa on keitettyä maitoa... Sama juttu kesäkeiton kanssa, ei tipu, samoin maitoinen kalakeitto oli lapsuudessa kauhistus. Riisipuuro ja mannapuurikin tehdään maitoon, en ole niidenkään surin fani. En muuten ollut lapsenakaan, vaikka nuo puurothan on lasten suosikkeja yleensä.
Ja pahoittelut maitokeitto-avautumisesta! :) Jopas helpotti.
No eihän se lämmin maito sinänsä oikein ole herkkua. Maistuuko kuitenkin esim. kermalla höystetty kalakeitto? Vai meneekö vain kirkasliemisenä?
Poista