Sisällön tarjoaa Blogger.

Jouluinen viikunahilloKeittelin hilloa kuivatuista viikunoista. Tarkoitukseni oli saada hilloon joulun makuja liottamalla hedelmät vaaleassa glögissä, mutta unohdin glögipurkin kauppaan, enkä pienessä kiireessä alkanut keitellä maustepohjaa kotona. Menin sieltä, missä ei aitaa ollut ollenkaan ja heitin hillokattilaan mausteeksi vain muutaman kanelitangon.
VIIKUNAHILLO
  • 400 g kuivattuja kivettömiä viikunoita
  • n. 4 dl vettä (tai vedellä laimennettua vaaleaa glögiä) + n. 2 dl hillonkeittovaiheessa
  • appelsiini (kuori raastettuna, mehu puristettuna) 
  • 165 g (eli puolikas paketti) hillo- ja marmeladisokeria
  • kanelitankoja (halutessasi muitakin joulumausteita, kuten tähtianiksia ja neilikoita)

Leikkaa viikunat saksilla pieniksi paloiksi. Jos hedelmien kannat ovat kovia, leikkaa ne irti ja jätä käyttämättä. Kiehauta vesi tai glögi ja kaada hedelmäsilpun päälle. Anna turvota yön yli tai kymmenisen tuntia.

Laita hedelmäsilppu kattilaan ja lisää pari desiä vettä, sokeri, raastettu appelsiininkuori, puristettu appelsiininmehu sekä kanelitanko (+ mahdolliset muut mausteet. Huomioi että neilikat voi olla vaikea kaivaa pois hillon seasta). Keittele hilloa kymmenisen minuuttia. Nouki mausteet hillon seasta ja soseuta hillo halutessasi sauvasekoittimella. Itse en ajellut hilloa täysin hienoksi, vaan jätin osan viikunanpaloista sattumiksi.

Purkita kuuma hillo kuumennettuihin purkkeihin. Kiehauta purkkien kannet ja sulje huolellisesti. Viikunahillo sopii mainiosti vaikkapa joulun juustotarjottimelle. 

1 kommentti

  1. Mitäpä sitä turhaan aitaa rakentamaan, kun ilmankin tuli varmasti oikein makoisaa.

    VastaaPoista