Sisällön tarjoaa Blogger.

Vihreitä kahvipapuja

Saimme Afrikasta tuliaisina etiopialaisia raakapapuja ja tarkoituksenamme on testata kahvipapujen paahtamista kotioloissa. Kahvihifistelyfoorumeilta löytyy paljon tietoa eri kotipaahtomenetelmistä: papuja voi esimerkiksi paahtaa uunissa, valurautapannulla, kuumailmapuhaltimella tai popcornkoneella. Taidamme ottaa hetkeksi paristot pois palohälyttimistä ja kokeilla ensimmäisenä uunimenetelmää. Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta touhusta?


6 kommenttia

 1. Kerran, hyvin kauan sitten, olen kokeillut pannulla. Ongelma oli se, ettei mulla tuolloin ollut kahvimyllyä. Sauvasekoittimella ja huhmareella yritin papuja jauhaa. Suodatinkahviksi taisi satsi päätyä. Paahdon tuoksu oli kyllä hieno.

  Olisi kiva kuulla miten teidän paahto onnistuu.

  VastaaPoista
 2. Raporttia pukkaa heti kun kerkeämme operaatioon ryhtyä. Sen verran monta pussillista raakapapuja on, että useampaakin menetelmää tekisi mieli kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Nämä mainitsemasi konstit eivät ole olleet kokeilussa, pienellä iRoast-paahtimella olemme muutamaan kertaan kokeilleet, vielä sfääreihin pääsemättä ja jollain kerralla pavut totaalisesti polttaenkin.

  VastaaPoista
 4. Ilon mies Mufa saa luvan kommentoida.
  Jo vuosia paahtaminen on onnistunut: Pavut reunalliseen uunipeltiin yhteen - kahteen "kerrokseen". Uuniin 200 -225 ast. ja sitten tarkkana, etä tulee sellainen tummmuusaste kuin haluaa. Pavut ilmatiiviiseen astiaan jääkaappiin - tämä olennaista, koska pavuissa oleva rasva ei saa härskiintyä liiassa lämmössä. Sähkökäyttöisellä kahvimyllyllä jauhettaan vain sen verran kuin yhteen juomiseen tarvitaan. Ja eikun TUOREESTA kahvinaromista nauttimaan. Jos ihastuu tähän tuoreeseen kahviin, voi koettaa ostaa lähinnä etnisistä pikkukaupoista. Omat pavut olen saanut Lahdesta ja Turusta sekä ulkomailta. Netissäkin näkyy olevan, mutta en ole ostanut - vielä.

  VastaaPoista
 5. Hei.

  Olen Eritrealainen ja olen juonut ikäni paahdettu Ethiopilaista kahvi ja se on mahtava ja tosi helppo,eli minä paistan paistin pannulla kunnes se on punaruskea ei sitä kanattaa paita ihan mustaksi ja pitä myös olla tasaisesti paistettu sitten jauhaa ja keitä 5rk 4 kupi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Ostatko pavut Suomesta vai tilaatko ne Etiopiasta tai jostakin muualta? Vanhempani kävivät vähän aikaa sitten Etiopiassa ja toivat taas uuden satsin vihreitä papuja. :)

   Poista