Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulukuinen Lontoo 1/2

Itsenäisyyspäivä mahdollisti pidennetyn viikonlopunvieton, ja suuntasimme apupojan ja ystäväpariskunnan kanssa Lontooseen. Oma panostuksemme reissun ennakkosuunnitteluun rajoittui jalkapallopelilippujen hankkimiseen, mutta onneksi seurueemme toinen puolisko oli kaupungista paremmin kärryillä. Saavuimme Lontooseen perjantai-iltana jokseenkin myöhään ja hotelliin kirjautumisen jälkeen suuntasimme saman tien iltapalalle läheiseen pubiin. Eikä mihin tahansa pubiin, vaan legendaariseen George Inn -kievariin, joka taistelee Lontoon vanhimman pubin tittelistä.


Aika moni muukin oli keksinyt viettää iltansa samaisessa pubissa, joten jouduimme hetkisen odottaa vapautuvaa pöytää. Tilasimme odotellessamme juomat. Itselläni oli ajatuksena korkata reissu kunnollisella brittisiiderillä, ja hämmennys oli varsin valtava saadessani eteeni Kopparbergin vaniljalla ja kanelilla maustetun talvisidukan. Olisi pitänyt pysytellä oluessa.Ruokalista tuskin oli paljonkaan muuttunut Charles Dickensin tai Shakespearen visiiteistä samaisessa kievarissa. Osa porukastamme otti perinteiset Fish & Chipsit, itse tilasin annoksen British Beef & George Ale Pie´ta. Voitaikinakuoren alta löytyi mielettömän mureaa ja mehevää lihakastiketta. Ruoassa ei ollut valittamista ja paikka oli mukava siideriä lukuun ottamatta.

George Inn
The George Inn Yard, 77 Borough High Street, Southwark, London SE1 1NH
Lähin metroasema: London Bridge/ Borough

Lauantaiaamu alkoi kateellisilla huokaisuilla Borough Marketilla, joka on yksi Lontoon suosituimmista pientuottajien toreista. Miksei hakaniemen torilta saa rusakkoa? Onneksi suppilovahverot sentään maksoivat 30 puntaa kilolta. 


Torin reunalla olevasta kahvikärrystä sai loistavat aamukahvit. Myös herkkuja oli tarjolla.

Muutaman pakollisen turistinähtävyyden jälkeen suuntasimme Tottenhamiin valmistautumaan iltapäivän jalkapallokoitokseen. En pystynyt täysin keskittyä kotijoukkueen kannattamiseen, sillä Boltonin maalissa hääräsi Jussi Jääskeläinen. Jässe pelasi kuitenkin hienon pelin ja pelasti joukkueensa suuremmalta nöyryytykseltä. Tottenham–Bolton 3–0.


Jää pois Seven Sistersin metroasemalla jos suuntana on White Hart Lane
Pelin jälkeen suuntasimme olusille The Nag’s Head -pubiin (tällä kertaa myös minä tajusin ottaa olutta). Ikää tälläkin pubilla taisi olla sen kolmisensataa vuotta. Pubissa on kännykänkäyttökielto, ja jos ei muuta, niin  ainakin  katto on mielenkiintoinen.

The Nag’s Head
53 Kinnerton St, Belgravia, Westminister, London SW1X
Lähin metroasema: Hyde Park Corner

Lopuksi päivä laitettiin pakettiin intialaisella illallisella. Very good.


5 kommenttia

 1. Tulipa ikävä Lontooseen! Kiitos hienosta matkakertomuksesta.

  VastaaPoista
 2. Kopparbergii... tyrmäävä yllätys :) Upeilta näyttää Lontoon tunnelmat.

  VastaaPoista
 3. Matkakuume iski. Hämmentävä yhdistelmä Kopparberg & brittipubi, yleensä siellä jos jossain saa kunnon siideriä. Voi jospa Suomeenkin saataisiin joskus noin mahtavat valikoimat - onneksi ne ovat koko ajan parantuneet.

  VastaaPoista
 4. No saattaa olla että kyseisestä pubista olisi löytynyt kunnollista siideriä alakerrasta, mutta ylhäällä, jossa söimme, tarjoilija luetteli vain monta eri Kopparbergiä, olin niin hämmentynyt, etten edes tajunnut vaihtaa tilaustani olueksi.

  Lähinnä tuolla torilla kateutta aiheutti liha- ja varsinkin lintutiskit, tajuttoman montaa erilaista riistalintua oli tarjolla. Ehkä niistä innostuneena apupoikani toi tänään peltopyitä kaupasta...

  VastaaPoista
 5. Aivan liian ihania torikuvia! Kääk.

  VastaaPoista